Обговорення:Укренерго

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

@VictorAnyakin: Побачив, що Ви перевірили зміни на сторінці (я їх вносив немало). Дякую! Скажіть, будь ласка, чи скасовано переіменування сторінки з Національна енергетична компанія "Укренерго" (НЕК "Укренерго") на Укренерго користувачем Goo3? На якій підставі він вніс такі кардинальні зміни? Кпім того, Укренерго не є енергопостачальним та енергорозподільчим підприємством, хоча багато хто думає навпаки. Але не є. Тобто більшість змін цього користувача треба скасувати, оскільки людина не орієнтується в галузі та законодавстві. Про переіменування сторінки - назви компанії - взагалі не зрозумів мету та мотив.

Дякую. — Це написав, але не підписав користувач Roman Burakovsky (обговореннявнесок) 18:10, 7 грудня 2020.

@Roman Burakovsky: Погляньте, будь ласка, настанову «Назви статей».
«Укренерго» — впізнавана назва, що однозначно пов'язується з компанією і цілком достатня для ідентифікації статті про неї. У Вікіпедії немає потреби (або вимоги) називати статтю про компанію саме за статутом підприємства, положенням, реєстром чи за якимось іншим юридичним документом. Звісно, статутну (чи там реєстрову) назву слід подати на початку статті, але в назві статті такі подробиці зайві. Пошукові запити працюватимуть і за повною назвою. Форма власності, організаційно-правова форма подаються в картці. Порівняйте: Украерорух, Укртелеком, Укрсоцбанк, Київстар --Olvin (обговорення) 20:09, 11 грудня 2020 (UTC)[відповісти]

Повернуто назву сторінки[ред. код]

Повернуто назву сторінки Національна енергетична компанія "Укренерго" (НЕК "Укренерго") з обгрунтуванням. @Goo3: Сторінка про компанію має назву компанії з її офіційною назвою. Так само недоречними є додавання Вами категорій, оскільки Укренерго - оператор системи передачі електроенергії та не вдповідає за її постачання та розподіл. Дякую за розуміння! — Це написав, але не підписав користувач Roman Burakovsky (обговореннявнесок).

@Roman Burakovsky: Відповідно до ВП:НАЗВА СТАТТІ, назва повинна бути якомога коротшою й водночас достатньою для однозначної ідентифікації теми статті. Варіанти назви та ін. варто вказувати у вступному розділі (див. Вікіпедія:Стиль/Вступ), але не в заголовку. — M. Humeniuk (обговорення) 20:59, 11 грудня 2020 (UTC+2)

Щодо переіменування сторінки[ред. код]

@Olvin , @M. Humeniuk Дякую за пояснення і погоджуюсь з Вашою логікою як менш досвідчений редактор Вікіпедії. Проте, наведені Вами приклади назв підприємств (Украерорух, Київстар тощо) мають назву, що складається з одного слова. Тоді як в Укренерго є повна назва "Національна енергетична компанія "Укренерго" та скорочена "НЕК "Укренерго". А пропонована Вами "суперскорочена" назва - народна, розмовна. Ось для прикладу - https://ukrenergy.dp.ua/2018/05/30/ukraina-kak-proxodit-sozdanie-osp-elektroenergii-na-baze-gosudarstvennoj-kompanii-nek-ukrenergo.html. — Це написав, але не підписав користувач Roman Burakovsky (обговореннявнесок) 14 грудня 2020.

@Roman Burakovsky: «наведені Вами приклади назв підприємств (Украерорух, Київстар тощо) мають назву, що складається з одного слова.»
Не зовсім так. Ось назви зазначених компаній за реєстром:
Але, як я вже зазначав, реєстрові чи статутні назви у Вікіпедії не мають особливого значення. Навіть якщо взяти наведену Вами ж статтю (з сайту "Энергетика Украины"), слово «Укрэнерго» у ній вживається 26 разів, а слово «НЭК» - лише один раз (у назві публікації). Тобто, назва з одного слова має повну беззаперечну перевагу у вжитку.
--Olvin (обговорення) 12:09, 14 грудня 2020 (UTC)[відповісти]