Обговорення:Ензим (завод)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Зміни сторінки ДП "Ензим"[ред. код]

Перенесено з Обговорення користувача:Mr.Rosewater#Зміни сторінки ДП "Ензим"

Доброго дня, шановний Mr.Rosewater!

Щиро дякую Вам за участь в редагуванні сторінки ДП "Ензим".

Але я вимушений просити Вас відмінити Ваше редагування стосовно назви та форми власності підприємства, тому що згідно Статуту з вересня 2004р. назва підприємства становить Дочірнє Підприємство "Ензим", так само, як і форма власності становить Дочірнє Підприємство.

Додаю посилання на офіційний сайт Ладижинської міської ради, де описана історія Дочірнього Підприємства "Ензим".

З повагою, --Enzim-Agro (обговорення) 07:18, 11 жовтня 2016 (UTC)[відповісти]

  • Існує і державне підприємство "Ензим" і дочірнє підприємство "Ензим".
    1) Дочірнє підприємство "Ензим" — ЄДРПОУ 32813696, засновник ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ТОРГОВИЙ ДІМ "ЕНЗИМ-АГРО", статутний капітал - 39 тис. грн., дата реєстрації - 22.09.2004 — його значимість неочевидна і нічим недоведена, історія, очевидно, не дочірнього підприємства, тому якщо стаття про дочірнє підприємство — її негайно треба вилучити через очевидну незначимість.
    2) Державне підприємство "Ензим" — ЄДРПОУ 00479824, засновник МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ"Я, статутний капітал - 50 млн 934 тис. 500 грн., дата реєстрації - 31.12.1997. Тут можна говорити про значимість.
    Всі дані взяті мною із Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань на сайті Міністерства юстиції України. Там вся чинна інформація про підприємство з його статутних документів.
    Тому Ви, будь ласка, визначіться, про що у Вас стаття. Якщо про дочірнє підприємство — статтю треба вилучати. Якщо про державне — її треба переробити під нього, історія, очевидно, саме цього підприємства. Якщо жодне з нині існуючих піприємств не можна вважати правонаступником радянського заводу, тоді статтю переписати про зникле підприємство і в ній написати, на які підприємства його розділили. Можна окремо написати про державне підприємство. Але не можна приписувати історію якомусь незначному уламку великого старого підприємства із статутним кпаіталом 39 тис. грн., заснованому у 2004 році іншим уламком незпрозуміло чого, якщо є більші і старіші його частини. --Олег (обговорення) 08:30, 11 жовтня 2016 (UTC)[відповісти]

Шановний Mr.Rosewater!

Ще раз висловлюю Вам свою подяку за зусилля, які Ви зробили для редагування цієї статті.

Дана стаття присвячена заводу "Ензим" - найбільшому виробнику мікробіологічних препаратів. Саме тому спочатку стаття мала назву "Завод Ензим". Але після того, як відбулася приватизація виробництва, фактично всі виробничі потужності знаходяться у власності Дочірнього Підприємства. І саме інвестиції, зроблені дочірнім підприємсвтом не дали Заводу померти. Я повністю згоден з Вами, що важливо згадати в статті розподіл та Державне Підприємство "Ензим". Але, на жаль, державний сектор до заводу зараз практично не має відношення. Це приватна структура, яка незважаючи на занепад після 90х років повністю відновила булу працездатність та зараз є найбільшим виробником мікробних препаратів на території України.

Тому Вам вирішувати, чи має значення для держави інформація про підприємство, що є надпотужним вітчизняним виробником інноваційних мікробних препаратів з мінімальною кількістю аналогів у світі. Навіть якщо реальним спадкоємцем цього виробничого гиганту є Дочірнє Підприємство.

Оскільки це стаття про Завод, прошу Вас повернути назву Ензим, завод мікробіологічних препаратів та змінити форму власності на приватну. Якщо буде потреба, можу вислати Вам копію статутних документів, які підтверджують все вище зазначене мною.

З повагою, --Enzim-Agro (обговорення) 12:09, 11 жовтня 2016 (UTC)[відповісти]

Доброго дня, шановний Mr.Rosewater!

Ще раз щиро дякую Вам за зусилля та час, який Ви приділили коригуванню даного матеріалу.

Я можу помилятися, але на мою думку, розбиратися в "темних історіях" - це прерогатива державних компетентних органів. І, вірогідно, якщо приватизація підприємства порушувала б закони України, діяльність підприємства була б припинена за 12 років його існування. Також, на мою думку, "вільна енциклопедія" не є майданчиком для різноманітних підозр та розслідувань економічного характеру. Як я розумію, вона буда створена для того, щоб користувачі змогли отримати факти.

А факти такі: існує завод, який є найбільшим виробником мікробіологічних препаратів на території колишнього СНД. Він колись належав державі, потім відбулася приватизація. Тепер завод продовжує існувати як приватна організація. Це підтверджено рішеннями відповідних державних установ, статутними документами підприємства та надійними державними інформаційними ресурсами. Завод продовжує повноцінне виробництво, в тому числі, лікарських препаратів та сплачує податки в казну України як приватне підприємство. Вважаю зрозумілим те, що кожен лікарський препарат повинен бути офіційно зареєстрований в "Державному реєстрі лікарських засобів України". Наприклад препарат "Ліастен", виробником якого є Дочірнє Підприємство "Ензим" згідно вищезазначеного реєстру.

Якщо я вірно зрозумів, Ви пропонуєте викреслити більше 10 років історії підприємства тільки з тієї причини, що завод був приватизований. Але, на мою думку, ми не маємо права викривляти історію, чи виривати з неї шматки. Навіть, якщо вони нам не до вподоби.

Тому я ще раз висловлюю Вам подяку за Ваш внесок до редагування матеріалу. Але вимушений повторно просити Вас видалити редагування, зроблені Вами, які, на жаль, не відповідають фактам. А саме:

1. Завод на даний час має офіційну назву згідно статутних документів: Дочірнє Підприємство "Ензим". Тому прошу змінити форму власності на ту, що відповідає цим документам.

2. Повернути на сторінку офіційний зареєстрований логотип підприємства.

3. Більше не вносити до матеріалу змін, що не базуються на перевірених фактах.

Заздалегідь вдячний,

--Enzim-Agro (обговорення) 08:19, 12 жовтня 2016 (UTC)[відповісти]

Ви змушуєте мене повторюватись. У статуті не може бути написано, що Дочірнє підприємство "Ензим" є правонаступником колишнього державного підприємства. Це по-перше. По-друге, якщо б навіть там була така інформація — цього недостатньо. Вікіпедія базується на авторитетних, незалежних, вторинних джерелах. Почитайте ВП:АД, ВП:В. Наразі стаття не про дочірнє підприємство, а про колишній гігант. Я Вам пропоную дописати статтю саме про нього. «найбільший виробник мікробіологічних препаратів на території колишнього СНД» — писали про колишнє державне підприємство. Я не бачу ніяких авторитетних, незалежних, вторинних джерел, які б підтверджували значимість саме дочірнього підприємства. Це інша юридична особа, що має схожу назву і зареєстрована за тією ж адресою. Вікіпедія не пише про всі на світі підприємства, а лише про ті, що мають безперечну значимість, підтверджену незалежними авторитетними джерелами. Почитайте також ВП:КЗ. Там написано: «Вікіпедія не є майданчиком для реклами. Самореклама, замовлені матеріали, автобіографії, а також продакт-плейсмент (прихована реклама) — це не шлях створення енциклопедичної статті. Показником значимості є те, що незалежні від висвітлюваної теми (або виробника, творця, автора, винахідника чи продавця) люди справді вважають її настільки значимою, що вони написали чи опублікували свої власні нетривіальні роботи з цієї теми, зробивши це без чийогось стимулювання, не задля свого просування по службі та без впливу інших людей, пов'язаних із темою статті.» --Олег (обговорення) 15:44, 17 жовтня 2016 (UTC)[відповісти]

Шановний Mr.Rosewater!

Ще раз висловлюю Вам свою подяку за зусилля, які Ви зробили для редагування цієї статті.

Я повністю з Вами згоден, що Вікіпедія не є майданчиком для реклами в різноманітних її формах.

Ми дійшли згоди, що ця стаття - про "Завод ензимних препаратів", якій був заснований ще в радянські часи та був частково приватизований після занепаду СРСР, на що вказують авторитетні джерела: Офіційне інтернет-представництво Ладижинської міської ради. Тому, щоб не трактувати історію вибірково, я пропоную висвітлити в статті всі підприємства, на які був розділений Завод. Тому що кожне з них є його часткою, яка продовжує виробляти якісну продукцію, в тому числі, для стратегічної для України галузі - сільського господарства. На жаль, і так багато великих підприємств, що мали стратегічне значення для країни було ліквідовано за останній час. Тому, на мою думку, ми не маємо права розповідати про те, що колись при радянському часі існував величезний Завод і не надавати читачам сучасної історії цього виробника, щоб вони вважали, що ще один потужний Завод був похований.

Найближчим часом додам інформацію про всі підприємства до статті.

З повагою, --Enzim-Agro (обговорення) 07:09, 18 жовтня 2016 (UTC)[відповісти]

Мені здається, це буде найвірніший підхід. Я вище вже писав «тоді статтю переписати про зникле підприємство і в ній написати, на які підприємства його розділили». --Олег (обговорення) 07:55, 18 жовтня 2016 (UTC)[відповісти]

Вітаю, Олеже!

Добре, що ми змогли знайти консенсус. Зі свого боку постарався доповнити статтю інформацією про всі підприємства, які висвітлені в надійних джерелах.

З повагою, --Enzim-Agro (обговорення) 08:26, 19 жовтня 2016 (UTC)[відповісти]