Обговорення:Клан печерного ведмедя

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Статтю «Клан печерного ведмедя» створено в рамках Фантастична осінь 2019
(вересень — грудень 2019)
Вітаю ValeriySh! В енциклопедії фантастики за редакцією Гакова твір названо "Клан Пещерной Медведицы" (тож пропоную вам підтвердити або спростувати чоловічу стать) http://www.fantastika3000.ru/authors/ae/auel.g/auel.htm . До речі, знайшов інтерв'ю авторки:

Також дуже раджу прочитати (коли буде вільний час) надзвичайно цікаву серію Джуліен Мей «Галактичне оточення[en]», перекладену російською, читати варто у такому порядку, щоб отримати найкраще враження:

В більшості видань російською мовою назва звучить як: "Клан печерного ведмедя" [1]. В тексті цієї ж книги, при описі тотему Клану, він описується як дух Урсус. І незважаючи на феміністичні уподобання письменниці, вона описуючи клан, писала що його члени на перше місце ставили чоловіків, мисливців. Вони в принципі не могли б допустити, щоб їхній головний тотем, був би жіночого роду. І тільки в одному випадку, коли головний шаман признав тотемом Ейли Печерного лева, то щоб применшити значення цього тотему, його помічник Гув припустив, що її тотемом може бути «Печерна левиця». А в загалі, я вважаю, що назви тотемів в книгах Д. Ауел даються по принципу не від статі звіра, а від назви біологічного виду: печерний ведмідь, печерний лев, сайгак, кабан і т. п. --ValeriySh (обговорення) 16:37, 14 листопада 2019 (UTC)[відповісти]