Обговорення:Сергій Радонезький

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Рік 2010 2011
Переглядів 800 1048

святий дід Сергій з Радоніжжя як всесвітньовідомий робоче-християнський святий[ред. код]

Враховуючи безглузде відкочення зроблених правок пропонується колективними, спільними зусиллями переписати статтю у наступному ключі (на що є всі підстави) - святий дід Сергій з Радоніжжя (Радонежу) як загальноруський, а не лише вузькомосковський святий, як послідовник святих дідів Антонія і Феодосія Печерських і один з виразителів всієї православної християнської традиції Київської Русі-України і Великої Скіфії-Тартарії-Росії в цілому, традиції козаків-християн, людей вільної України і святої Русі, яка зіграла велику роль у преображенні земель Золотої Орди, перетворенні центральної Євразії, тодішньої золотоординської Великої Тартарії на сучасну Велику Русь-Росію. Також варто звернути увагу на те, що святий дід Сергій шанується не лише православними, але і католиками та англіканами, а також представниками інших конфесій, людьми інших поглядів, світоглядів і віровчень, а отже його духовна спадщина належить до скарбниці всієї робоче-християнської і загальнолюдської цивілізації нашої планети:

Сергій Радонізький, Сергій Радонезький, Сергій з Радоніжжя (до прийняття чернецтва Варфоломій Кирилів син, бл. 13211392) - всесвітньовідомий православний християнський святий, монах, великий молитовник, постник, невтомний трудівник і чудотворець, визнаний у різних кінцях християнського світу (православні, католики, англікани тощо), московський і загальноруський церковний і суспільний діяч, послідовник всесвітньовідомих святих Київської Русі-України Антонія і Феодосія Печерських [1], світильників віри Христової, які засяяли на святих горах Київських, засновник й ігумен Троїце-Сергієвої Лаври, чудотворець, який зіграв велику роль у поширенні віри Христової, світогляду і віровчення людей святої Русі по всіх куточках Великої Тартарії, як тоді називали землі підвладні Золотій Орді, яка згодом стала Великою Росією, в тому числі завдяки невтомній праці його учнів і послідовників, які з Божою поміччю відкрили сотні монастирів в усіх куточках царства Руського і Російської імперії. На думку Павла Флоренського, священника, який загинув під час репресій 1930х рр., саме Сергій Радонізький є батьком справжнього руського комунізму або кіновії, тобто гуртожитку в любові, мирі і злагоді [2].

Святий Сергій серед простого народу зазвичай шанувався як чудотворець, заступник за сирих і убогих, гарячий молитовник і невтомний трудівник і подвижник, який навчав людей їсти свій хліб у поті свого чола, показуючи іншим у цьому приклад. Для свого часу, часу міжусобних воєн і жорстокої боротьби за церковні посади і багатства світу цього виглядав диваком і "людиною не від світу цього".

Заснував у 30-х роках XIV ст. поблизу Радоніжжя під Москвою, Свято-Троїцьку, Троїце-Сергієву Лавру.

Був людиною вселенського, загальнолюдського і загальнохристиянського масштабу, про що свідчить як його життєпис, так і визнання його заслуг перед людством представниками різних християнських конфесій і людьми самих різних поглядів, однак в рамках офіційної історіографії часів Російської імперії, СРСР і РФ позиціонувався як прихильник об'єднання руських земель під егідою Москви і Дмитрія Донського, його помічник у боротьбі проти Золотої Орди і натхненник Куликовської битви.

Відомий як миротворець, одне слово якого мирило князів. Так помирив Дмитра Донського з рязанським князем Олегом. Сергій Радонезький передбачив результат Куликовської битви.

Приділяв велике значення вірі у Святу Трійцю як основу і суть православної християнської віри, звертався до неї, щоб обгрунтувати духовну єдність Руської землі, земель, заселених послідовниками руської віри, тобто православної віри Христової.

Один із найшанованіших святих в історії вільної України і святої Русі і людства в цілому. В наш час прихильники і послідовники святого Сергія живуть на різних континентах, говорять різними мовами і сповідують різні віровчення. Його життєпис був перекладений багатьма мовами світу ще в 19 столітті."

Подивіться на зразок Святий Миколай. Окрім того, автопереклад не годиться для статей Вікіпедії.--Geohem 07:36, 11 жовтня 2015 (UTC)[відповісти]

Цікаві факти про діда Сергія, які варто додати в статтю: дід Сергій з Радоніжжя як один з засновників руського комунізму[ред. код]

Дід Сергій як один з перших справжніх руських християн-комуністів, послідовник Бога-Спасителя, ідеї якого міг використати дід Ленін:

  • відомий російський вчений, філософ і богослов, отець Павло Флоренський, православний священник, знайомий Троцького, репресований у 1930х рр. називав святого Сергія батьком справжнього руського комунізму як гуртожитку в мирі, любові і злагоді ("Идея общежития, как совместного жития в полной любви, единомыслии и экономическом единстве,— назовется ли она по-гречески киновией или по-латыни — коммунизмом, всегда столь близкая русской душе и сияющая в ней, как вожделеннейшая заповедь жизни,— была водружена и воплощена в Троице-Сергиевской Лавре Преподобным Сергием" [2]);
  • В.І.Ленін до 16 років був членом товариства Сергія Радонізького, яке діяло у Російській імперії;
  1. http://www.pravmir.ru/prepodobnyj-sergij-radonezhskij-vse-uchenie-zhizn/
  2. а б http://www.sedmitza.ru/text/408662.html