Обговорення:Страх

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Рік 2010 2011
Переглядів 4180 6700

Помітно підправив стиль, бо текст неприродньо англійський. --Raider 12:45, 7 грудня 2007 (UTC)[відповісти]

  • Параноя є терміном який описує психоз страху, що характеризується підвищеним відчуттям переслідування, помилкового чи ні. Це рівень страху, що часто вказує що людина радикальним чином змінила свою звичну поведінку і стала крайньо примусовою. Інколи, результатом крайньої параної є фобія.
  • Зневіра у контексті міжособистого страху, деколи поянюється як внутрішнє почуття обережності, за звичай стосовно особи, представляючи неохочість довіряти комусь іншому. Недовіра не є недостачею віри у когось але відчуття застереження щодо когось чи чогось підозрілого аьо невідомого. Наприклад, людина може не довіряти чужинцю, який діє у спосіб, що сприймається як дивний. Так само, хтосю може недовіряти безпеці старого заржавілого моста через 50 метровий яр.

По-перше, це вже окремі предмети і на ці теми вже є статті. По-друге, визначення дані явищам не відповідають прийнятому для української мови слововжитку, або ж простіше, вони може й правильні для англійської, але не для української, тому повидаляв. --Raider 12:55, 7 грудня 2007 (UTC)[відповісти]