Обговорення:1-ша козача дивізія

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Недоступне зовнішнє посилання[ред. код]

Протягом кількох автоматичних перевірок наступне зовнішнє посилання було недоступне. Будь ласка, перевірте чи посилання справді "мертве" і в такому випадку виправіть або видаліть його!

--DixonDBot 22:14, 28 грудня 2010 (UTC)[відповісти]

Щодо об'єктивності статті[ред. код]

З огляду на умову дотримання об'єктивності та неупередженості, текст статті доповнений інформацією з авторитетних джерел про причетність 1-ї козачої дивізії до численних воєнних злочинів на території Югославії. Довідково: у колективному сприйнятті хорватів, словенців і сербів козаки цього коллабораціоністського формування отримали загальне ім'я «черкези» — Čerkezi, (не плутати із черкесами), за жорстоке ставлення до місцевого населення[1]. Під цією назвою козаків дивізії пам'ятають у Хорватії й сьогодні[2]. --Poltavski (обговорення) 12:43, 15 грудня 2015 (UTC)[відповісти]

  1. Алексеј Ј. Тимофејев: РУСИ И ДРУГИ СВЕТСКИ РАТ У ЈУГОСЛАВИЈИ: Утицај СССР-a и руских емиграната на догађаје у Југославији 1941–1945. Београд: Інститут за новіjу Србіjу, 2010. — С. 136.
  2. Hassan Haidar Diab. Čerkezi su odrubljivali glave i provaljivali u kuće. Загреб: Večernji list — газета — 11.11.2015.