Обговорення користувача:J. Gradowski/Архів 2013

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Жертвам Голодомору.jpg. Однак, схоже, що цей файл завантажено Вами без дозволу правовласника, тобто з порушенням правил Вікіпедії. Якщо Ви є власником сайту чи маєте доступ до сторінки на сайті, де розміщене це фото, то змініть умови розповсюдження зображень, розмістивши на сайті формулювання, що дозволить використовувати їх у Вікіпедії. Приклади формулювань можна подивитися тут.

Якщо ж Ви не є власником сайту і не маєте доступу до сторінки де розміщене це фото, то треба діяти відповідно до інструкції отут: Вікіпедія:Дозволи. Якщо статус завантажених Вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії, на жаль, будуть змушені вилучити завантажений Вами файл із сервера. Дякуємо за розуміння. アンタナナ 16:23, 9 жовтня 2013 (UTC)[відповісти]

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Сціборський.jpg. Однак на сторінці опису файлу немає супровідної інформації щодо джерела, авторства та ліцензії або ця інформація неповна чи недостовірна. Якщо ви не є автором даного файлу, ви повинні якимось чином обґрунтувати свої права завантажувати його у Вікіпедію. Також у цьому випадку необхідно вказати джерело файлу, тобто дати посилання на сайт (або інше джерело), з якого ви взяли цей файл, а також умови використання файлів із вказаного сайту.

На сторінці опису файлу завжди вказуйте шаблон з ліцензією, під якою опубліковано цю роботу. Якщо ви є його автором, ви можете використати шаблон {{Cc-by-sa-3.0}} для того, щоб ліцензувати файл під CC-BY-SA, або {{PD-self}}. Щоб довідатись про те, які ще існують шаблони з ліцензіями, дивіться статтю Вікіпедія:Шаблони:Авторські права або Короткий довідник.

Якщо ви завантажили й інші файли, будь ласка, перевірте, скориставшись цим сервісом, чи зазначено на їхніх сторінках опису джерело, а також шаблон з ліцензією. Якщо статус завантажених вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені вилучити завантажений вами файл із сервера.

Дякуємо за розуміння. アンタナナ 21:33, 23 жовтня 2013 (UTC)[відповісти]

привіт. будь ласка, ставте ліцензію на файлах, які завантажуєте. що означає невідоме джерело? Ви ж звідкись його завантажили? лінк на сайт чи сторінка з книжки? дякую --アンタナナ 21:35, 23 жовтня 2013 (UTC)[відповісти]

Доброго вечора. Зберігаю на компі, бо Ви все видаляєте. Яке джерело може бути вказане, коли ця світлина давно зберігається у вікіпедії? Звідки я знаю, якщо зроблена вона 1920-го року. А як її встановити ту ліцензію? — Це написав, але не підписав користувач Юрій Градовський (обговореннявнесок).

доброго. якщо фото публікувалося в Україні до 1951 року і автор цього фото помер до 1951 року (або не був відомим), то підійде Шаблон:PD-Ukraine. якщо Ви не знаєте про це, а людина, зображена на фото, уже померла, то ставте ліцензію Шаблон:ФП та заповніть {{обґрунтування добропорядного використання}}. приклад такого файлу тут: Файл:Лідер Данило Данилович.jpg. а яким чином це фото потрапило до Вас на комп'ютер? Ви його десь в інтернеті знайшли? чи з книжки відсканували? --アンタナナ 23:18, 23 жовтня 2013 (UTC)[відповісти]

Добрий день. Це фото завжди стояло у Вікіпедії, скільки я її знаю. Тут раптом бачу, почали видаляти. Це фото є і в багатьох книжках про Сціборського. Але ніхто не знає, хто його автор. Відомо рік - 1920. Я просто не знаю, як зараз змінити ліцензію і поставити ці шаблони. І автор, і людина зображена, давно померли. Не розумію, чому раптом фото цієї статті стали проблемою. Як змінити ліцензію - завантажити наново файл? Дякую. — Це написав, але не підписав користувач Юрій Градовський (обговореннявнесок).

добрий. якщо у нашій державі проблема із корупцією (наприклад) постійна, то чи значить це, що так і має бути далі? далебі ні. та сама ситуація із авторськими правами. якщо у вікіпедії їх дотримувалися одиниці, то це не значить, що так буде й надалі. закон визначає, що авторське право на твір «виникає внаслідок факту його створення». у статті 28 написано про терміни: 1) протягом життя і 70 років після смерті автора фото (нам се не є відомо, але припускаємо, що може й могло б бути вільним); 2) якщо твір, було «оприлюднених анонімно або під псевдонімом, строк дії авторського права закінчується через 70 років після того, як твір було оприлюднено» (для цього нам було б добре знати КОЛИ його було оприлюднено вперше). але оприлюднення могло бути зроблено і у радянські часи, коли все, що було не таким — знищували і приховували, а могло бути зроблено уже після «відлиги» якимись дослідниками. ба, навіть уже за України. ситуація достатньо непевна, щоб дати Вам «пораду». дуже мала ймовірність, що хтось за це фото судитиметься — факт. але не можна покласти руку на серце і сказать, що «це фото — вільне. і його можна використовувать». я б оформляла його через Шаблон:ФП та {{обґрунтування добропорядного використання}}. але є досить багато тих, які поставили б там Шаблон:PD-Ukraine, вважаючи, що скоріш всього воно у суспільному надбанні і є. залишаю це на Ваш розсуд. але ліцензія там повинна бути оформлена належним чином (у цьому випадку — через шаблон) --アンタナナ 14:42, 24 жовтня 2013 (UTC)[відповісти]

Я просто не знаю, як це технічно зробити. Як поставити туди ліцензію? — Це написав, але не підписав користувач Юрій Градовський (обговореннявнесок).

відкриваєте сторінку файлу Файл:Сціборський.jpg. натискаєте «Редагувати код». отримуєте:
{{без ліцензії|day=23|month=жовтня|year=2013}}
{{Зображення
|Назва= Микола Сціборський
|Опис= Сотник Армії УНР
|Автор= невідомий
|Джерело= невідоме
|Час створення= 1920 рік
|Ліцензія=
}}
забираєте рядок із без ліцензії. отримуєте:
{{Зображення
|Назва= Микола Сціборський
|Опис= Сотник Армії УНР
|Автор= невідомий
|Джерело= невідоме
|Час створення= 1920 рік
|Ліцензія=
}}
під ним ставите:
{{ФП|Сціборський Микола}}
{{Обґрунтування добропорядного використання
| Опис =
| Джерело =
| Частина = уся світлина
| Роздільність = низька
| Мета = ілюстрація статті Сціборський Микола
| Замінність = неможлива
| Інше =
}}
або:
{{PD-Ukraine}}
--アンタナナ 22:54, 24 жовтня 2013 (UTC)[відповісти]

Дякую.