Обговорення:Microsoft Windows

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Версії сторінки[ред. код]

← Старіша версія Версія 17:53, 4 лютого 2007

(One intermediate revision not shown.)

Рядок 12: Рядок 12:

website = Microsoft Windows website = Microsoft Windows

}} }}

- Microsoft Windows - набір комерційних робочих середовищ, розроблених корпорацією Microsoft. Останні версіїї є + Microsoft Windows - операційні системи для ЕОМ, розроблених корпорацією Microsoft. Перші версії були не повноцінними ОС, а лишень оболонками до ОС MS DOS.

- повноцінними ОС.

Популярність[ред. код]

Популярність[ред. код]

- Microsoft Windows встановлена більш як на 90% персональних комп'ютерів. Багато користувачів зробили свідомий вибір Microsoft Windows, але дуже значна кількість зовсім незнайома із альтернативами. + Microsoft Windows встановлена більш як на 90% персональних комп'ютерів.

але дуже значна кількість зовсім незнайома із альтернативами - це чимось "пахне". В енциклопедичній статті не місце холіварам і скиглінню.

Дійсно, навіщо так нахабно стирчить ця наївна реклама лінукса в Wiki-статті про Windows? Цікаво, чи б зворотнє могло довго протриматися? :D Авторе, витріть це позорисько! Про ось уже неодноразові, багаторічні і остаточні "перемоги" лінукса на стільницях можна ж створити окрему статтю і розказати там, як в усьому винна Microsoft. :D :D :D Але ж ця стаття - про ішне, нащастя! :D Просто щоб не вийшло, як в тому анекдоті про Брежнєва: дивишся на праску, і там Брежнєва показують.)))

Версії[ред. код]

Версії[ред. код]

Рядок 42: Рядок 42:

-

+


Родина ОС для кишенькових комп'ютерів[ред. код]

Родина ОС для кишенькових комп'ютерів[ред. код]

Ці зміни мені не подобаються:)--A l b e d o ® 19:52, 5 лютого 2007 (UTC)[відповісти]

Дезінформування на тему Windows 9x[ред. код]

Чому в статті написано: "На відміну від попередніх версій, Windows цього сімейства вже є повноцінними операційними системами та не потребують для своєї роботи підтримки з боку MS-DOS."

По-перше, в Windows 9х MS-DOS все ще присутній і він необхідний для роботи ОС компонент

По-друге, Windows 9х не є повністю повноцінною ОС, він просто запускається автоматично з MS-DOS, не вводячи команду "win" — Ця репліка додана з IP 5.53.118.253 (обг.) 21:46, 24 квітня 2020‎ (UTC)[відповісти]

На підставі чого Ви зробили такий висновок? Це Ваше власне дослідження, чи опубліковане в якомусь поважному виданні? Якщо друге, то Ви сміливо можете переписати статтю, звичайно ж, не забуваючи підтверджувати написане. З повагою, Рассилон 21:55, 24 квітня 2020 (UTC)[відповісти]