Обговорення:Spyware

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Об`єднання статей "Spyware" та "Шпигунські програмні продукти" недоцільно.

Стаття "Spyware" в стислому вигляді показала усі типи программного забеспечення, яке може бути віднесено до поняття "Spyware", як у широкому, так і в узькому сенсі.

Spyware (у широкому сенсі) — це "Шпигунські програмні продукти" + інші потенційно небажані технології (Adware, Dialers і таке інше).

Нерозуміння цього факту призводить сьогодні до багатьох небажаних наслідків в законодавстві України. Як приклад - програмне забезпечення для показу реклами, яке не має НІЯКОГО відношення до категорії "Шпигунські програмні продукти". Але якщо на показ реклами користувач не давав своєї згоди і яка показується йому примусово, то тільки в цьому випадку така технологія може бути віднесена ВИКЛЮЧНО до поняття "інші потенційно небажані технології".

Тому підкреслюю - Об`єднання статей "Spyware" та "Шпигунські програмні продукти" недоцільно. "Шпигунські програмні продукти" нарівні з багатьма іншими поняттями (Adware, Dialers і таке інше) входять в поняття "Spyware" . Поняття "Spyware" набагато ширше.

Так само бажано в майбутньому створити окремі статті такі як "Adware", "Dialers" і таке інше, а не валити все в одну статтю.

Також необхідно зазначити, що в англомовній частині Wikipedia.Org створено дві різні статті, а саме:

Не можна об`єднувати, бо по перше це різні речі --Acid burn 00:04, 29 березня 2008 (UTC)[відповісти]