Обговорення:Агротуризм

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

агротуризм - невірна назва статті. В сільському туризмі підрозумівається все сільське господарство (в т.ч. тваринництво, рибництво, лісівництво), а не лише рослинництво, хліборобство(AGRIcola) чи подорожі до агрономів.

  • АГРОхімія - наука про грунт, рослини і землеробство.
  • АГРОном - фахівець в галузі землеробства. (знову рослини)
  • АГРОтехніка - система прийомів у вирощуванні рослин (знову землеробство).
  • АГРОбіоЦЕНОЗ - "співжиття" рослин і тварин. Приставка Агро- вказує на рослини, окультурнені поля.
  • АГРОфітоЦЕНОЗ - штучна рослинна спільнота.
  • АГРОномія - наука про вирощ.рослин (агрос - поле, і грецьк. nomos - закон)
як і в латинській мові поняття AGRIcola - означає хлібороб, полеробство. (ager- поле), тобто, землеробство.
сільським господарством є не лише землеробство, а й фермерство, тваринництво (вирощування тварин), також і лісове господарство. Люди в зеленому (сільському) туризмі - "подорожують в сільську місцевість" загалом, а не виключно в місцевості зайняті землеробством.
І немає/неіснує ніяких "агро-осель", "агро-селян", "агро-автобусів", "агро-туалетів", «агро-дач», «агро-вілл» чи «агро-гаражів»... Інакше, наведіть джерела.
Англійською мовою "сільське господарство" звучить як "Агрікультура". Проте, почитайте в їхній же статті Етимологію цього терміну. Цитую:
Слово «Агрі культура» є англійською адаптацією Латинської «Agricultura» , від "агрі" "поле", [ 9 ] і «Культура» , культивування "в строгому сенсі", «обробка грунту»". [ 10 ] Таким чином, буквальне читання Слово дає "оранка поля / полів".

Відомо ж, що латиняни поняттю "культура"(лат. Culture - обробіток) протиставляли поняттю "природа"(лат. Nature). Звідси і "окультурення грунтів", "культура рослин" і тд.. Культура - це "обробіток" чогось. Називати тваринництво, рибальство "обробітком полів" - нонсенс. Інакше треба нам теж на термін "агрікультура" замінити термін "сільське господарство", раз так хочеться копіювати когось разом з його помилками.

агротуризм - це «подорожі в оброблені поля»? Агрос - поле, туризм - подорож.

Агротуризм - це відпочинок?[ред. код]

Цитата:
Агротуризм[Джерело?] або сільський туризм — відпочинок в сільській місцевості — у селах, на хуторах, в зручних селянських будинках, в агрооселях

До тепер Туризмом вважалось: тимчасовий виїзд особи з місця постійного проживання в оздоровчих, пізнавальних,професійно-ділових чи інших цілях без здійснення оплачуваної діяльності в місці перебування.

Сільська місцевість - це не лише села і хутори. В сільській місцевості не обов"язково мають проживати люди.