Обговорення:Літературні і літературно-мистецькі премії в Україні

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Добрий день! Прошу вибачити запізніле реагування - я майже місяць не мав змоги працювати в полі Вікіпедії.
Тепер по суті.
1. Постановка питання про об'єднання правомірна. Дійсно ці дві статті переслідують одну і ту ж мету: дати змогу зацікавленим в цій темі користувачам одержати відповідь на питання про ту чи іншу премію.
2. Не слід дивуватись, що виникла така ситуація. Це тільки підкреслює актуальність і своєчасність написання статей. З шкільних підручників нам відомо багато таких прикладів в науці.
3. Аналізуючи статті, ми бачимо відсутність будь-якої подібності - статті писались авторами незалежно (плагіату немає!). Що стосується мене, то я почав готувати матеріал для статті літом 2010 року. Спочатку стаття мала інший вигляд - список статей супроводжувався короткою характеристикою. Але стаття набрала недопустимих розмірів. Тоді я вирішив розділити список і пояснення, об'єднавши їх взаємними посиланнями (в тому числі роблячи посилання на статті інших авторів про премії). Мною описано шість премій. Зауваження адміністратора, що статті про премії "зависають", змусила мене викласти об'єднавчу статтю. Матеріал про окремі премії мною ще не вичерпаний.
4. Приймаючи те чи інше рішення ми повинні керуватись одним критерієм - зручністю, корисністю для користувача. Про економію пам'яті мова не йде - по моїй оцінці всі триста тисяч україномовних статей можна розмістити на одному СД-диску.
Моя пропозиція: Враховуючи, що представлення матеріалу двох статей різне і, таким чином, може мати прихильників як однієї так і іншої статті, залишити в Вікіпедії обидві статті, продовжуючи їх розвивати окремо (використовуючи деяку інформацію одне в одного), тільки зробивши відповідне посилання на існування "братньої" статті.
П.П. Я свідомо не вдаюсь до аналізу плюсів і мінусів обох статей - щоб ненароком не образити ту чи іншу сторону. ЯГВ 09:29, 28 лютого 2011 (UTC)[відповісти]

Дякую за Вашу конструктивну та ввічливу пропозицію. Дійсно статті відрізняються тим, яку оглядову інформацію про премії з них можна швидко одержати. Я буду розвивати свою статтю використовуючи Ваш внесок. Дякую. --Silin2005 12:37, 28 лютого 2011 (UTC)[відповісти]