Обговорення користувача:Сфереон/Архів 1

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Російське село — Чернопольє. Тож це не дизамбіг.--Анатолій (обг.) 21:12, 22 травня 2012 (UTC)

Новина про Мікеланджело

дякую дуже) --Antanana (обговорення) 16:15, 19 червня 2012 (UTC)

Письменники-самогубці

Вітаю! Оскільки список з рувікі, то там бракує українських авторів. Я кількох згадав, якщо хочете, то додайте: Микола Кузьменко, Віктор Близнець, Григір Тютюнник. Моє пошанування, --Romanbibwiss (обговорення) 07:58, 1 липня 2012 (UTC)

Дякую, додам --Sphereon (обговорення) 08:49, 1 липня 2012 (UTC)

Портал Мистецтво

привіт! Ви написали, що «в статтях про архітекторів органічним було б посилання на портал Архітектура». серед наших порталів я такого не бачу, тому й просила, щоб Base проставив у цих статтях посилання на портал. на разі у нас є портали: Музика (Український рок); Література (Сучасна українська література, Українська література), Кінематограф (Аніме та манґа). якщо буде вужчого профілю портал - ці послання можна буде забрати. хочу запропонувати тиждень/місяць мистецтв, але для цього перше хочу визначитися із «білими» плямами. посилання на портал дає можливість визначити множину статей. і рівень роботи із кожною із них, або за напрямками. якщо особисто Вам це створює незручність - вибачте, будь ласка --Antanana (обговорення) 07:00, 6 липня 2012 (UTC)

довідково: {{портал мистецтво}} проставляється у статті де є картки {{Архітектор}}, {{Скульптор}}, {{Картка:Художник}}, {{Витвір мистецтва}}, {{Картина}}, {{Мистецтво}}, {{Art-stub}}/{{Мистецтво-доробити}}, {{Arch-stub}}/{{Архітектура-доробити}} та {{Painter-stub}}/{{Художник-доробити}} --Antanana (обговорення) 07:06, 6 липня 2012 (UTC)
розпочала обговорення тут --Antanana (обговорення) 08:16, 6 липня 2012 (UTC)

підсумувала. було б добре, щоб Ви глянули і уточнили, якщо я щось випустила з уваги. дякую) --Antanana (обговорення) 11:30, 8 липня 2012 (UTC)


Згущівка з кавою
За кропітку роботу у підготовці Переліків об'єктів культурної спадщини Києва, що дуже допомогли для підготовки конкурсу Вікіпедія:Вікі любить пам'ятки А1 18:05, 8 липня 2012 (UTC)

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що в статті Веселий Пролетар (театр) був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 18:12, 12 липня 2012 (UTC)

Доброго дня! А на основі якого джерела ви формулювали цей список? Проблема в тому, що там є деякі відхилення від списку на сайті КМДА: деякі пам'ятки відсутні, для могил загублені номери ділянок, рядів та місць, і є деякі пам'ятки, відсутні на сайті КМДА. Крім того, деякі пам'ятки зазначені двічі. Чи могли б ви надати джерело, звідки ви взяли цей список, бо жодного джерела, де була б зазначена, наприклад, «Могила братська солдат чехословацької бригади», я, на жаль, не зміг знайти. Дякую! — NickK (обг.) 11:34, 21 липня 2012 (UTC)

Джерело вказане в розділі Джерела. Це список з сайту Головного управління охорони культурної спадщини по Святошинському району. Якщо є невідповідності із списком, який нині на сайті розміщений, скоріш за все вони оновили списки на сайті. --Sphereon (обговорення) 11:47, 21 липня 2012 (UTC)
В переліку по Святошинському району, якій тепер розміщений на сайті Головного упрапління вказано, що він "Станом на 01.04.2012". Натомість, у власне статті з переліком в першому рядку зазначено, що в ній наведений перелік станом на "1 січня 2012 року". --Sphereon (обговорення) 12:00, 21 липня 2012 (UTC)
Дякую, я вже знайшов той список на 1 січня, але так і не зміг зрозуміти, куди поділася могила солдат чехословацької бригади за ці три місяці — NickK (обг.) 14:31, 21 липня 2012 (UTC)
Варіантів багато, наприклад, або її спершу внесли помилково, або тепер прибрали помилково, або виключили з обліку, чи перейменували. На мою думку, єдине, що можна зробити, щоб дізнатись про наявність і теперішній статус цієї пам'ятки, це подати запит до Головного управління. --Sphereon (обговорення) 14:47, 21 липня 2012 (UTC)

Версаль

Дякую! Завдяки Вам оновив власні електронні словники. Нема лиха без добра!--Dim Grits 19:25, 24 липня 2012 (UTC)

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що в статті Державний музей природи Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 22:27, 25 липня 2012 (UTC)

Шаблон Edited в статті Сади і парк Версаля

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що в статті Сади і парк Версаля був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 22:29, 27 липня 2012 (UTC)

Колона Святої Трійці

"побудований ... на честь Бога" - на мою думку колона побудована на честь Пресвятої Трійці, як видається з назви. --Sachkot (обговорення) 11:47, 31 липня 2012 (UTC)

В чеській (monument postavený ke slávě Boží) і в англійських (built ... in honour of God) статтях вказано, що на честь Бога. --Sphereon (обговорення) 13:25, 31 липня 2012 (UTC)

Вітаю! Якось не зрозуміла ваші дії. Шаблон поставила, бо добре знаю це видавництво, яке займається лохотроном довірливих членів клубу. Сама була членом, поки не роздивилась. Де написано, що ця серія значима? Автор статті особливо цікавиться самим видавництвом та його рекламою, тому значимість під сумнівом. Я порадилась в чаті для патрульних і було вирішено поставити статтю на вилучення. Тому, повторюю, не зовсім розумію ваші дії, які були для мене ще й несподіваними, коли один патрульний шаблони ставить, а інший їх необґрунтовано вилучає.--Учитель Обг 16:55, 3 серпня 2012 (UTC)

Стаття не підпадає під жодний пункт з перерахованих у Критеріях швидкого вилучення. В тексті поставленого вами шаблону швидкого вилучення, зазначається: "Якщо ви не згодні, що ця сторінка відповідає критеріям швидкого вилучення, а особливо, якщо ви маєте намір невідкладно виправити її недоліки, хоча не ви її створили, ви можете просто прибрати це повідомлення зі сторінки і почати редагувати." Тому я прибрала шаблон і в коментарі коротко зазначила причину. Якщо є думка, що значимість під сумнівом, потрібно виставляти на звичайне вилучення. --Sphereon (обговорення) 18:28, 3 серпня 2012 (UTC)
Тобто, додавання іншого шаблону «Без джерел» ви вважаєте «початком редагування»?--Учитель Обг 18:54, 3 серпня 2012 (UTC)
В тексті не сказано, що для того, щоб прибрати шаблон необхідно почати редагувати статтю, достатньо бути не автором і бути не згодним, що стаття підпадає під ВП:КШВ. Скоріше ви помилились із шаблоном, і замість звичайного вилучення поставили на швидке. --Sphereon (обговорення) 19:01, 3 серпня 2012 (UTC)

Повідомлення

Пост-фактом мушу виправляти свої помилки. У зв'язку з тим, що у Вас виник конфлікт з користувачем Учитель, утримайтесь від коментування її дій та реплік. Також прохання надалі всі звернення до адміністраторів з приводу винесення попереджень, обмежень коментування, блокувань за порушення ВП:НО, коментування реплік на предмет відповідності правилам тощо залишати лише на публічних сторінках Вікіпедії. Дякую за розуміння. --Oloddinобг 21:57, 8 серпня 2012 (UTC)

Категоризація шаблонів

Вітаю, Sphereon! Будь ласка, категоризуйте Ваші шаблони однією із підкатегорій категорії Категорія:Шаблони. Дякую. --Baseобговореннявнесок 12:26, 9 серпня 2012 (UTC)

Запрошення до участі у тижні

--KuRaG (обговорення) 09:40, 12 серпня 2012 (UTC)

Щодо української назви. На мій погляд має бути «Кюріосіті» (без апострофа). Згідно Правопису §92, п.2 б): «Апостроф не пишеться ...
б) коли я, ю позначають пом’якшення попереднього приголосного перед а, у: бязь; бюджет, бюро, пюпітр, мюрид, фюзеляж, кювет, рюкзак, рюш; Барбюс, Бюффон, Вюртемберг, Мюллер, Гюго, Кюв’є, Рюдберг
».
Можна додати, що «курйоз» пишеться без апострофа (приклад наведено в п.2а). Про всяк випадок зауважу, що у ЗМІ є обидва варіанти, тож керуватися слід саме правописом. Яка Ваша думка з цього приводу? --Olvin (обговорення) 13:45, 10 серпня 2012 (UTC)

  • Добре, що ви звернули на це питання увагу. У ЗМІ я декілька разів зустрічала К'юріосіті, і жодного разу не бачила Кюріосіті, тому без особливих вагань написала з апострофом. Мені складно визначити, чи є в даному випадку «пом’якшення попереднього приголосного» і загалом потрібен апостроф чи ні. Якщо є сумніви, певно краще уточнити у наших знавців правопису. Інтуїція підказує, що вірно Кюріосіті.--Sphereon (обговорення) 14:58, 10 серпня 2012 (UTC)
Вітаю. Дозволю собі втрутитись в це обговорення. В слові «Curiosity» є звук «й», тут можна прослухати вимову, а також побачити транскрипцію звуків у слові [1]. Тому певно вірніше писати з апострофом — «К'юріосіті». А щодо слова «курйоз» то перед «йо» не пишеться апостроф [2]. ماسم Обг 17:14, 13 серпня 2012 (UTC)
Вибачте, а яким чином наявність (чи відсутність) звука «й» впливає на правопис? Може тоді й кюрі слід писати як к'юрі, там теж у транскрипції є звук «й»?
P.S. Слово «курйоз» було наведено як приклад спорідненого (однокорінного) слова, в якому після «к» апострофа нема.
P.P.S. Якщо можливо, додайте в кінці свого підпису закриваючий тег «</sup>» --Olvin (обговорення) 11:24, 14 серпня 2012 (UTC)

Насамперед доброго дня пане Ольвіне. Дивне питання «яким чином наявність (чи відсутність) звука «й» впливає на правопис?» Адже букви я, ю, є, ї можуть, як позначати помякшення в попередній голосній: пюре, бюро, гяур, ряска тощо, так і передачу однією буквою таких звукосполучень, як: йа, йу, йе, йі. Як от наприклад в словах м'ята, п'ять, п'ю. В слові «кюрі» «к» м'яка приголосна. Апостроф ставиться в словах де є «передача» цих звуків однією буквою. А щодо звукосполучення «йо» то апостроф перед «йо» ніколи не ставиться, от і все. Я нікого не хотів образити чи натякнути на безграмотність, просто хотів допомогти. Сподіваюсь на розуміння. --Масіму (обговорення) 12:12, 14 серпня 2012 (UTC)

Доброго Вам вечора. У Ваших словах я не бачу ніяких образ чи натяків на неграмотність. Це справді непросте питання. Дякую Вам за бажання допомогти у його вирішенні.
Мені відомо, що літери я, ю можуть позначати пом'якшення попереднього приголосного (у таких випадках апостроф не ставиться). Також мені відомо, що у тих випадках, коли пом'якшення немає, після літер б, п, в, м, ф, г, к, х, ж, ч, ш, р перед я, ю (і завжди — перед є, ї) у словах іншомовного походження ставиться апостроф. Це питання регулює §92 чинного Правопису (посилання Ви навели). Про всяк випадок хочу звернути увагу на одну, можливо, не дуже суттєву дрібницю: пом'якшення може позначатися лише літерами я, ю. Перед літерами є, ї (після б, п, в, м, ф, г, к, х, ж, ч, ш, р) у словах іншомовного походження апостроф ставиться завжди. Хочу звернути Вашу увагу, що Правопис нічого не каже про «передачу однією буквою таких звукосполучень, як: йа, йу, йе, йі». Власне, тому я й поставив таке «дивне» питання. На мою думку, слово «кюріосіті» іншомовного походження, отже, його правопис підпорядковується §92. У цьому слові м'яка приголосна к. Отже, слід керуватися другим пунктом §92, а не першим — «Кюріосіті» пишеться без апострофа. --Olvin (обговорення) 18:04, 14 серпня 2012 (UTC)
Я перерахував декілька слів з апострофом перед я, ю і без апострофа. Є, ї без апострофа я ніби не писав (та й з апострофом також). Я не чую в слові Curiosity пом'якшення тому й написав, що в такому разі треба писати з апострофом (можливо й помиляюсь). Щодо слова кюрі, хіба воно потрапило у наш лексикон не з французької мови? (а слово Curiosity з англійської мови). У росіян це слово теж пишеться таким чином - «кюри», в той час, як Curiosity - «Кьюриосити». Згадаймо укр. мовою «Х'юстон», в рос. мові «Хьюстон»; в укр. «к'янті», в рос. «кьянті» тощо. В інших словах в російській мові зустрічаємо «ъ» замість «ь»: «конъюктура», «адъютант». То отже К'юріосіті чи Кюріосіті? Я гадаю, що все ж таки К'юріосіті. З повагою, --Масіму (обговорення) 19:52, 14 серпня 2012 (UTC)

Дуже дякую вам, що ви підкорегували статтю. Чи не могли би будь ласка зробити ще одну річ? А точніше власне вставити фотографію того дракона з того самого сайту джерела.--NOSFERATU (обговорення) 05:35, 24 серпня 2012 (UTC)

Герб Пружан

Вітаю зь Беларусі. Дзякую за стварэньне артыкулу пра Герб Пружан і зычу, каб вы працягвалі працаваць над беларускай тэматыкаю. Аднак не забывайцеся, калі ласка, прастаўляць інтэрвікі. :) --Renessaince (обговорення) 14:16, 27 серпня 2012 (UTC)

Місяць українського села продовжено до 20 вересня. Поспішайте долучитися до учасників! Якісних редагувань. --Pavlo1 (обговорення) 09:54, 10 вересня 2012 (UTC)

Нагорода

Згущені вершки
За Часослови та інші статті про Європейську культуру. Моє пошанування, --Romanbibwiss (обговорення) 19:31, 18 вересня 2012 (UTC)

привіт! перепрошую, що турбую. хотіла поцікавитися — Ви не додали обґрунтування добропорядного використання бо забулися? чи тому, що теж вважаєте, що це — зайва бюрократія? у ВП:КДВ сказано, що «для використання будь-якого невільного медіа-файлу повинні виконуватися всі (…) наведені умови». у п.10 написано про повноту опису файлу. зокрема, що «для кожної статті, що використовує невільний медіа-файл, на сторінці опису файлу має бути обґрунтування на підтвердження заявленого критерію сумлінності». використання спеціялізованих ліцензій добропорядного використання якось наче й вирішує запитання як пояснювати мету завантаження, але не цілком. спробувала підняти це запитання у кнайпі, щоб може дописати у ці ліцензії інформацію, якої їм не вистачає, щоб бути стандартними обґрунтуваннями для конкретних випадків (та ж обкладинка музальбому, наприклад, якщо використовується у статті про альбом)… але на це відреагував один тільки yakudza. і то з формулюваннями «вважаю, що» та «як на мене»… --antanana 06:57, 28 вересня 2012 (UTC)

Перепрошую, але окрім вказаних Вами недоліків — майже уся стаття написана російською мовою, що, як я вже давно помітив, властиве панові Доліну. Він це робить мало не у кожній статті. І, вважаю, невипадково. Як на мою думку, такої якості статтю — незалежно від змісту, варто вилучати відразу — відправляти авторові на доопрацювання. Ejensyd (обговорення) 11:13, 5 жовтня 2012 (UTC)

Звісно було б краще одразу перенести цю статтю в особистий простір користувача, оскільки ніщо йому не заважає замінити шаблон {{ds}} на {{редагую}} і при цьому так і не довести її до прийнятного вигляду --Sphereon (обговорення) 12:49, 5 жовтня 2012 (UTC)

Панамська залізниця

Шановна колега! Дуже здивувала мене Ваша аргументація щодо швидкого вилучення статей:

  • 1. "...перекладена з російської мови стаття тільки робить погану славу укрвікі, такі статті не потрібні, оскільки рос. мову у нас всі знають".
  • 2. Те, що "стаття не покращувалася.... днів".

Думаю, що це перевірка нас усіх на наявність гумору.... --Білецький В.С. (обговорення) 13:53, 12 жовтня 2012 (UTC)

Щось подібне і у статті Румунські залізниці. там просто 2-3 слова треба було виправити. Нащо ж за це знищувати матеріал?--Білецький В.С. (обговорення) 14:21, 12 жовтня 2012 (UTC)
Добрий день. Мені власне не смішно, оскільки декілька користувачів заливають один за одним автопереклади, а спільнота це просто ігнорує. Тим самим взагалі якісна робота в вікіпедії перестає бути актуальною. --Sphereon (обговорення) 16:14, 12 жовтня 2012 (UTC)
Та й мені не смішно. Але - погодьтеся - 3-5 хв. "причесування" синтаксису-морфології у неоковирному перекладі варті того, щоб УкрВікі збагатилася на нову значиму інформацію. Дякую за розуміння.--Білецький В.С. (обговорення) 17:16, 12 жовтня 2012 (UTC)

Тиждень країн та столиць

--Lystopad (обговорення) 17:28, 21 жовтня 2012 (UTC)

дякую)

що забрали посилання ред.№ 10737679. і за уважність --antanana 19:41, 26 жовтня 2012 (UTC)

Спасибі. Підгледіла, як ви шаблоном офорлюєте редагування. Sphereon (обговорення) 13:56, 27 жовтня 2012 (UTC) Подсмотрела

Голосування

Вітаю! Хотів Вас спитати, у голосуванні за Геохема Ви утримались, чи маєте особливу думку. Питаю тому, що голос Ваш стоїть в розділі «особ.думка», а коментар в редагуванні так, як ніби повинен стояти в «утримуюсь». Невеличке побажання: не треба при зміні голосу переносити обговорення цілком, достатньо закреслити голос, і знову написати новий, тому що Ви ламаєте логічний ланцюжок (поки Ви не зняли свій голос то йому потрібно було +3 голоси, а коли Ви зняли, то треба було уже +2, а через те що Ви цілком перенесли текст логіка порушилась). Я перевірив, навіть, якщо Ви поставите свій голос в утримуюсь, то буде більше 70%, тож при бажанні можна підкорегувати, а взагалі Ваш голос (точніше ця дія) був вирішальним і зробив Геохема адміном. З повагою --Consigliere Обг 22:23, 27 жовтня 2012 (UTC)

Добрий день. Перенесла коментар в розділ Утримуюсь, закреслювати зауваження не бачу сенсу, оскільки вони не були зняті. Sphereon (обговорення) 12:16, 29 жовтня 2012 (UTC)

Заміна ВВВ на НРВ/ДСВ

Доброго дня! Якщо у вас є бажання можете висловити свою думку з приводу ухвалення пунткта 3) правил ВВВ→НРВ. Голосування триває тут. Велике прохання думку виловлювати якумога аргументованіше, інакше ваш голос можуть не врахувати. З повагою--Антон патріот (обговорення) 09:54, 12 листопада 2012 (UTC)

привіт! цей файл є невільним і не використовується у статтях. за правилами він не відповідає умовам добропорядного використання, а отже підпадає під ВП:КШВ. гляньте, будь ласка, чи не має він бути у статті. якщо так — ще потрібне {{обґрунтування добропорядного використання}} --アンタナナ 01:12, 27 листопада 2012 (UTC)

вітаю. думаю, цей файл потрібно видалити, ставлю відповідний шаблон, якщо ви не заперечуєте --Sphereon (обговорення) 01:49, 28 листопада 2012 (UTC)

Оррорін

Вітаю! Новачком була створена стаття Орорін. При її патрулюванні я виявив статтю Оррорін, створену Вами раніше. Наскільки я розумію, правильне написання все-таки орорін - у словах іншомовного походження приголосні не подвоюються. Якщо у Вас є інші думки, або АД, прошу повідомити. --Maxim Gavrilyuk (обговорення) 08:00, 26 листопада 2012 (UTC)

добрий день або вечір. В переглянутих мною книжках з антропології вид Orrorin tugenensis не згадується. В Інтернеті знайшла лише одне більш-менш адекватне джерело — Біологія для допитливих, 2010, в якому згадується загалом рід як Орорін. Думаю, статтю поки варто перейменувати на Orrorin tugenensis. --Sphereon (обговорення) 02:11, 28 листопада 2012 (UTC)
Згоден, що краще буде назва Orrorin tugenensis, але по тексту я виправляю на «орорін» відповідно до правил правопису та існуючих джерел. --Maxim Gavrilyuk (обговорення) 06:46, 28 листопада 2012 (UTC)

делікатне… і трохи нахабне прохання

привіт) дуже перепрошую, що турбую. маю до Вас запитання: чи не змогли б Ви спробувати знайти трохи часу для того, щоб ознайомитися із цією сторінкою і осилити її сторінку обговорення. нам би дуже здалися ці правила. але дуже треба допомоги ;) до Вас звертаюся, бо Ви дуже сумлінні. і відповідальні. Ви перекладаєте статті самі, що можна вважати «практичним досвідом» для цієї ситуації. і Ви часто (ну, я помічала) висловлюєте зауваження щодо перекладу іншими… тільки не сприйміть це, будь ласка, як намагання зобов'язати Вас до цієї роботи. тільки прохання допомогти. за бажання та можливості. трохи нахабне, звісно… за це — даруйте, будь ласка… --アンタナナ 00:59, 25 листопада 2012 (UTC)

Дуже цікаво, коли з'явиться можливість, ознайомлюсь і відпишусь. Дякую. --Sphereon (обговорення) 03:19, 28 листопада 2012 (UTC)
дякую дуже! --アンタナナ 07:46, 28 листопада 2012 (UTC)

Foldit

Добрий вечір! Як дивитесь на те, щоб додати щось про гру в цікавинки? По-моєму, досить цікаво, і було б добре якби когось спонукало побавитись у таке. Щось типу: «Виконуючи завдання онлайн гри-головоломки можна допомогти розв'язати реальні наукові проблеми». Або, може, якось красивіше сформулюєте.--Zlir'a (обговорення) 17:08, 25 листопада 2012 (UTC)

Вітаю. Дякую за значне доповнення статті. Ваше формулювання для цікавинок мені подобається, як варіант можна було б уточнити, що грати у гру можуть звичайні люди, не обов'язково науковці. Якщо немає поспіху з публікацією, залюбки запропоную свої ідеї на тижні, як з'явиться трохи часу --Sphereon (обговорення) 02:59, 28 листопада 2012 (UTC)
Нема за що дякувати. Злякалась гніву Mr.Rosewater за анонс перекладеної із російської статті в цікавинках :) Оце побачила, що в росіян вона також була на головній із формулюванням: «Десять дней в компьютерной головоломке могут быть полезнее для науки, чем 15 лет работы учёных». Поспіху, звичайно, нема, мені моє формулювання трохи нудним видається, тому почекаємо на Ваш(і) варіант(и).--Zlir'a (обговорення) 11:41, 28 листопада 2012 (UTC)

Місяць Буковини №2

— Шиманський હાય! 13:38, 15 грудня 2012 (UTC)

Статті без джерел

Вітаю! Ваш внесок у Вікіпедію дуже цінний, проте у деяких зі статей, створених вами, не вказано жодних джерел. Пам'ятайте, що матеріал без посилань на авторитетні джерела і який неможливо верифікувати, може бути підданний сумніву та вилучений:

  1. Пейзаж поблизу Фігераса
  2. Контора «Антикваріат»
  3. Жінка в пісках (роман)
  4. Готична мода

Зауважте, що, можливо, деякі статті вже мають джерела, проте шаблон {{без джерел}} був залишений випадково у статті. У такому випадку достатньо просто вилучити вказаний шаблон зі статті. --DixonDBot (обговорення) 15:28, 15 грудня 2012 (UTC)

--KuRaG (обговорення) 10:37, 21 грудня 2012 (UTC)

Кондуфор Юрій Юрійович

Наведу я джерела, коли допишу. Справа в тому, що СРСР розпався у 1991 році, тому ніхто у 1992 не міг дати Заслуженого діяча науки УРСР, а нове звання Заслужений діяч науки і техніки України було запроваджене тільки у 2001 році--Kamelot (обговорення) 22:47, 30 грудня 2012 (UTC)

ок --Sphereon (обговорення) 23:01, 30 грудня 2012 (UTC)

Шаблон Edited в статті Едвард Елгар

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що в статті Едвард Елгар був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 19:22, 1 січня 2013 (UTC)

Вітаю. За правилами час вже, або закрити номінацію, або ставити на вилучення. Вирішіть, будь ласка. --Олег (обговорення) 13:24, 6 січня 2013 (UTC)

Запрошення до участі у Місячнику Швеції

--Glorin (обговорення) 16:33, 9 січня 2013 (UTC)

вікіпошта)

привіт. надіслала Вам листа. буду вдячна, якщо перевірите пошту --アンタナナ 22:34, 23 січня 2013 (UTC)

Архівування вашої сторінки обговорення

Вітаю! Раніше ваша сторінка обговорення архівувалася ElimBot'ом, який на даний час є неактивним, тож, можливо, вам видасться корисною інформація, що зараз ви можете налаштувати архівацію за допомогою іншого бота. Інструкції щодо того, як це можна зробити, знаходяться на сторінці Користувач:DixonDBot II/Інструкції. Дякую! --DixonDBot (обговорення) 08:46, 25 січня 2013 (UTC)

Стівен Гулд

Як щодо номінації?--Kusluj (обговорення) 20:20, 9 січня 2013 (UTC)

  • Добрий день. Видаються сумнівними висування статей, перекладених з російського розділу. Спробую номінувати статтю про Едварда Елгара, коли вдасться завершити переклад з англійської. --Sphereon (обговорення) 20:29, 9 січня 2013 (UTC)
    Можу бути адвокатом статті при номінації:) Заберіть собі цю сторінку із списку спостереження, щоб не нервувати через критику я вам повідомлю результат. Росіяни пишуть досить якісно.--Kusluj (обговорення) 07:24, 10 січня 2013 (UTC)

Стаття отримала новий статус, дякую за ваш внесок. Трохи із запізненням, але мусів подякувати--Kusluj (обговорення) 09:00, 1 лютого 2013 (UTC)

Відсутність ліцензії у файла: Файл:Нечуй-Левицький І.С.-1.png

Шановна пані! Це фотографія українського письменника, який помер майже сто років тому (1918). Про це вказано в надписі на фотографії. Хіба ліцензія

Суспільне надбання
Це зображення є суспільним надбанням у всьому світі через закінчення терміну дії авторського права. В Україні, Росії, Євросоюзі, США та Канаді цей термін становить 70 років після смерті автора.
Суспільне надбанняСуспільне надбанняhttp://uk.wikipedia.org/wiki/Суспільне_надбання

тут не годиться? Поясніть мені, будь ласка. З повагою, ЯГВ (обговорення) 17:41, 21 лютого 2013 (UTC)

  • Це цілком може бути малюнок, на стару фотокартку не схоже. Навіть якщо за основу взято фотографію, вона оброблена таким чином, що перетворилась на самостійний твір. --Sphereon (обговорення) 17:44, 21 лютого 2013 (UTC)
Мені видається вірогідним, що портрет був створений художником на основі цієї фотографії [3]. Поки немає підтверджень, хто автор, і чи помер він настільки давно, що строк дії авторського права минув, ставити шаблон суспільно надбання не вірно. --Sphereon (обговорення) 17:49, 21 лютого 2013 (UTC)

привіт) перепрошую, що турбую. думаєте, що книга - достатньо значима? сама по собі. вона ґуґлиться як вказане джерело то там, то там. але про саму неї нічого не знаходиться. наче --アンタナナ 07:26, 22 лютого 2013 (UTC)

так то воно так, але як на мене, можна залишити. пославшись на пункти ВП:КЗК:

  • 3. Книга є знаковою для країни, регіону або для окремої галузі знань. — презентована до ювілейної річниці незалежності (колишнім президентом), присвячена знаковим постатям, видана версія англійською
  • 5. Видання, що має енциклопедичний характер та здійснене у провідних наукових видавництвах. — у підготовці брали участь Інститут історії України НАН України, Товариство «Україна — Світ» й Інститут біографічних досліджень.
  • 9. Автор книги є настільки історично значимий,... — редакцію очолював Смолій.

--Sphereon (обговорення) 15:28, 22 лютого 2013 (UTC)

в принципі, якщо є сумніви, можна об'єднати в статтю про видавничу серію «Золоті імена України», додавши інформацію про наступні видання — шеститомник «Золоті імена Української еліти» і тритомник «Народжені Україною» джерело

Запрошення

--Dmytro Lomonosov (обговорення) 21:13, 9 березня 2013 (UTC)

Шаблон Edited в статті Ерекція

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що в статті Ерекція був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 10:01, 10 березня 2013 (UTC)

Вітаю! Випадково натрапив на Вашу статтю Вівтар Святої Марії. Чому б Вам не виставити її кандидатом на добру статтю україномовного розділу вікі? --DonDrakon (обговорення) 09:15, 15 березня 2013 (UTC)

Стаття є перекладом доброї статті з російської вікі. Виставляти переклади на здобуття статусу в укр. вікі мені не хочеться --Sphereon (обговорення) 15:26, 16 березня 2013 (UTC)

Інтервікі

Доброго дня. Інтервікі більше не проставляються у тексті статті. З 6-го березня вони всі містяться у Вікіданих. Тепер для їх редагування необхідно натиснути "Редагувати зв'язки" під їх переліком. Їх видно не одразу, тому іноді необхідно виконати оновлення сторінки. --Divega (обговорення) 12:49, 10 березня 2013 (UTC)

Дякую --Sphereon (обговорення) 15:27, 16 березня 2013 (UTC)

ХХ → XX

Вітаю. НМСД, ХХ у назвах категорій доцільно давати латинкою. З повагою, --Іванко1 (обговорення) 06:58, 11 березня 2013 (UTC)

Дякую. --Іванко1 (обговорення) 07:04, 11 березня 2013 (UTC)
ТакТак Зроблено --Sphereon (обговорення) 15:27, 16 березня 2013 (UTC)

Борецька

Добрий лень! Прошу - подивіться переробку і зніміть цю позицію з обговорення.--Білецький В.С. (обговорення) 10:40, 26 лютого 2013 (UTC)

ТакТак Зроблено --Sphereon (обговорення) 15:28, 16 березня 2013 (UTC)

Чорна смерть

Доброго дня! Що ви думаєте про номінацію статті на добру?--Kusluj (обговорення) 20:15, 9 січня 2013 (UTC)

Доброго дня! Поки що не планую. Зі статтею ще багато роботи: доперекласти розділ Хроніка поширення чуми, додати докладнішу інформацію по території України, перевірити стилістичні помилки --Sphereon (обговорення) 15:36, 16 березня 2013 (UTC)

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що в статті Єреванський художньо-театральний інститут був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 04:07, 21 березня 2013 (UTC)

Статус файлу Файл:Archaeology magazine.jpg

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Archaeology magazine.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити. --Ваѕеобг.вн. 22:04, 23 березня 2013 (UTC)