Обговорення:Сірководень

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Рогулі вражають[ред. код]

В енергетичному відношенні (за теплотою згорання) 1 м3 сірководню еквівалентний 1,49 м3 побутового газу. (Андрушків Б., Вовк І., Погайдак О. Удосконалення економічного інструментарію пошуку нових ресурсів в умовах пострадянського суспільства // Галицький економічний вісник. Науковий журнал. — 2012. № 3 (36))

Це є абсолютна нісенітниця! За об'ємом (однаковим) теплота згоряння сірководню буде у 39,82/25,35 = 1,413 разів гірша ніж метану. Більше того: для сірководню теплота згоряння буде гіршою і по масі (теплота, приведена до маси) у 3,391 разів!

Джерело: ГОСТ 22667-82 "Газы горючие природные. Расчетный метод определения теплоты сгорания, относительной плотности и числа Воббе". Посилання: http://www.gosthelp.ru/text/GOST2266782Gazygoryuchiep.html

З.І. Галицький економічний вісник в черговий раз доводить нам що економіка - це не наука, тим паче коли нею воліють займатися рогулі.

Прочитали мої думки : думав виправити , але під рукою не виявилось джерел для посилання . Не кажучи вже про те що таке " паливо " значно гірше в екологічному плані , якщо звісно продукти горіння не використовуються для виробництва сульфатної кислоти . --Авгій На Самообслуговуванні (обговорення) 10:45, 27 січня 2016 (UTC)[відповісти]

"""Але у великих кількостях у природі сірководень не накопичується, бо він легко окиснюється киснем повітря і розкладається""""

Як це не накопичується?!!!!! А Чорне море?


"""Як це не накопичується?!!!!! А Чорне море?"""

Прочитай ще раз"""...киснем ПОВІТРЯ""", а в воді гіпоксичні, тобто безповітряні умови.