Обговорення користувача:Ahonc/Архіви/січень 2019

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Щодо бота

Привіт. Маю питання щодо бота, який переносить файли на Вікісховище. Час від часу працюю з файлами, і деякі ставлю на перенесення на Вікісховище (таке буває рідко, щоправда, але буває). Ти колись казав, що можеш мене додати до списку "довірених". Але наскільки знаю, бот переносить ті файли, в яких останнє редагування зробив якраз довірений користувач. А я колись відкидав масові редагування твого бота, якими він видаляв проставлені кимось "недовіреним" категорії Вікісховища. Якщо ти мене додаси до того списку, чи не стане бот переносити файли, які я редагував раніше? Бо якщо так, тоді це — погана ідея, і мені хіба що новий акаунт створювати суто для роботи з файлами.

І там в Кнайпі з питань АП є нова тема, глянь, може матимеш що сказати.--Piramidion 16:00, 2 січня 2019 (UTC)

привіт! перепрошую, що втручаюся. якщо що, то я теж за те, щоб додати до перевірених. але спершу варто буде пройтися файлами «з відкиданнями» --アンタナナ 16:41, 2 січня 2019 (UTC)
Якщо додати Пірамідіона в довірені, то перенесеться понад 1000 файлів.--Анатолій (обг.) 18:06, 2 січня 2019 (UTC)

Скасування редагування

Добрий день! Не думав, що таке скажу, але дякую за скасування мого скачування. Просто поясню, я скасував редагування когось там не пам'ятаю кого, бо побачив у тій же статті, що районів повинно бути 11, але я їх нарахував лише 9. У тему статті не вникав, тому й допустив такої помилки. Дякую!--DiMon2711 00:19, 2 січня 2019 (UTC)

У «вашому» переліку був Могилів-Подільський район, а це очевидно помилка, бо є окрема Могилів-Подільська єпархія, тож я перевірив за сайтом РПЦ — там 7 районів лише.--Анатолій (обг.) 18:07, 2 січня 2019 (UTC)

Патріарх Московський та Всієї Росії

Прошу Вас звернути увагу, що відповідна правка у відповідності з правилами "вікіпедії" була винесена на обговорення обговорення. В даному випадку в статті уточнюється титулатура (приставка до титулу) Московського патріарха в відповідниках, які вживані Матір`ю-церквою.--V.ost (обговорення) 16:35, 7 січня 2019 (UTC)

Відповів там.--Анатолій (обг.) 16:37, 7 січня 2019 (UTC)

Перегони

Добрий день! Бачу, Ваш бот давним давно створив файли про перегони укрвікі з в'єт- та шведвікі. Можете, будь ласка, створити файл про перегони укр- та портвікі. Дякую!--DiMon2711 23:39, 9 січня 2019 (UTC)

Ви мабуть помилились. Мій бот такого не робив.--Анатолій (обг.) 19:46, 10 січня 2019 (UTC)

Ще раз про бота

Привіт. Я змінив дещо на сторінці конфігурації (mw:Extension:FileImporter/Data/uk.wikipedia) - подивися, чи це не конфліктуватиме з налаштуваннями бота (наскільки я розумію, він використовує ту сторінку?) Треба якось увімкнути FileImporter - бета-функцію для перенесення файлів на Вікісховище. Якщо вона нормально працюватиме, то до перенесення файлів зможе долучитися більше користувачів, і тоді вони самі відповідатимуть за свої дії, оскільки перенесення робитимуться з їхніх акаунтів. Здається, функція стане доступною 16 січня, то подивися, може там ще щось треба виправити.--Piramidion 18:14, 10 січня 2019 (UTC)

Не зрозумів, як воно працює. Він підключений у девікі, але я не бачу, яким чином там переносити файли.--Анатолій (обг.) 19:47, 10 січня 2019 (UTC)
Там на сторінці локального файлу з'являється кнопка для перенесення на Вікісховище (наприклад, тут, якщо ти бета-функцію увімкнув). Вона англомовна, бо ще не підтягнуто переклад з транслейтвікі. Вона дивиться, яка ліцензія прописана на сторінці файлу, і звіряється зі сторінкою конфігурації. Якщо сторінка конфігурації в її теперішньому варіанті не конфліктує з ботом, то на перший погляд там ніби все нормально прописано (формат приблизно такий, як і для Мета-вікі, де та функція вже працює). Якщо будуть якісь помилки — треба буде виправляти по ходу, вже починаючи з 16 січня (якщо вони дату впровадження не змінять).--Piramidion 20:03, 10 січня 2019 (UTC)
Цікаво. Воно імпортує разом з редагуваннями користувачів.[1] Думаю, було б корисно тоді повідновлювати файли, перенесені Commonshelper'ом та ботами, і імпортувати за допомогою FleImporter.--Анатолій (обг.) 20:27, 10 січня 2019 (UTC)
Корисно — мабуть, чи необхідно — сумніваюся. Авторство файлів і так наче зазначається. Але в будь-якому разі я до того не пхатимусь, хіба що таке рішення справді буде прийнято — тоді можу допомогти з якимись технічними речами. Але для відновлення й перенесення файлів все одно, мабуть, бота треба буде використовувати. --Piramidion 21:13, 10 січня 2019 (UTC)

Шаблон єпархій УПЦ МП

@Ahonc Там знову автор і єдиний голосувальник номінації на вилучення шаблону повидаляв усі шаблони зі статей про єпархії і замінив його на громіздкий шаблон з усіма структурними підрозділами РПЦ. Власне, я це передбачав, саме тому й перейменував шаблон і його назву на «Єпархії РПЦ в Україні». Така назва дозволить лишити цей зручніший шнаблон без війни редагувань. Офіційну назву церкви можна дати в примітках.--Demetrios (обговорення) 11:26, 12 січня 2019 (UTC)

не думаю, що для нього назва має значення. Треба чекати підсумку по вилученню. Спробуйте адмінам написати.--Анатолій (обг.) 11:49, 12 січня 2019 (UTC)

Неправильне використання бота

Привіт. Будь ласка, не використовуй бота для простановки шаблонів стабів, як-от ти це зробив у статті Володимир-Волинська єпархія УПЦ (МП). Стаття не є настільки незавершеною, щоб вимагати доопрацювання, і містить достатню інформацію про предмет, щоб не бути стабом. Бот навряд чи здатен оцінити завершеність статті, і така дія не має бути автоматичною. Дякую — NickK (обг.) 13:39, 13 січня 2019 (UTC)

У Вікіпедії нема завершених статей. Вибрані і добрі не мають містити стаб-шаблонів. Усі інші є незавершеними. Власне ВП:Стаб пише, що розмір 13–16 кб — це ще стаб. Тут трохи більше 13, тож під критерій підпадає.--Анатолій (обг.) 13:43, 13 січня 2019 (UTC)
Якщо у Вікіпедії немає завершених статей, для чого цей шаблон тоді потрібен? Стаття до 13 кілобайт, найімовірніше, стаб, тут уже більше 13 кілобайт і нормально розкрита тема. А в статті Тернопільська єпархія УПЦ (МП) (23 Кб), де твій бот взагалі вирішив відкотити людину, що тоді не так? Чи ти справді вважаєш ці дії достатньо консенсусними, щоб запускати на це бота? — NickK (обг.) 14:27, 13 січня 2019 (UTC)
Особливо цікаво, як саме твій бот визначив, що Єпархії Української православної церкви (Московського патріархату) є стабом... — NickK (обг.) 14:30, 13 січня 2019 (UTC)
Ну я завжди ставлю в статті, які не вибрані і не добрі, stub-шаблон. Стаття без stub-шаблону виглядає не так. За роки у Вікіпедії виробляються певні рефлекси. Один з них: нема stub-шаблону, значить треба його додати. А ти справді вважаєш там тему розкритою? Там є перелік храмів чи парафій? Статтю Єпархії Української православної церкви (Московського патріархату) можна доповнити, об'єднавши з Єпархія Української православної церкви (Московського патріархату).--Анатолій (обг.) 15:56, 13 січня 2019 (UTC)
У Вікіпедії багато статей, які не є незавершеними й не вимагають доробки і при цьому не є добрими чи вибраними. Звісно, Вікіпедія недописана, але це не синонім того, що статті незавершені. Але в будь-якому разі: стабовість цих статей не аж настільки очевидна, щоб ботом скасовувати шаблони, які прибрала людина. Якщо бот скасовує редагування людини, то це має бути щось однозначно консенсусне, а тут не такий випадок — NickK (обг.) 21:46, 13 січня 2019 (UTC)
Їх до того людина прибрала без пояснення, я без пояснення відновив.--Анатолій (обг.) 21:47, 13 січня 2019 (UTC)
Таке не можна робити ботом, боти не призначені для війн редагувань — NickK (обг.) 09:26, 14 січня 2019 (UTC)

Вітаю. Пишу російською, бо пінгаю користувача, який українською не володіє. Вы перейменовали статью с Кулобський район на Кулябський район. Но в названиях других статтей используется именно Кулобський. Но на таджикском стоит буква -о-. Я не отрицаю, что она может читаться и не как о, но всё же интересно, откуда Вы это взяли. @Ohangar: Вы сейчас занимаетесь сёлами Таджикистана. Почему Вы используете именно Кулобський, а не Кулябский. Могу предположить, что Вы родом из Таджикистана, так что Вам возможно виднее. В статье указаный источник, но дело в том, что выбивает ошибку 404. В статье Кулябська область нету источников, кроме книжки, на которую нет ссылки. Агонк, чем Вы пользовались когда переименовывали статью? (коли відповісте, пінгніть мене)--DiMon2711 19:37, 20 січня 2019 (UTC)

Потому что город называется Куляб.--Анатолій (обг.) 19:40, 20 січня 2019 (UTC)

Файли

Доброго вечора. Чи можете ви будь ласка і решту моїх файлів імпортувати до Вікісховища? Буду вдячний--Максим Огородник (обговорення) 18:32, 19 січня 2019 (UTC)

Ви повернули сторінку й пропонуєте повернути спотворену та неофіційну назву Церкви і написали згідно оф. сайту. Який саме сайт ви використовуєте, адже згадана Церква на чеській стороні не має офіційного сайту - є лише сторінки празької єпархії? Повідомте, буд ласка, які неофіційні джерела Ви використовуєте?

Той сайт, що вказаний у картці: https://orthodox.sk.--Анатолій (обг.) 19:22, 7 січня 2019 (UTC)

Жодного оф. сайту згаданої Церкви не існує, це по перше. Є лише сторінка, яку Ви чомусь возвеличуєте сайтом, але і там такої інформації не має. Загалом, люб'язно прошу користуваччів припинити вандалізм та затирати актуальну інформацію нічим не підтвердженими текстами або застарілими фактами. В Чехії зареєстровані дві Церкви, тому я дописав офіційну інформацію з посиланням на офіційні джерела. Поясніть, яка мета, наприклад спотворювати назви православних церковних угрупувань в Чехії, дописувати вигадки?

Ви розумієте, що таке подвір'я церкви? Може я чогось не знаю? Чим веб-сторінка відрізняється від сайту? Я вязв той сайт з картки в самій статті. І власне я не бачу підстав не вважати його офіційним.--Анатолій (обг.) 20:21, 7 січня 2019 (UTC)

Ви розумієте що таке Церква і яка Ваша мета замовчувати на сторінці про існування офіційно в Чехії зареєстрованих двох Міністерством Культури релігійних православних угрупувань?--Pavlo4 (обговорення) 01:27, 13 січня 2019 (UTC)--Pavlo4 (обговорення) 01:53, 13 січня 2019 (UTC)

Так, ви багато що не знаєте. Якщо Ви не розумієте різницю між сторінкою та сайтом, гляньте у словник і перестаньте вже витирати інформацію про православну Церкву в Чехії та повертати застарілі тексти з дезінформацію.--Pavlo4 (обговорення) 01:53, 13 січня 2019 (UTC)

Сайт — це сукупність веб-сторінок.--Анатолій (обг.) 10:58, 13 січня 2019 (UTC)

Пане громадян України, звідки у вас інформація що, це одна і та сама парафія, якщо навіть в оф. списках все майже інакше? Також не розумію, згідно яких правил Вікіпедії, потрібно якісь не перевірені сторінки зі сумісним обсягом вважати офіційними а натомість про офіційні сторінки Церкви та перевірені першоджерела мовчати або витирати інформацію?--Pavlo4 (обговорення) 02:16, 13 січня 2019 (UTC)

Там однакова адреса і однаковий голова. Вам цього мало?--Анатолій (обг.) 10:45, 13 січня 2019 (UTC)Це не аргумент та не є підставою безбожно стирати актуальну інформацію та замовчувати про сучасний стан Церкви в Чехії! і--Pavlo4 (обговорення) 21:32, 18 січня 2019 (UTC)

Я нічого не вважаю, я лише використовую офіційні джерела та повторюю перевірені факти. Саме так і є, за майже однією адресою (РПЦ в колишній будівлі кінотеатру, чеська православна громада в храмі і так далі) офіційно зареєстровані дві так звані православні общини і діють дві громади з трьома парафіями і у попа Ліщука мінімально дві зарплати від РПЦ та від празької православної єпархії, якщо Ви не вірите офіційному списку Міністерства Культури ЧР, подзвоніть Миколі Ліщенюку, він Вам все підтвердить.--Pavlo4 (обговорення) 01:25, 14 січня 2019 (UTC)

Прошу писати ввічливо, ваші не культурні питання можуть розцілуватися як неповага до користувачів спільноти Вікіпедії. Ще раз повторюю, я нічого не бачу, лише вичитую та записую актуальну та правдиву інформацію про православні релігійні угрупування в Чехії. Якщо хочете подискутувати, раджу спочатку вивчити термінології та відмінності між парафіями, громадами та Церквами. --Pavlo4 (обговорення) 02:29, 17 січня 2019 (UTC)

Дивно, що ми читаємо одні джерела, а бачимо різну інформацію. Я не бачу там двох церков. У реєстрі є тільки подвір'я РПЦ, а не сама РПЦ, як і написав у статті. Яка церква друга?--Анатолій (обг.) 11:08, 17 січня 2019 (UTC)

Для чого Ви окрему Церкву називаєте подвір'ям, якщо у неї юридичний статус перед державою Чехія, окрема помісна православна Церква? Там само у списках Міністерства Культури можна знайти роз'яснення, чому визнають так а не інакше, і чому як окреме релігійне угрупування. Назва це другорядне, її можна міняти щодня. --Pavlo4 (обговорення) 21:38, 18 січня 2019 (UTC)

То е я називаю, вона в реєстрі так названа. За вашою логікою, виходить, що в Україні зараз 3 православних церкви. ПЦУ, УПЦ(МП) і КПЦ, бо є ставропігія КПЦ тут. Я правильно вашу логіку розумію?--Анатолій (обг.) 21:41, 18 січня 2019 (UTC)Для чого мені знову щось закидаєте й переходите на особистості? Змірітся з фактом, що в Чехії офіційно зареєстровано 3 православні Церкви + окремо діють вами згадані подвір'я, які не контролююся та не є підзвітні Чехії, на відміну від офіційних, легально зареєстрованих та щедро фінансованих релігійних угрупувань.--Pavlo4 (обговорення) 04:07, 21 січня 2019 (UTC)

Ну скільки можна безкарно спотворювати все і тут на сторінках?

1/ Станом на 1 січня 2019 року в Чехії крім Православної церкви в чеських землях (чеськ. Pravoslavná církev v českých zemích), зареєстровані Міністерством Культури Чеської Республіки та фінансуються з державного бюджету ще дві окремі православні Церкви з офіційними назвами "Російська православна церква, подвір'я патріарха московського та всієї Русі в Чеській Республіці" (чеськ. Ruská pravoslavná církev, podvorje patriarchy moskevského a celé Rusi v České republice), Стара православна церква "Церква Святого Григорія Просвітителя" (чеськ. Církev Svatého Řehoře Osvětitele). Також в Чехії, зокрема в Празі та Карлових Варах, діють парафії РПЦ зі статусом ставропігії.
2/ Якщо на офіційних сторінках Празької православної єпархії, вказано, що це сторінки "Празької православної єпархії", вважаю редагування користувача Ahonc та спотворення непам'ятними.
3/ Якщо на офіційних сторінках Православної церкви в Словаччині написано "Вітаємо на Офіційних сторінках Православної церкви в Словаччині", не розумію, чому Ahonc вписує іншу інформацію та спотворює властні назви сторінок.
4/ Якщо на офіційних сторінках Оломоуцько-Брнєнської єпархії Православної церкви в чеських землях і в Словаччині написано, що це офіційні сторінки Оломоуцько-Брнєнської єпархії Православної церкви в чеських землях і в Словаччині, то згідно яких правил та яких інструкцій Ahonc все безкарно виправляє та спотворює на свій смак?
5/ Якщо літера G кириличною українською на письмі записується як "Ґ", то згідно яких правил потрібно властні іноземні імена спотворювати російською транслітерацією, так як це може любить робити "Ahonc" на сторінках української вікіпедії?--Pavlo4 (обговорення) 04:05, 21 січня 2019 (UTC)
Ahonc дайте відповіді на всі мої попередні питання!
6/ Скажіть ще, будь ласка, задані секти в Україні такі як МП та інші іноземні релігійні угрупування, держава Україна реєструє як окремі Церкви та вносить у державний список Міністерства культури та їм виплачує заробітною плату зі статусом церковного держслужбовця України? Бо в Чехії станом на 1 січня 2019 року крім "Православної церкви в чеських землях", зареєстровані (обов'язкова процедура для всіх помісних Церков) Міністерством Культури ЧР та фінансуються з державного бюджету ще дві окремі православні Церкви з офіційними назвами як РПЦ "Російська православна церква, подвір'я патріарха московського та всієї Русі в Чеській Республіці", Стара православна церква "Церква Святого Григорія Просвітителя". Також в Чехії, зокрема в Празі та Карлових Варах, діють окремо незалежно від держави, в якій вони находяться парафії РПЦ зі статусом ставропігії й іноземних агентів.
По п.1 — уже писав на сторінці обговорення і не один раз. І не лише я, а й інші користувачі вам писали, що подвір'я не є окремою церквою. Тож я раджу вам змиритися, що церква одна. По п. 2–4: почитайте, що таке сайт. Це сукупність веб-сторінок. Тобто «офіційні сторінки» — це і є офіційний сайт. Це я вам кажу, як веб-розробник. П.5 — почитайте український правопис. Там чітко і ясно написано, як передається G. По п.6 — в Україні кожна релігійна громада (парафія) зареєстрована. Але чи платить їм якесь міністерство зарплату, я не можу сказати. Про церкву Георгія Просвітителя — з чого ви взяли, що вона православна? Там керівник Арутюн Пілавчян, тож можна припустити, що вона вірменська.--Анатолій (обг.) 19:21, 21 січня 2019 (UTC)