Обговорення:Катерининська залізниця

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Проєкт:Залізниця     (рівень 3, важливість «висока»)
Стаття «Катерининська залізниця» є частиною вікіпроєкту «Залізниця», метою якого є створення та розвиток статей, присвячених залізниці і пов'язаних з нею тем. Ви можете допомогти проєкту, якщо приєднаєтесь до нього, поліпшите чи створите необхідні статті.

Ви можете також додати на свою сторінку користувача юзербокс {{Юзербокс/Учасник проєкту:Залізниця}} .

III
(у розвитку)
Ця стаття за шкалою оцінок статей проєкту «Залізниця» має рівень 3.

Висока

Важливість цієї статті для проєкту «Залізниця»: висока.

"Труднощі перекладу"[ред. код]

Якщо залізниця перейменована на Сталінську, потім на Придніпровську, чому про неї окрема стаття, а не розділ у статті Придніпровська залізниця?--Анатолій (обг.) 22:47, 26 травня 2017 (UTC)[відповісти]

Статті варто об'єднати --J-890 (обговорення) 17:13, 27 травня 2017 (UTC)[відповісти]
ЦЯ залізниця є історичною, вона проіснувала дуже довгий час, як за Царата, так й за Совєтів, ще й приєднала до себе дві інші!! -Тому заслуговує на окрему велику статтю! --ntonyahu(τaλk) 14:27, 6 червня 2017 (EEST/KYVT)
Уявний експеримент. Припустимо, що за часів СРСР не відбулися десталінізація та децаризація (або ці процеси оминули залізницю). У складі УЗ функціонує регіональна філія «Катерининська залізниця». На які окремі великі статті вона заслуговує? --J-890 (обговорення) 01:50, 7 червня 2017 (UTC)[відповісти]
Шановний, По-перше: історія не може бути уявною, в ній все вже відбулося, потрібно тільки про це дописати! По-друге,.. якщо й таке уявити, то така залізниця БИ заслуговувала на велику статю "Історія УЯВНОЇ залізниці" --ntonyahu(τaλk) 17:27, 7 червня 2017 (EEST/KYVT)
А що відбулося із залізницею, окрім перейменування, у 1936 та 1961 роках? Місто Дніпропетровськ проіснувало ще довше, с 1926 по 2016 рік, і за цей час зросло в декілька разів за площею та населенням, а також поглинуло навколишні села та селища, проте окремої статті чомусь не заслужило. --J-890 (обговорення) 19:19, 7 червня 2017 (UTC)[відповісти]
По-перше: історія залізниці це 1882—1936 (це довше ніж '36—'61), за часів свого існування її межи значно змінювались тричі і не дуже моцно - ще багато разів. Окрім того, починалася історія залізниці у іншій країні, то було зовсім інше підприємство, хоча теж державне (казенне).
По-друге: сторінка присвячена історії Дніпро-вська є, ось → Історія Дніпра, а якщо б її й не було, Ви б моглиб її створити! --ntonyahu(τaλk) 17:45, 8 червня 2017 (EEST/KYVT)
Зміни меж кожної з трьох залізниць ніяк не були пов'язані із перейменуваннями. Питання про історію міста не було — було питання про Дніпропетровськ. Чому Катерининська залізниця заслуговує на окрему статтю, а Сталінська залізниця та міста Катеринослав та Дніпропетровськ — не заслуговують? 21:39, --J-890 (обговорення) 8 червня 2017 (UTC)
Може тому: "В наш час частинами входить до складу Донецької, Одеської, Придніпровської, Південної залізниць України, та частка до Південно-Східної залізниці Російських залізниць." --Alex Blokha (обговорення) 19:50, 8 червня 2017 (UTC)[відповісти]
  • Саме так, вже подрібнена частками,.. про що й вказано в цій статті, можна навіть ці метаморфози Катерининської залізниці більш детально описати. До речі, J-890, Вашу креативну думку ніхто не стримує, як що наберете достатньо матеріалу на окрему статтю по Сталінській зал., можете спробувати таку зробити, та й розділи що до історії Дніпро-вська та Катеринослава суттєво доповнити --ntonyahu(τaλk) 10:20, 9 червня 2017 (EEST/KYVT)
  1. Територія Дніпропетровської області зразка 1932 року в наш час частинами входить до складу Дніпропетровської, Запорізької (майже повністю), Херсонської та Донецької областей (частково)
  2. Сталінська залізниця зразка 1955 року в наш час частинами входить до складу Донецької, Одеської та Придніпровської залізниць --J-890 (обговорення) 22:25, 8 червня 2017 (UTC)[відповісти]
  • 1. Що до першого ствердження: Хіба про 1932 ніде не вказується? Чи просто недостатньо ілюстровано?
    2. Що до другого ствердження: Так, за часи Сталінської зал. теж були деякі зміни у межах відповідальності, про це можна більш педантично вказати у статті Придніпровська залізниця, або, якщо є багато матеріалів у окремій статті «Історія Придніпровської залізниці» чи «Сталінська залізниця», якщо бажаєте.
    Що до наведеної ілюстрації, це добре що Вам відомо де її можна продивитися, але ж,.. мапи залізниць для ілюстрації статей мають бути завантажені до Uk.Wikipedia, пишу про локальну Вікі, тому що з досвіду ілюстрації залізниць на теренах України, то російські користувачі такі файли вилучають із загального ВікіСховища, як це було з мапою тої ж Сталінської залізниці зразка 1943 р. Тож, сміливіше! --ntonyahu(τaλk) 10:48, 9 червня 2017 (EEST/KYVT)