Обговорення:Ортізеї

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Стаття Ортізеї є частиною Вікіпроєкту «Адміністративні одиниці країн світу», який покликаний покращувати всі сторінки, що присвячені географічній тематиці. Якщо ви бажаєте покращити вміст Вікіпедії з цієї теми, будь ласка, приєднайтеся до проєкту. Щиро запрошуємо всіх зацікавлених осіб.

Пропозиція змінити назву статті на ладинську назву «Urtijëi»[ред. код]

Я хотів би внести пропозицію використовувати ладинську назву «Urtijëi» як назву цієї статті, і зробити те саме для інших міст Південного Тіролі, де більшість населення складаються з ладинів. Мовна ситуація в Південному Тіролі дуже складна для тих, хто її не знає. У Південному Тіролі є три офіційні мови, а ладинська є найменшою та найменш захищеною з трьох. Топономастика є дуже чутливою темою в Південному Тіролі, тому що за часів фашизму багато назв були примусово змінені італійським урядом на назву, що звучить італійською, часто просто вигадану. Щоб уникнути суперечок щодо топономастики, англомовна Вікіпедія використовує ладинську назву для тих місць у Південному Тіролі, де більшість є ладиномовними, німецьку назву, де більшість німецькомовних, та італійську назву, де більшість є італомовним. Я хотів би запропонувати зробити те саме в іспанській Вікіпедії.
Як людина, яка розмовляє ладинською мовою, я був би дуже вдячний за це, оскільки це означало б, що іспанська Вікіпедія визнає мовні меншини в Південному Тіролі та не трактує вони, як і будь-яке інше італійське місто. Дякую за розуміння. --Asenoner (обговорення) 20:32, 15 серпня 2023 (UTC)[відповісти]