Обговорення:Адміністративний устрій Сумської області

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Реформа[ред. код]

Перенесено з Обговорення:Сумська область#Можливий адміністративно-територіальний поділ Сумської області
Адміністративно-територіальний поділ Сумської області

На сьогоднішній день в Сумській області налічується 18 районів: Білопільський, Буринський, Великописарівський, Глухівський, Конотопський, Краснопільський, Кролевецький, Лебединський, Липоводолинський, Недригайлівський, Охтирський, Путивльський, Роменський, Середино-Будський, Сумський, Тростянецький, Шостинський, Ямпільський. Загальна площа районів складає 23,8 тис. км².

Зважаючи на історичну спадщину та економічний розвиток області найбільшдоцільним та вирогідним у майбутньому є скорочення кількості районів та утворення нових, а саме: Глухівського з центром у місті Глухів, Конотопського — Конотоп, Охтирського — Охтирка, Роменського — Ромни, Сумського — Суми та Шосткинського — Шостка.

Новий Глухівський район буде складатись з території теперішніх Глухівського, Кролевецького і Путивльського районів, його сумарна площа складатиме 4,1 тис. км²; новий Конотопський район — з Буринського, Конотопського, Недригайлівського, територією у 3,9 тис. км²; новий Охтирський — з Великописарівського, Охтирського та Тростянецького, — 3,2 тис. км²; новий Роменський — з Лебединського, Липоводолинського й Роменського, — 4,5 тис. км²; новий Сумський — з Білопільського, Краснопільського, Сумського, — 4,6 тис. км²; новостворений Шосткинський — з Середино-Будського, Шосткинського та Ямпільського, територією у 3,2 тис. км².

На території нових районів проживала б наступна кількість населення:

  • Глухівського - 131,2 тис. меш.;
  • Конотопського - 179,7 тис. меш.;
  • Охтирського - 135, 8 тис. меш.;
  • Роменського - 150,8 тис. меш.;
  • Сумського - 363, 9 тис. меш.;
  • Шосткинського - 145,3 тис. меш.

— Це написав, але не підписав користувач Сіверян (обговореннявнесок) 06:56, 5 квітня 2011.

Ця інформація вже сюди переповзла, то мені просто цікаво: чим думав автор цього проекту? От є таке село Влізьки Лебединського району, за цим горе-проектом його мешканцям у райцентр треба буде їздити в Ромни за 116 кілометрів в один бік. Наразі їм 21 км до Лебедина, за цим проектом їм ближче в Охтирку (47 км) чи Суми (79 км), і стільки ж (117 км) до російського кордону. Чи погодяться мешканці цього села на таку ідею горе-реформаторів, що їм буде в півтора рази ближче їхати до обласного центру, ніж до районного? Хто ж цей таємничий автор, якому прийшли в голову такі геніальні ідеї та де він їх опублікував? — NickK 14:52, 5 квітня 2011 (UTC)[відповісти]

До 2020 року в Україні має бути створено 100 районів замість 490. --De Riban5 (обговорення) 12:04, 29 червня 2019 (UTC)[відповісти]