Обговорення користувача:Тарас Баран

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо!

   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, Тарас Баран!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проєктом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікірозмітки.

Якщо виникли запитання щодо проєкту або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповіді на Ваше питання там немає, поставте його у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів. Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, можете звернутися за порадою до будь-якого користувача з цієї категорії.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your language skills, you are welcome to create your own user page, add interwiki links, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask for our help on the Community Portal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і настанови
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

-- Automatic welcomer (обговорення) 07:48, 12 травня 2021 (UTC)[відповісти]

Зверніть увагу[ред. код]

Статті Вікіпедії пишуть на підставі авторитетних джерел, а не власних міркувань редакторів.--Klip game (обговорення) 11:07, 12 травня 2021 (UTC)[відповісти]

Ньютон, для закону земного тяжіння, мав одне джерело -- яблуко, що вдарило його по голові. У Ваших міркуваннях немає логіки. Приведіть авторитетне джерело, типу яблука!
Привіт! Ваше редагування виглядає нелогічно, тобто не варто Ваше твердження ставити попереду існуючого або замість нього. Можна використати це речення як уточнення існуючого. Наприклад, як варіант, написати з другого речення: «іншими словами - це...», або «простіше — це» тощо. І користувач Klip game правий: рекомендується додавати джерело. Це потрібно, щоб ніхто не засумнівався у правильності твердження. Наприклад, я у цій темі не розуміюся, тоді як я можу перевірити чи правильне цей факт чи твердження без джерел? З іншого боку відсутність джерела не може бути однозначною причиною скасування Вашої правки. Якщо в когось виникнуть питання, тоді опонент може ставити шаблон {{джерело}} або {{сумнівно}} та обговорити це питання на сторінці обговорення.--Стефанко1982 (обговорення) 16:34, 12 травня 2021 (UTC)[відповісти]
«У Ваших міркуваннях немає логіки.» Я спираюсь не на логіку, а на базові правила Вікіпедії. Зокрема ВП:Перевірність містить вимоги: «Однією із головних вимог до матеріалів, що розміщуються у Вікіпедії, є можливість перевірки (верифікації) та відсутність оригінальних досліджень.» Трохи далі ще конкретніше — «Критерієм для включення у Вікіпедію є саме перевірність (тобто, можливість перевірки за наведеним джерелом), а не істинність.» Зверніть увагу, що розміщення на сторінках Вікіпедії оригінальних досліджень суворо заборонено. Якщо б у часи Ньютона була б Вікіпедія, віг не зміг би оприлюднити свої відкриття у Вікіпедії, але після їх публікування в інших авторитетних джерелах у Вікіпедії обов'язково в'явилася б стаття про закони Ньютона з посиланням на таку публікацію. Це не примха і не дурість, це базові правила Вікіпедії. Вона така, яка є саме через ці правила, а не всуперечь їм. Ці базові правила однакові для всіх мовних розділів. Якщо вони Вам категорично не подобаються — тоді, як це не прикро, Вам краще пошукати інше місце для просування своїх думок. Але якщо це прийнятно — тоді я сподіваюсь на подальшу плідну співпрацю.--Klip game (обговорення) 19:26, 14 травня 2021 (UTC)[відповісти]