Обговорення користувача:Andriy.v/Архів/2016

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Категорії

Якщо ви не розумієте роботи спостережних категорій, що утворює шаблон, це не означає що це дублікат або порожня категорія.--PsichoPuzo (обговорення) 23:07, 4 січня 2016 (UTC)

Тож поясніть мені будь ласка що інше буде робити категорія вами створена від Категорія:Статті, що доцільно розділити--Andriy.v (обговорення) 23:15, 4 січня 2016 (UTC)
У категорії Категорія:Статті, що доцільно розділити, будуть розміщуватись підкатегорії сортовані за датою, а самі сторінки всі вкупу у тій категорії.--PsichoPuzo (обговорення) 23:21, 4 січня 2016 (UTC)
Поясніть тепер яку користь дає те що ви посортуєте ці сторінки за датою. Це тільки копівіо з англовікі? Чи реально це зробить якесь полегшення для користувачів укрвікі? Як для мене посортувати 20 сторінок за датою це безглуздо. --Andriy.v (обговорення) 23:34, 4 січня 2016 (UTC)

Про дублікат Снейдера

Дякую, Шановний п. Андрію!

Уже хтось, більш досвідчений ніж я, вирішив цю проблему--Orestsero (обговорення) 11:20, 5 січня 2016 (UTC)

Китайська транслітерація

Вітаю! Андрій, можна дізнатися підстав, за яких Ви виправили Тунчжи на "Тунчжі"? Пропоную подивитися [1], [2]. З повагою,--Vasyl Shang (обговорення) 06:25, 17 січня 2016 (UTC)

Так, головна причина це правопис іншомовних слів § 90. пункт в) де прописані правила перекладу латинської I (що є у слові кит.: 同治; піньїнь: Tóngzhì). Щодо лінків що ви мені представили, то я впевнений що вони використовують не правильну транслітерацію наприклад там написано "Династія Цин" коли я бачу що пишется "Цін".--Andriy.v (обговорення) 10:56, 17 січня 2016 (UTC)
Саме це й справа. З приладу Цін: [3]. Проблема в тому, що Правопис розглядає латину, а не китайську транслітерацію. Так само, він наполягає на Циндао, у той час як норми китайської транслітерації дають Ціндао. З цього приладу багато непорозумінь як у вікіпедії, так і в журналістиці. Див. АД з цього приладу (останні з відомих мені):[[4]], [[5]]. Ці (qi) та ци (ci) однаково вірні, але стосуються різних речей, і Цін (Qing) - єдино вірний варіант. Цзи (zi) - так само: якщо змінити на цзі (ji), значення також зміниться. Але у випадку чжи (zhi), чи (chi) та ши (zhi) ситуація менш складна, бо "ші", "чі" та "чжі" у стандартному мадарині просто немає. Оскільки Правопис не орієнтований на професійну роботу з китайською мовою, наведені джерела натякають на необхідність його уточнення.--Vasyl Shang (обговорення) 11:40, 17 січня 2016 (UTC)
Бачу що ваше друге АД вказує і так і так, тобто є Дунчжи-Dongzhi і є Лечжі-Lezhi. Особисто я не прихильник транслітерування zhi на чжи тому що рахую це один із результатів впливу російської мови на українську (щось подібне до правила дев'ятки), тобто в російські мові перекладається як Тунджи і всі ми знаємо що російське И в Україні вимовляється як І. Проживаючи закордоном теж ніколи не чув щоб подібні слова вимовлялися зерез И і навіть почувши вимову слова китайським перекладачем чую і а не и. Тепер якщо ви впевнені на всі 100% що має бути чжи а не чжі то даю вам право повертати все назад, якщо ні то пропоную залишити як воно є. Рішення за вами.---Andriy.v (обговорення) 13:31, 17 січня 2016 (UTC)
Дякую, перш за все. Скористаюся цією угодою. Передивився географічний лист - жахнувся. Нажаль, там бардак не менший, ніж у багатьох інших містах.. З приладу запису "як чується" та власного досвіду з китайською загалом треба бути дуже обережним, бо там на багатьох діалектах буде чутися багато варіацій. Нариклад, південь країни взагалі погано вимовляє шиплячі, замість ши чути "сі", замість чжи - "зі". Але це не позбавляє необхідності дорівнюватися до норми. Нажаль, в українській вікі є тенденція зневажати російський досвід у цьому плані, та навмисно робити "так, щоб було несхоже на Расєю". Я розумію та частково поділяю такі переконання, але не тоді, коли результат заважає простому розумінню транслітерації. Безумовно ТРЕБА використовувати Ґ - але не в кінцівках -ing. Безумовно ТРЕБА дбатися про йотування - але шляхом вжитку Ї напочатку складу ("інь" - то ганьба... але до неї звикли), розумним використанням Є, - а не ОРИД-винайденням "йоу" замість ю. Як на мене, через 5-7 років китайське wu нарешті ствердиться в українській як ВУ, а не "паладієзоване" У - але останнє це лише сподівання. До нашого випадку, ДУЖЕ ВАЖЛИВО звикати до тонкого розрізнення між І та И у китайських назвах (Цисі, Цзічжи). Про ДЖ\ДЗ можна сперичатися: якщо їх колись ствердять офіційно для китайської мови (це припустимо і навіть бажано у певному сенсі) - не завадить, але цього ще не трапилося. Вибачте за зайві приклади, накипіло)) Хай щастить!--Vasyl Shang (обговорення) 14:46, 17 січня 2016 (UTC)

Про шаблони

Макрорегіони (ООН) включають австралію та нову зеландію, а в нас, виходить, одна там, а інша взагалі виняток з окремим шаблоном. ну от я і подумав... Дякую за розуміння. --Andrew J.Kurbiko (обговорення) 11:07, 22 січня 2016 (UTC)

Розумію вашу дію. Я з цим вже мав справу. Якщо хочете дізнатися причину моїх відкотів подивіться сюди.--Andriy.v (обговорення) 11:17, 22 січня 2016 (UTC)

Катастрофа Ил-76 у Карачі

Доброго дня. В статті Катастрофа Ил-76 у Карачі Ви повернули фразу «причини катастрофи з'ясовуються», але ж катастрофа трапилась у 2010 році. Інформація про слідство відповідає дійсності?--SW (обговорення) 18:48, 11 лютого 2016 (UTC)

YesТак Зроблено, фразу забрав. Справа в тому що ви, не розумію з яких причин, забрали координати місця інциденту, провокучи таким чином різні помилки в шаблоні тож я вирішив скасувати вашу правку і привернути таким чином вашу увагу до цієї помилки, а фразу на жаль забув видати. Дякую що нагадали--Andriy.v (обговорення) 20:11, 11 лютого 2016 (UTC)

Краснолиманський район

Краснолиманський район не перейменовувався постановою 984-VIII. Його перейменування буде розглядатися сьогодні.--Анатолій (обг.) 23:01, 17 лютого 2016 (UTC)

о боже... переплутав. Дякую що стримали.--Andriy.v (обговорення) 23:03, 17 лютого 2016 (UTC)

Бахмутський район

Доброго дня, згоден що міську раду ще не перейменували, але район вже перейменований, і постанова набула чинності - Yevhen Avramov (обговорення) 08:05, 18 лютого 2016 (UTC)

Ваші редагування скасовано для зручності, тому що велика її частина була неправильною, те що правильно ви змінили я потім повернув назад. Якщо щось забув повернути зробіть це самі або вкажіть мені. --Andriy.v (обговорення) 08:11, 18 лютого 2016 (UTC)
Дякую, зрозумів. Yevhen Avramov (обговорення) 08:13, 18 лютого 2016 (UTC)

Вимога вибачитись

Повідомляю Вам, що троллінг з вашого боку на моїй сторінці обговорення, подальшій перехід на зневажливе вказування на те що я повинен робити, замість подяки за моє, можливо й неоковирне пояснення, повне ігнорування добрих намірів колеги, його доброзичливого веселого тону, а потім й прямі погрози, що є прямим порушенням не тільки духу, але й правил проекту, на відміну від надуманих з вашого боку, змушує мене вимагати від Вас вибачення на моїй сторінці обговорення. --Dim Grits 19:16, 2 березня 2016 (UTC)

Ви серйозно?! Я маю вибачатесь? З чого це ви взяли? Де ви бачите троллінг поясніть мені? Ніяких вимог я до вас не висував. Якщо ви ще раз прочитаєте я написав що "прошу завершити роботу" ви мені могли відповісти "Ні", "Добре", або якусь іншу відповідь. Але ви вирішили зробити саркастичну відповідь. Це ви маєте мені придставите пробачиння.--Andriy.v (обговорення) 19:30, 2 березня 2016 (UTC)
Я завжди припускаю добрі наміри у вчинках людей, навіть нечемних, навіть тих, що звертаються до тебе поштовхом у спину — а ну як я щось не так зрозумів, а може людина німа від народження, а може то друзяка. Переконати в іншому мене потрібно зуміти, добряче так постаратися. Прошу Вас вибачити мені за те, що змусив власними діями звертатись до мене не ввічливо, без привітання, такої малості властивої усім людям, а не тільки нашого рівня. Прошу мене вибачити й за те що через власну недорікуватість і нерозумність не зміг вдало пояснити недоречність дій того користувача. Прошу вибачити мене й за мою недоречну дружну веселість у відповіді до незнайомої мені людини, що, можливо, віком і чином вища за мене, замість чемного виконання поставленого переді мною завдання. Прошу також вибачити й за зайве турбування і відібраний ваш час з намаганням владнати усе тихо й мирно.--Dim Grits 19:57, 2 березня 2016 (UTC)

Файл:Все сбудется (обкладинка).jpg

Доброго дня, Andriy.v! Дякую Вам за зауваження! Погоджуюсь! Можливо моє редагування ред.№ 16509408 є зовсім не доречним і його можна відмінити? Як і у файлі Файл:Rubasha.jpg Порадьте будь ласка. З вдячністю --Svitulja (обговорення) 11:29, 3 березня 2016 (UTC)

--Сергій Липко (обговорення) 01:50, 7 березня 2016 (UTC)

Прохання (щодо патрулювання)

Привіт. Коли патрулюєте статті по втратах у війні, будь ласка, не скасовуйте редагування з прізвищами без джерел. Ставте [джерело?]. Там часто кидають інфу, взяту з сепарських пабліків, або зі сторінки загиблого Вконтакті, тому джерела не вказують, ну або просто не знають, як правильно оформити. Але інформація є корисною. Я її перевіряю, знаходжу підтвердження і оформлюю (якщо не знаходжу - перекидаю до розділу "невстановлена дата" під таблицею, з відповідними примітками). Намагаюсь опрацьовувати таку інфу оперативно, тож не видаляйте її, бо загубиться. Сподіваюсь на Ваше розуміння специфіки заповнення цих статей. --Tagira (обговорення) 20:08, 8 березня 2016 (UTC)

Такі дії підтверджувати не можна, особливо коли написано не українською мовою. Я просто на другий раз почикаю доки такі зміни не будуть оформлені належним чином і потім підтверджу.--Andriy.v (обговорення) 20:18, 8 березня 2016 (UTC)

Подяка

Дякую за швитку відповідь

Galyna.symphony (обговорення) 09:00, 10 березня 2016 (UTC)

Перейменування вулиць Києва

Вітаю, з перейменуванням статей треба трохи почекати, розпорядження від 19 лютого ще набрало чинності (див. тут) --AMY (обговорення) 09:01, 12 березня 2016 (UTC)

Так, подібні обговорення вже зустрічав тому і не продовжував інші перейменування.--Andriy.v (обговорення) 09:03, 12 березня 2016 (UTC)
Дякую за розуміння :) --AMY (обговорення) 09:05, 12 березня 2016 (UTC)

У Вікіпедії пройде конкурс статей з фізики та астрономії

З повагою, член оргкомітету Звірі (обговорення) 21:07, 15 березня 2016 (UTC)

Шаблони прапорів

Вітаю. Ви подали на швидке вилучення кілька шаблонів з аргументацією "не використовується". Але хочу зазначити, що це шаблони історичних прапорів. І те, що вони ще не використовуються, свідчить лише про те, що в нас ще поки що немає статей про різноманітні події всесвітнього масштабу за участю тих країн у ті роки. А такі події є, наприклад, конкурси Міс Всесвіт (проводиться з 1952 року, і Сінгапур там брав участь), олімпійські ігри, звичайно ж. І якщо шаблони вилучити, то що тоді будемо робити при появі статей? Адже створити наново ці шаблони буде вже неможливо... Тому прошу не видаляти їх--Unikalinho (обговорення) 05:14, 19 березня 2016 (UTC)

@Unikalinho:, так ви праві, провина моя що я не проаргументував достатньо видалення шаблону. Справа в тому що існує продокументований шаблон, що робить те саме що і всі шаблони поставлені на видалення. Наприклад щодо сінгапуру ви вказуєте що країна брала участь на олімпійських іграх у 1952, щоб показати прапор можна просто поставити {{Прапорець|SGP|1952}} і ось результат Сінгапур, а те що шаблон {{Прапор SGP 1946-1959}} не використовуєтся це підтвердження його незручності у використанні. Якщо після цього пояснення переконав вас що шаблони все таки зайві то поставлю їх на ШВ (аргументуючи належним чином). Якщо ні, то можу поставити на повільне видалення щоб почути думку інших. Рішення за вами.
Але все ж таки потенційно шаблони можуть бути використані, тож якщо будуть залишені шкоди від них не буде, це все таки шаблони а не статті. Нехай залишаються --Andriy.v (обговорення) 07:48, 19 березня 2016 (UTC)
Колись я постворював ці шаблони з отакими параметрами, бо їх зручніше використовувати (легше знайти саме той, що відповідає конкретній епосі). І тепер дивіться. Міс Всесвіт 1954. Українською в нас цієї статті ще немає. Але що накажете робити, якщо вона з'явиться? Прапор Сінгапуру-то треба давати коректний! Наявність шаблону, з категорією, покаже, що саме його й треба використати. От іще стаття, яка колись може з'явитись в укрвікі... Тому те, що шаблон не використовується, є підтвердженням не незручності, а лише відсутності (тимчасової) статей, які б могли його використати--Unikalinho (обговорення) 08:17, 19 березня 2016 (UTC)
Ось, а щодо {{Прапорець|SGP|1952}}, то це зручно для Вас, але незручно для мене. Я звик працювати в інших мовних розділах, так там ті параметри відповідають конкретним рокам -- року початку дії або ж рокам дії. Тобто там немає {{Прапорець|SGP|1952}}, а є хіба що {{flagicon|SGP|1946}} (англ.) або {{bandiera|SGP 1946-1959}} (італ.). А в нас система унікальна, і якщо я поставлю, за "англійською" звичкою {{flagicon|SGP|1946}}, то результат може бути зовсім інший (колись я так реально проколовся... не пам'ятаю, на якій країні... на Угорщині, здається). Коротше кажучи, декому зручніше буде ось така ("італійська") система... з обов'язковою категоризацією. Дописувач, створюючи статтю, зможе відкрити оцю категорію і без проблем вибрати потрібний шаблон--Unikalinho (обговорення) 08:24, 19 березня 2016 (UTC)

От, до речі, з Угорщиною, приклад. Щоб показати Угорщина (прапор Угорщини з серпня 1949 аж до революції 1956), ітвікі використовує {{bandiera|HUN 1949-1956}}, а енвікі -- {{flagicon|HUN|1949}}. Якщо я, пишучи/редагуючи статтю для укрвікі, буду діяти "по-італійськи", то поставлю {{прапорець|HUN 1949-1956}}. А якщо "по-англійськи", то поставлю {{прапорець|HUN|1949}}. У першому випадку отримаю той прапор, що намальований, а в другому отримаю Угорщина (перевірте). А все тому, що у нас треба було ставити {{прапорець|HUN|1950}} або {{прапорець|HUN|1951}}... Плутанина... мені б таке й на думку не спало... Це й стало для мене приводом додати шаблони "по-італійськи" (з початковим і кінцевим роками). Так що... сподіваюсь, переконав Вас... залишити ці шаблони в спокої. Хай хто що хоче (кому як зручніше), те й вставляє--Unikalinho (обговорення) 08:42, 19 березня 2016 (UTC)

щоб адміністратори вилучили цей файл, варто було ще замінити у статті його ред.№ 17792161 це ж прохання стосується й інших файлів --アンタナナ 14:52, 19 березня 2016 (UTC)

привіт. бажано переглядати історію файлика. наприклад цей було завантажено автором без ліцензії: постійна версія № 3910518. ліцензію додав інший користувач --アンタナナ 13:04, 19 березня 2016 (UTC)

Я історію переглядав перед тим як перевіряти файл і дойшов до висновку що користувач що завантажив файл не був досить компетентний при завантаженні файлів, тому ліцензію не вказав. Як ви можете побачити до файла Файл:Фото046.jpg користувач ліцензії не вказував, а після так. Якщо робити такі висновки неприпустимо то зауважте мені це і я їх більше робити не буду. Нажаль більшість таких файлів завантажені користувачами що не є більше активними тож я не можу їх попросити щоб вони поставили ліцензію і файл йде через це на вилучення. Так як я не є прихильник вилучення унікальних файлів стараюся оформити їх як можу. А щодо вилучення файлів то хотів би більшої активності з боку адміністраторів, щоби сторінки Категорія:Файли до швидкого вилучення --Категорія: Файли з нез'ясованим статусом були відвіданні хоч раз на 2 тижні.--Andriy.v (обговорення) 14:13, 19 березня 2016 (UTC)
якщо ліцензію ставить не автор, то ліцензія не є валідна (якщо тільки ми не про ВП:Дозволи говоримо). досвідчені користувачі можуть виправити якісь огріхи оформлення, пояснити щось, але не поставити ліцензію замість автора/власника авторських прав. і так, якщо користувачі більше не є активні і не реагують на повідомлення/прохання, то завантажені ними файли будуть вилучені --アンタナナ 14:45, 19 березня 2016 (UTC)
Добре, зрозуміло, ще раз дякую за пояснення.--Andriy.v (обговорення) 15:50, 19 березня 2016 (UTC)

Зображення без джерел

Вітаю. Насправді у цьому файлі вказано і автора і джерело. Шаблон {{GFDL-self}} вже містить опис, щодо автора і джерела файлу. Будь ласка, просто додавайте у такі файли відповідний опис. --yakudza 20:17, 20 березня 2016 (UTC)

Добре дякую за зауваження.--Andriy.v (обговорення) 20:47, 20 березня 2016 (UTC)
привіт. не виглядає, що все так просто: Семінар скаутських лідерів Всесвітньої Федерації Незалежних Скаутів WFIS/ WFIS WORKSHOP.ROME 2008 --アンタナナ 21:19, 20 березня 2016 (UTC)

привіт. зараз бот переносить тільки ті файли, які помітили до перенесення trusted users. тобто, щоб він переніс ті, які позначили Ви, наприклад, потрібно, щоб якесь редагування зробив хтось із trusted. якщо я внесу Вас до списку, то попрошу бути уважним із перенесенням, звертати увагу на джерела, опис, ліцензію тощо. чи ввімкнені у Ваших налаштуваннях додатки Google Images та Tineye? якщо ні, то раджу ввімкнути:

На сторінках файлів додає вкладку, щоб легко шукати зображення в Інтернеті за допомогою Google Images
На сторінках файлів додає вкладку для пошуку схожих зображень в Інтернеті за допомогою Tineye

буду вдячна, якщо Ви підтвердите, що готові відповідально ставитися до перенесення файлів --アンタナナ 17:47, 24 березня 2016 (UTC)

Google images я використовував в ручну (про додаток не знав), щодо Tineye то про таке чув але конкретно неколи уваги не звиртав і тому про дії дотатку не знаю. Я поставив що буду учасником проекту але особисто я буду займатися тільки вкладенням шаблону {{Move to Commons}} на всі вільні файли які буду відпатрульовувати. Це означає що буду перевіряти джерела і ліцензійний стан, але про опис нічого не гарантую, де його не буде постараюсь вставити але не білше. Особисто мені байдуже чи я буду в ті групі чи ні, подивітся на файли які я поставив на перенесення і висновки робіть самі. Так як ви тут почали говорити про джерела і опис підкажіть мені будь ласка що робити з файлами як ось цей Файл:327 regiment - insignia.jpg, файл явно вільний але джерела немає, де його взяти якщо автор (завантаженя) його не вказує?--Andriy.v (обговорення) 18:36, 24 березня 2016 (UTC)

Щодо Перенесення файлів у сховище

Доброго часу доби!. Файл:1024-Wikipedia f10 UA.png і подібні, отримали від Вас шаблон на перенесення їх у сховище- чи потрібні з моєї сторони якісь додаткові дії щодо цієї маніпуляції?(зустрів таке вперше ) ) З повагою Всевидяче Око (обговорення) 21:27, 25 березня 2016 (UTC)

Вітаю! Мушу зізнатися що я не дуже знайомий з темою "як мають виглядати українські файли на ВікіСховищі", але по аналогії з файлом File:10 річчя лого 3.png, який вже присутній на ВікіСховищі, можу сказати що ваші файли і так годяться. Шаблон {{Move to Commons}} це тільки сигнал для бота або інших користувачів що файл знадобилось би перенести на Сховище. За звичай перенесенням займається бот, але ніхто не боронить вам зробити це власноруч, звичайно якщо вмієте і маєте бажання робити це. Якщо щось не зрозуміло з мого пояснення — готовий пояснити детальніше. З повагою.--Andriy.v (обговорення) 21:55, 25 березня 2016 (UTC)
Все добре, вдячний! З повагою Всевидяче Око (обговорення) 22:08, 25 березня 2016 (UTC)

Перенесення нагород до Вікісховища

Добрий день, фото нагород ймовірно буде видалено з Вікісховища, див., наприклад, [6] - "Not self-created photograph of an 3D object. Maybe the order is public domain as explained in the template, the photographic reproduction is not public domain for that reason." --Reader85 (обговорення) 06:18, 4 квітня 2016 (UTC)

Дякую за зауваження. Так, справді не звернув увагу що файл можливо є 3D, але в такому випадку файл треба номінувати на вилучення.--Andriy.v (обговорення) 07:41, 4 квітня 2016 (UTC)
Але ж ми не Вікісховище ;) Тому не все що видаляється там видаляється в нас. --Reader85 (обговорення) 18:37, 4 квітня 2016 (UTC)
У нас тут є таке правило: всі вільні файли мають бути переміщені на Вікісховище, єдині вийнятки це файли які підпадають під NoFoP тобто є невільними через відсутність "панорамної свободи" і файли що є вільними тільки у деяких країнах. Файл який ви завантажили під ці вийнятки не підпадає тож його ставится на видалення. Зауваження: скасування службового шаблону може розціньуватися як підрив діяльності Вікіпедії, тому дуже велике прохання уникати таких дії. Попросіть пояснень у користувача що прставив шаблон, якщо він визнає що помиляєтся то забере шаблон сам, якщо ні то це зроблять адміністратори.--Andriy.v (обговорення) 18:57, 4 квітня 2016 (UTC)
Ще одне, ваш файл порушує пункт 1-й ВП:КДВ тож він не може використовуватись як невільний.--Andriy.v (обговорення) 19:00, 4 квітня 2016 (UTC)
Але ж, подивимось ВП:ДК. 1. Чи зображення є фотографією? Так — перейдіть на 4. 4. Чи джерело копірайту відоме? Ні — перейдіть на 6. 6. Знайдіть джерело. Не знайдено після ґрунтовного пошуку — перейдіть на 7. 7. Чи фотографія є достатньо старою, щоб, імовірно, бути в громадському домені? Ні — перейдіть на 10. 10. Чи зображення розміщено в статті, що стосується пов'язаної теми, та не є більшим, аніж вимагається для статті, що призначена для публікації на вебі? Так — Помічайте. Крім того, "Закони, що стосуються добропорядного використання, є різними в різних юрисдикціях, та його використання поза межами США може бути непрактичним — навіть найбільш обмежувальна ліцензія часто є вільнішою, аніж добропорядне використання поза межами США" - чи є в Україні особливі застереження щодо 3D ? --Reader85 (обговорення) 19:15, 4 квітня 2016 (UTC)
До речі - ред.№ 17844490 - ось таке 2D можна навіть патрулювати ? --Reader85 (обговорення) 19:25, 4 квітня 2016 (UTC)
Тут відповідь досить проста: ВП:ДК — не є офіційним правилом Вікіпедії, ВП: КДВ — так. Ось вам 1-й пункт ВП:КДВ:
« Немає вільної заміни. Невільний медіа-файл може використовуватися тільки в тому випадку, якщо вільна, відповідна умовам енциклопедичності, заміна (альтернатива) для нього не існує або не може з'явитися в найближчому майбутньому (наприклад, обкладинка книги, яка не стане вільною протягом місяця)[3]. Якщо невільний матеріал якимось чином може бути перетворений у вільний, це повинно бути зроблено замість застосування концепції добропорядного використання. Невільний матеріал завжди повинен замінюватися вільнішим, якщо такий стає доступним і має прийнятнуякість »
Щодо файлу що ви мені приставили нижче, то ви праві цей файл є теж 3D і його теж слід поставити на вилучення, дякую що замітили.--Andriy.v (обговорення) 19:34, 4 квітня 2016 (UTC)
Чи не могли б Ви надати посилання на правило щодо 3D в українській вікіпедіїї ? --Reader85 (обговорення) 19:39, 4 квітня 2016 (UTC)
Ні, чіткого правила щодо 3D об'єктів в укр-вікі не існує, так як і не існує чітких правил до багато інших типологій файлів. зате я можу вам показати обговорення де адміністратор мені пояснює чому такі файли слід видаляти ось воно: Обговорення користувача:Antanana#Статус файла.--Andriy.v (обговорення) 19:52, 4 квітня 2016 (UTC)
Чіткого правила не існує, але будемо видаляти. Зрозуміло. --Reader85 (обговорення) 21:08, 4 квітня 2016 (UTC)
Повторюю, ще раз якщо ви не зроруміли . Правило є, це 1-й пункт ВП:КДВ там дослівно не написано що 3D файли мають бути вилучені, бо є навіть 3D файли що вилучати не потрібно, там написано що файли які можуть мати вільну заміну не можна ставити як невільні і це прикрасно описує ваш файл. До речі файл не видаляю я, а адміністратори, і адміністратори можуть і залишити цей файл якщо вважатимуть що його не потрібно вилучати, тож подальші питання робіть саме до них. Всього доброго.--Andriy.v (обговорення) 21:32, 4 квітня 2016 (UTC)

Про зображення на видалення

Шановний Андрію! Ви декілька днів тому виставили зображення в одній з моїх статей на видалення:

  1. Файл:13 Заяць М.С..jpg
  2. Файл:14 Заяць М.С..jpg
  3. Файл:17 Заяць М.С..jpg
  4. Файл:6 Заяць М.С..jpg
  5. Файл:2 Заяць М.С..jpg
  6. Файл:5 Заяць М.С..jpg
  7. Файл:7 Заяць М.С..jpg

Причина – відсутній дозвіл згідно правил.

На жаль, Михайло Степанович Заяць – герой моєї статті, відомий живописець, єдиний художник кіно з Закарпаття, в минулому році помер. Але, навіть, якщоб він був живий, то не зміг би послати цей дозвіл – він не володів комп’ютером. Правило, на яке ви посилаєтесь, злочинне. Я вже чотири роки борюсь за зміну цього правила, але нічого не виходить. В україномовній Вікіпедії панує антиукраїнський дух. Не всі хочуть, щоб україномовна Вікі була краща не тільки кількісно, але і якісно.

Я, звичайно, за захист авторських прав, але проти того, щоб авторські права використовувались як засіб проти українства. Повертаючись до зображень Зайця М. С., видно, що всі вони аматорські, на всіх присутній Заяць – він організатор фотографування, тобто автор, правовласник.

Заяць М. С. був моїм старшим другом, я з ним спілкувався по телефону, бував у нього дома (як і майже у всіх героїв моїх статей).

Стаття без зображень має бідний вигляд, цього й добиваються недоброзичливці. ЯГВ (обговорення) 12:39, 11 квітня 2016 (UTC)

Таке саме правило є в усіх інших вікіпедіях, але єдина різниця що там подібні файли 6 років не стоять без перевірки, їх за пару місяців видаляють. Це можливо і є одна з різниць між нами й іншими більш відповідальними вікіпедіями. І давайте буть ласка не будемо робити як більшість росіян, що при кожній своїй вині тикають пальцем на інших, звинувачуючи в нацизмі, фашизмі чи русофобії. --Andriy.v (обговорення) 16:20, 11 квітня 2016 (UTC)
Необхідно відзначити, що користувач Andriy.v робить те, що повною мірою відповідає правилам Вікіпедії, як би це не подобалось завантажувачам зображень, в тому числі і мені (див. нижче). Але такі правила, і хтось має слідкувати за їх дотриманням. При цьому за свою роботу, що відповідає правилам, користувач отримує в основному негативні емоції з боку завантажувачів. На жаль, вимоги Вікіпедії досить сурові щодо зображень. --Reader85 (обговорення) 20:12, 11 квітня 2016 (UTC)

Карта не підпадає під ОДВ

Вітаю! Файл:Західно-Сибірське Льодовикове озеро, карта.jpg порушує КДВ - теоретично існує можливість вільної заміни (доброволець намалює карту і викладе у вільний доступ). З повагою, --Volodymyr D-k (обговорення) 13:36, 24 квітня 2016 (UTC)

Зазвичай пункт 1. ВП:КДВ стосується трохвимірних об'єктів, тобто тих що можна вільно сфотографувати власноруч. Карти, заздалегідь, захищаються АП (вийняток — якщо створені раніше 1951) і такі файли відповідають КДВ (вони мають навіть власну ліцензію {{Map}}). Те що хтось може власноруч намалювати вільний замінник цієї карти не вказує що файл порушує пункт 1-й ВП:КДВ, бо в основному такою роботою займаються професіонали і це трапляєтся досить рідко. Звісно якщо те що ви кажете, правда, і все таки вільна заміна буде загружена у вікіпедію (бажано на Вікісховище), то файл Файл:Західно-Сибірське Льодовикове озеро, карта.jpg можна буде спокійно ставити на вилучення, а поки що він, як для мене, не порушує жодного правила. Дякую все-таки за повідомлення. З повагою.--Andriy.v (обговорення) 14:50, 24 квітня 2016 (UTC)
Можливо, Ви маєте рацію. Але той шаблон пише про фрагмент географічної мапи (виділення не моє; так в шаблоні), а файл із озером використовує карту повністю. 100 % знаю, що карти з Ґуґл мепс видаляються, оскільки можлива вільна заміна (хоча б із Опен стріт меп). Як тут — можливо, ліпше спитати когось іще. З повагою, --Volodymyr D-k (обговорення) 15:08, 24 квітня 2016 (UTC) П. С. в шаблоні {{Map}} слово «фрагмент» чомусь веде на music samples в англійській вікі; дивно якось — зразки музики і ліцензії карт.

привіт. перепрошую, що турбую. таке редагування ред.№ 17962321 було б коректним, якби автору фото належали авторські права на сам твір (або твір перебував би у суспільному надбанні). на фото зображена картина художника, який помер 2010 року. тож якщо нема дозволу від самого художника чи його спадкоємців, це фото не може бути вільним --アンタナナ 12:08, 2 травня 2016 (UTC)

Так ви праві дякую що помітили, буду старатися бути уважнішим на другий раз.--Andriy.v (обговорення) 12:30, 2 травня 2016 (UTC)

Згущівка з кавою

Згущівка з кавою
Щиро вдячний за системну працю з файлами. Максим Підліснюк (обговорення) 21:59, 8 травня 2016 (UTC)

Переименования

Хоть и не владею украинским, но хочу спросить - что не так со статьей про Бильмакский район? Вроде законопроект прошел о переименовании и набрал должное количество голосов... или нужно время для вступления в силу? Я уже хотел в своем и в других разделах идти переименовывать, но увидел что пока и тут не переименовали... UnderTheDome (обговорення) 18:28, 13 травня 2016 (UTC)

нужно время для вступления в силу. Ето проезойдет на следуищей день после опубликованные в газете "Голос України".--Andriy.v (обговорення) 18:51, 13 травня 2016 (UTC)

Челла-Монте, Ф'яве та подібні

Доброго вечора! Чи могли б ви пояснити, чому ви перейменували цю статтю на Чилла-Монте? Я не знайшов, чому правопис забороняв би писати Че- (наприклад, в аналогічному випадку в правописі є П'яченца), тим більше що в оригіналі і пишеться Cella, і читається /'ʧɛlla/. Так само щодо інших перейменувань (Чезано, Рендена). І щодо Ф'яве: вимова /fja've/, і за §92 в такому випадку треба ставити апостроф (наведено аналогічний приклад Ф'єзоле). Наперед дякую за пояснення — NickK (обг.) 16:26, 14 травня 2016 (UTC)

Вибачаюсь — переплутав. Чомусь подумав що правило § 90. 5. в) стосується е. Щодо Ф'яве то там не ясно, правопис спершу каже шо після приголосної і перед голосною ставиться і (приклади: Біарріц, Фіуме, Віардо, Оссіан, Фіораванте), а потім каже що деколи воно переходить у й тому подумав що перший варіант з прикладами і без ніяких "деколи" більш точніший тому і перейменував. І велике дякую що помітили, у мене і так сьогодні голова не дуже варить. Тому до перейменувань на сьогодні більше чіплятися не буду.--Andriy.v (обговорення) 17:23, 14 травня 2016 (UTC)
Дякую, я тоді перейменував ще Чезано-Мадерно. Щодо Ф'яве/Фіаве, мабуть, це залежить від вимови. Біарріц, наприклад, баскською вимовляється як [biarits̻], тож нічого іншого там і бути не може. Фіуме — мабуть, усталеність. Той самий пункт правопису каже також, що І в середині слова перед голосним іноді переходить у й і відповідно передається на письмі: курйоз, серйозний; ар’єргард, бар’єр, вольтер’янець, кар’єра, п’єса. Тут же вимова /fja've/ та явна відсутність усталеного написання українською, тож не бачу, чому Ф'яве суперечило б правопису — NickK (обг.) 11:39, 16 травня 2016 (UTC)
Зрозуміло, нехай буде Ф'яве.--Andriy.v (обговорення) 12:01, 16 травня 2016 (UTC)

Без проблем, Andriy.v. Ставлюсь з розумінням. Будь-ласка, поверніть завтра всі зміни, які доконав у статтях про перейменовані міста, щоб цей вклад та згаяний час не були даремними, інакше втрачається мотивація редагувати будь-що. З повагою, KrechetGL

Запрошення до проекту


Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 12:26, 22 травня 2016 (UTC)

Картини Адріани Галецької

Зі сторінки Адріани Галецької видалив. Поставив картинки на швидке видалення. Честно кажучи, просто забув про них коли перероблював сторінку. Дякую.
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 12:26, 22 травня 2016 (UTC)

Файли

І вам не хворіти! Вибачте, а яка різниця між обома варіантами? Дми88 10:27, 28 травня 2016 (UTC)

Доброго дня. Побачив, що ви номінували на вилучення вище вказану статтю. За цією логікою треба тоді просто вилучити інформацію про більшість аматорських клубів. Наприклад, про ФК «Самбір» і ін. Але цього не має. Тож є питання: чому ви обрали саме цю статтю? В ці дні в мене дуже мало часу, тож замість того щоб доопрацьовувати статтю Збірну Узбекистану я змушений пояснювати право на існування цієї статті. Тож, я не бачу сенсу надалі писати про аматорські футбольні клуби України. Далі є ще таке питання. В мережі є інформація, що власники цього підприємства спонсора клубу випускають продукцію, яка орієнтована нпа російські ринки (нажаль посилання не зберіг). Тож може тому ви вирішили, що стаття про цей клуб має бeти видалена? Дми88 09:43, 31 травня 2016 (UTC)

@Дми88: Як я вказав у номініції стаття є на межі значимості, тому моя номініція є мотивованою тим що аматорські команди що не приймали участі у змаганнях національного рівня не є значимими. Статтю (як значимість) врятувало тільки те що команда виграла кубок найвищого регіонального рівня змагань та була неодноразово призером регіонального чемпіонату. Прошу не панікувати на другий раз якщо статтю треба вилучити то її вилучать, якщо ні то залишать, а якщо помилково вилучать то її можна буде відновити.--Andriy.v (обговорення) 09:52, 31 травня 2016 (UTC)

Щодо перейменувань

Якщо є бажання, можете допомогти з перейменуваннями. Я можу перейменувати статті швидко ботом після набуття чинності постановою, але для нього треба підготувати назви. Вони мають бути у форматі

Array(
"Дніпродзержинськ" => "Кам'янське",
"Комсомольськ (Полтавська область)" => "Горішні Плавні",
"Кузнецовськ" => "Вараш",
);

і т.д. Тут треба враховувати, що в одних нп може бути уточнення, в інших ні, може бути уточнення селище/смт або уточнення району. Буває що два села в одному районі з'явилося. Для міст уточнень переважно не треба, бо вони мають перевагу над смт і селами. Власне для постанови 4086 я це вже зробив, 4468 наразі роблю, ви можете зробити для 4085 (там слід врахувати, що нп з постанови 4691 звідти виключили з голосу при голосуванні). Для 4087 наразі не потрібно (хоча можна на майбутнє зробити).--Анатолій (обг.) 20:55, 19 травня 2016 (UTC)

Гаразд, але нам треба якось організуватися, тобто якщо й ви займаєтеся такою самою роботою то нам потрібно якось поділитися областами. Вкажіть мені які області я маю зробити і я постараюсь завершити їх до опублікування постанови в "Голосі України".--Andriy.v (обговорення) 21:17, 19 травня 2016 (UTC)
Я можу і сам усе зробити, але так може бути швидше. Я зараз роблю 4468.--Анатолій (обг.) 21:58, 19 травня 2016 (UTC)
Ок, завтра почну працювати над 4085.--Andriy.v (обговорення) 22:05, 19 травня 2016 (UTC)
4468 вже на сайті ВРУ є, значить скоро буде в «голосі». Давайте ви робіть її від Запорізької області і далі.--Анатолій (обг.) 13:53, 20 травня 2016 (UTC)
Гаразд. 4086 теж підписана.--Andriy.v (обговорення) 14:05, 20 травня 2016 (UTC)
Але не 4085 же. По 4086 бот готовий.--Анатолій (обг.) 17:07, 20 травня 2016 (UTC)
А щодо Дніпра, то там голосування оскаржили, тому постанова ще не підписана.--Анатолій (обг.) 20:59, 19 травня 2016 (UTC)
У тексті говореться що постанова набуває чинності після прийняття. На сайті ВРУ написано що постанова — прийнята. АД є, для Вікіпедії й більшого поводу не треба щоб починати перейменовування, все-таки Вікіпедія не суд, а те що постанова не є чинною то ще треба доказати.--Andriy.v (обговорення) 21:17, 19 травня 2016 (UTC)
В картці постанови сказано, що вона готується на підпис, а щоб набула чинності, має бути підписаною.--Анатолій (обг.) 21:58, 19 травня 2016 (UTC)

Отже, 4085 (тепер 1377-VІІІ) підписана і опублікована, набирає чинності з 3 червня. Я зроблю для бота до Львівської включно, ви робіть далі.--Анатолій (обг.) 22:36, 1 червня 2016 (UTC)

Гаразд, сподіваюсь до опублікування зроблю.--Andriy.v (обговорення) 22:47, 1 червня 2016 (UTC)

Перейменування

Привіт. Я помітив, що Ви якось незвично перейменовуєте статті — спочатку окремо сторінку обговорення, потім окремо саму статтю. Якщо перейменовувати спочатку статтю, то там є можливість одночасно і її СО перейменувати. -- Green Zero обг 13:26, 1 червня 2016 (UTC)

Так я знаю, це насправді я роблю для зручності. Справа в тому що в більшостях випадків мені потрібно залишити перенаправлення тільки для статті, а там такої опції немає. Тому щоб не ставити перейменовану СО на видалення (довга процедура і деколи кнопка ШВ не працює) перейменовую статтю і СО окремо. Я помітив що так (як для мене) виходить швидше і зручніше.--Andriy.v (обговорення) 13:37, 1 червня 2016 (UTC)
Зрозуміло. Головне не забувати статтю перейменовувати, а то розірвані будуть )). -- Green Zero обг 14:45, 1 червня 2016 (UTC)

Вітання! @Andriy.v:, пам’ятаєте, ви мені робили зауваження про перейменування? То тепер, щоб ми були квити , зауваги роблю вам: 1) коли робите таке перейменування, то, будь ласка, теж 2) виправляйте всі посилання на сторінку, а 3) перейменовану назву треба робити не перенаправленням, а дизамбігом, де 4) вказати і перший і другий населені пункти. Повиправляйте, будь ласка. Дякую.--Микола Василечко (обговорення) 04:31, 3 червня 2016 (UTC)

Пане Миколо, тут є різниця між тим що зробив я і тим що зробили ви. 1. Ви були заборонили перенаправлення і створили таким чином велику кількість червоних посилань, у моєму випадку всі перенаправлення що посилались на Соборне тепер посилаються на ту саму сторінку з іншою назвою. 2. Перейменування я зробив чисто технічно, щоб AHBot зміг перейменувати населені пункти постанови, яка тільки що набула чинності. Ви праві там потрібно створювати дизамбіг, я хотів це зробити вчора, але на жаль через велику кількість роботи з перейменуванням так і не вспів.--Andriy.v (обговорення) 06:30, 3 червня 2016 (UTC)

Спецсимволи

Доброго дня, не підкажеш як зв'язатися з техпідтримкою або куди звернутися, бо спецсимволи вже другий день поспіль доводиться копіювати, перетягувати і т.п., а на це витрачається доволі багато часу? В іншомовних вікі такої проблеми немає. Дякую. Дми88 06:39, 4 червня 2016 (UTC)

Це наслідок деяких технічних змін що розробники зробили пару днів тому. Останні вже були повідомленні, тому тепер можна тільки чикати на їхні дії. Детальніше про це можете знайти у Вікіпедія:Кнайпа (технічні питання), туди й всі тех питання потрібно подавати.--Andriy.v (обговорення) 06:54, 4 червня 2016 (UTC)

Вилучення описів зображень

Доброго вечора! Будь ласка, не вилучайте описів зображень, як у Файл:Туш Михайло.jpg. Проблема в тому, що Медіапереглядач (Media Viewer, той, який показує фото на чорному тлі при переході на нього зі статті) бере машиночитабельні дані з {{Зображення}}, а за його відсутності передає порожній опис (без опису, автора та джерела). Будь ласка, в подальшому зберігайте {{Зображення}}, оскільки {{Обґрунтування добропорядного використання}} призводить до втрати інформативності описів. Також зазначу (до опису редагування все не влізло), що інформація про перехід до суспільного надбання в 2073 теж сумнівна: оскільки автор невідомий, невідома і його дата смерті, можливо, він ще живий — NickK (обг.) 16:29, 5 липня 2016 (UTC)

@NickK: Доброго вечора й вам! Погоджуюсь із важим твердженням, але тоді виникає одна проблема. Дії, які я зробив, є повністю виправданні тим що так вказує ВП:Майстер завантаження файлів (ось подивіться на файл Файл:Герб провінції Венеція.png). Це означає що потрібно змінити саме майстра завантажень файлів, але так як я не адмін і немаю доступу до коду, то прошу вас чи когось іншого зайнятися цим і як найшвидше виправлити цей недолік. Якщо я ще питання прошу звертатися. З повагою.--Andriy.v (обговорення) 18:34, 5 липня 2016 (UTC)

Треба трохи підправити бота задля помилок на кшалт Мадам Сул-Те-Ван. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 08:12, 8 липня 2016 (UTC)

О боже, дякую що помітили. Я перший раз використав не зовсім коректний спосіб вставлення параметр, орієнтуючись на тексті {{Автор. Зараз я зрозумів як має бути, але таких випадків може бути не мало. Якщо помітите ще, буду вдячний якщо виправите. Я потім теж подивлюся де бот понароблював подібні помилки.--Andriy.v (обговорення) 08:23, 8 липня 2016 (UTC)
Що побачу — виправлю. І ще одне прохання. При видаленні категорії абзац залишатись не повинен. А то у деяких статтях йде декілька категорій — пустий абзац — і ще декілька категорій. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 08:26, 8 липня 2016 (UTC)
Так, я це вже замітив. На жаль покищо я не знаю як можна вирішити цю невеличку проблему.--Andriy.v (обговорення) 08:31, 8 липня 2016 (UTC)

Цю статтю взагалі не обробив Сіґурні Вівер. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 10:13, 8 липня 2016 (UTC)

Це тому що там скоріше був шаблон {{Картка:Актор}}, а бот працював тільки на {{Актор}}. Зараз щось з цим зроблю.--Andriy.v (обговорення) 10:21, 8 липня 2016 (UTC)
Добре. По персоналіям поки що не робите? --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 12:09, 8 липня 2016 (UTC)
Зараз я пробую настроїти бота щоб не залишав пусті абзаци.--Andriy.v (обговорення) 12:34, 8 липня 2016 (UTC)

Населені пункти, які постраждали від Голодомору

Навіщо Ваш бот Andriy.vBot видаляє населенні пункти з «Населені пункти, які постраждали від Голодомору»? (Бот: видалення з Населені пункти, які постраждали від Голодомору)
Щось планується на взаєм?? --Antonyahu(обг.), 8 липня 2016 (UА)

Категорія вилучена. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 13:56, 8 липня 2016 (UTC)
Чому саме? Що, погана була Категорія?? Для навігації не погана начебто ж ... --Antonyahu(обг.), 8 липня 2016 (UА)
Питання не до Андрія. Ще раз повторюю Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/13 червня 2016#Категорія:Населені пункти, які постраждали від Голодомору. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 14:05, 8 липня 2016 (UTC)
Почитав обговорення, дуже здивований,.. відчуття такі, як би зайшов до російськомовної ru.Wiki .. Нажаль! --Antonyahu(обг.), 8 липня 2016 (UА)

Прохання на перспективу

Якщо буде вільна година, прохання пройтись ботом по проекту Check Wikipedia. З повагою, --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 12:43, 8 липня 2016 (UTC)

Вибачаюсь, я точно не зрозумів що там потрібно зробити. Уточніть будь ласка.--Andriy.v (обговорення) 16:01, 8 липня 2016 (UTC)
Вибрати помилку, побачити статті з цією помилкою, виправити статті. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 18:49, 8 липня 2016 (UTC)
Гаразд — зрозумів. Я не дуже впевнений що всі ті проблеми вирішуються через бота, та й насправді не маю настільки досвіду з ботами щоб знати як це робиться, але спробую, якщо щось вийде то дам знати.--Andriy.v (обговорення) 16:14, 9 липня 2016 (UTC)

Прохання

Завжди перевіряти, до чого призведе вилучення перенаправлення. Напр. Спеціальна:Посилання_сюди/Синьожупанники (село). Дякую. --Fessor (обговорення) 14:50, 12 липня 2016 (UTC)

Забув, дякую що замітили.--Andriy.v (обговорення) 16:02, 12 липня 2016 (UTC)

Ла-Ліга

Може ще інтервікі треба поправити після бота? Починайте з першого, бо відсутні в багатьох статтях (вони лишились на сторінках звідки йде перенаправлення). --Jphwra (обговорення) 06:22, 16 липня 2016 (UTC)

Дякую що замітили цю проблему і повиправляли більшість тих сторінок. Інтервікі мабуть не повиправлялися автоматично через відсутність облікового запису мого бота на Wikidata. Не подумав про таке коли запустив бота учора. Сподіваюся на другий раз такого більше не буде.--Andriy.v (обговорення) 07:29, 16 липня 2016 (UTC)
Теж сподіваюсь, зареєструйте там бота. З повагою --Jphwra (обговорення) 07:39, 16 липня 2016 (UTC)
Зареєстрував! Перевірив, тепер усе працює.--Andriy.v (обговорення) 11:49, 16 липня 2016 (UTC)

W

У статті вже були джерела з підтвердження, нащо ті шаблони? --Mr.Rivermen (обговорення) 21:29, 17 липня 2016 (UTC)

У джерелах/посиланнях, що там були скоріше, я не знайшов тієї інформації, тому поставив шаблони.--Andriy.v (обговорення) 21:34, 17 липня 2016 (UTC)

Файл:Фрагмент дворику будинку "TSL".jpg

Вітання! Файл не можна переносити на Вікісховищі, бо звідти його видалять: на фото є водяні знаки автора. Такого на Вікісховищі не допускають і зразу видаляють. Автор має завантажити файл без водяних знаків. Тому, будь ласка, не ставте шаблон перенесення на Вікісховище. --Микола Василечко (обговорення) 19:44, 19 липня 2016 (UTC)

Вітаю! Так, я це аж потім замітив, але у такі ситуації скасовуйте мою правку, а не забирайте шаблон. Я таким чином подумав що пропустив цей файл і знову поставив шаблон назад. Також слід було поставити шаблон {{NoCommons}} якщо ви замітили що не можна переносити на Сховище. З повагою.--Andriy.v (обговорення) 20:29, 19 липня 2016 (UTC)

Про перейменування міст

Доброго дня, стосовно Комсомольська згоден. Але стосовно міст Криму, Луганської та Донецької області - ні. Тому що рішення прийнятих постанов ВР України, були опубліковані у Газеті "Голос України" №93 від 21.05.2016 http://www.golos.com.ua/article/269358 http://www.golos.com.ua/article/269359 http://www.golos.com.ua/article/269361
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 17:04, 24 липня 2016 (UTC)

Статус Файл:Trolleybus 4352.jpg

Додав ліцензію. --Ельдар позниш (обговорення) 16:56, 1 серпня 2016 (UTC)

Чи прийнятне таке іменування файлу? --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 09:01, 4 серпня 2016 (UTC)

Ім'я файлу не підпадає під критерії та заборони ВП:ПЙФ, тому — прийнятне.--Andriy.v (обговорення) 11:40, 4 серпня 2016 (UTC)

Помилка

Доброго дня. Не можна вилучати сторінки обговорення, якщо на них ведуть посилання. Перед вилученням (в нашому випадку — перейменування без перенаправлення) потрібно перевіряти на існування посилань на відповідну СО, або ж опісля виправляти їх. Ось, наприклад, тут Ви цю помилку зробили: Спеціальна:Посилання_сюди/Обговорення:Кіровоград. Треба виправити цю й інші (якщо останніі є, звісно). -- Green Zero обг 17:39, 14 липня 2016 (UTC)

Не погоджуюсь. Це незначна помилка, якщо ви подивитись там посилаються тільки сторінки обговорень, а на останніх можна допускати й червоні посилання.--Andriy.v (обговорення) 17:58, 14 липня 2016 (UTC)
Офіційна політика ВП:КШВ вимагає, щоб перед вилученням посилання виправлялись (див. розділ «Сторінок-перенаправлень», п.4). -- Green Zero обг 17:21, 15 липня 2016 (UTC)
Гаразд, я не зовсім погоджуюсь із цією політикою, але буду старатися виправляти посилання.--Andriy.v (обговорення) 18:47, 15 липня 2016 (UTC)
  • @Khodakov Pavel та Piramidion: Щодо видалення Обговорення:Кіровоград подивіться будь ласка на це обговорення.--Andriy.v (обговорення) 20:25, 4 серпня 2016 (UTC)
    Повиправляв відповідно до політики, але вважаю цей пункт правила грубою помилкою спільноти, яка навантажує зайвою (бо непотрібною) роботою адміністраторів. Якщо хтось переглядатиме старі обговорення, то неважко буде встановити, на яку ж сторінку обговорення вела сторінка Обговорення:Кіровоград. Ще один значний недолік цього правила - це те, що якби я чітко дотримувався його букви, то мав би замінити посилання і в цьому обговоренні, а це вже було б взагалі безглуздо. З іншого боку - таким робом я добряче бустну свою кількість редагувань --Piramidion 07:46, 5 серпня 2016 (UTC)

АП на нагородний лист

Пане Андрію, дякую за відповідь у Кнайпі. Лишається певна незрозумілість: чи вважати "виданим" архівний документ, скан якого викладений на порталі документів Міноборони РФ? Тобто, викладення документу вважаємо його виданням? В. Николов (обговорення) 06:41, 14 серпня 2016 (UTC)

Імовірно що так. Як написано на ru:Подвиг народа (электронный архив), сайт podvignaroda.ru отримує документи Центрального архіву Міністерства оборони Російської Федерації. А там є тільки офіційні документи самого міністерства.--Andriy.v (обговорення) 07:27, 14 серпня 2016 (UTC)
Мабуть, Ви праві. Щоправда, є сумніви - може, є різниця між службовими і офіційними документами? Але, якщо на документі немає "секретного" грифу, то службовий, мабуть = офіційний. Щиро дякую! В. Николов (обговорення) 07:47, 14 серпня 2016 (UTC)
Службовий у сенсі ДСК — для службового користування? --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 12:04, 15 серпня 2016 (UTC)
Ні, ДСК - це гриф певного ступеню секретності. Такі документи без розсекречення не виставляли б у вільний доступ в Інеті. Я мав на увазі "службовий" у тому ж сенсі, як кажуть: службове листування, службові папери, навіть службова машина. Слово "службовий" у такому сенсі не має, здається, якогось чіткого визначення. В. Николов (обговорення) 13:06, 15 серпня 2016 (UTC)
Тоді щось на кшалт робочий. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 13:30, 15 серпня 2016 (UTC)
Мабуть, так. Дякую. В. Николов (обговорення) 13:42, 15 серпня 2016 (UTC)

Об'єднання італійських муніципалітетів

Вітаю! Дякую за статті та редагування пов'язані з об'єднанням італійських муніципалітетів. Може Ви бачили десь список (списки за регіонами?) цих об'єднань починаючи з 2010 року? Заливка була в 2009, з того часу трохи назбиралось змін. І гляньте, будь ласка, чи правильна транскрипція Вальзамоджа. Бажаю успіхів! --Rar (обговорення) 18:09, 15 серпня 2016 (UTC)

Вітаю й Вас! Список нових муніципалітетів є тут. Транскрипція наче правильна. Як тільки з'явиться час і бажання буду продовжувати працювати над цією темою. Успіхів і Вам.--Andriy.v (обговорення) 06:43, 16 серпня 2016 (UTC)
Дякую! Там понад 50 об'єднань, тому написав півавтоматичного бота, кілька вже зробив, руками поправив. Транскрипція поки що виникала з складових муніципалітетів.--Rar (обговорення) 15:43, 17 серпня 2016 (UTC)

Шаблон

Прошу припинити розставляння шаблону. Навігаційний шаблону має використовуватися в тих статтях, на які з нього є посилання. З тих статей посилання на навігаційний шаблон нема. Залишення шаблону зовсім не означає, що він має існувати в кожній статті про зупинний пункт.--Анатолій (обг.) 06:53, 1 вересня 2016 (UTC)

Гаразд, припиняю.--Andriy.v (обговорення) 06:56, 1 вересня 2016 (UTC)
Ось результати голосування. Досить плюндрувати Вікіпедію. --ДмитрОст 12:52, 1 вересня 2016 (UTC)

Завантаження обкладинки книги

Чи можна завантажити обкладинку книги на Вікісховище? Книга видана 1995 року видавництвом «Каменяр». --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 13:11, 5 вересня 2016 (UTC)

Тільки якщо є дозвіл його автора, бажано через OTRS. Інакше (якщо файл відповідає критеріям ВП:КДВ) слід завантажувати локально під ліцензією {{Обкладинка книги}}.--Andriy.v (обговорення) 13:25, 5 вересня 2016 (UTC)
Нічого не напартачив? --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 13:59, 5 вересня 2016 (UTC)
Це ви про що? Поясніть конкретніше.--Andriy.v (обговорення) 14:14, 5 вересня 2016 (UTC)
Файл:Привітання життя 1994.jpg. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 14:22, 5 вересня 2016 (UTC)
Ні, там все ОК.--Andriy.v (обговорення) 14:26, 5 вересня 2016 (UTC)
Які зміни треба внести у файл, аби використати у статті Літературна премія імені Богдана-Ігоря Антонича «Привітання життя»? --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 14:30, 5 вересня 2016 (UTC)
Якщо файл не буде використовуватися для декоративних цілей, то для його використання у інших статтях, потрібно буде обґрунтувати його використання для кожної зі статей у яких він буде використовуватися, через шаблон {{ОДВ}}.--Andriy.v (обговорення) 15:06, 5 вересня 2016 (UTC)
Коротко сказано: вам буде потрібно вставити ще один шаблон {{ОДВ}} та оформити його.--Andriy.v (обговорення) 15:09, 5 вересня 2016 (UTC)

W

Галчичанин ти «того» чи прикидаєшся? До зображення прикріплена діюча ліцензія тож не морочь мені голову --Mr.Rivermen (обговорення) 08:24, 5 вересня 2016 (UTC)

Це фото живой людини. Як вказано у самому шаблоні, файл не може підпадати під критерії ВП:КДВ через те що можливо відтворити вільний екземпляр такого файлу.--Andriy.v (обговорення) 08:30, 5 вересня 2016 (UTC)
На Commons таких купа, зокрема під Attribution 3.0 Unported (CC BY 3.0). В уквікі за її допомогою переважно зобри депутатів чи політиків. То є викл особистий випад. Ще почуємося --Mr.Rivermen (обговорення) 18:16, 5 вересня 2016 (UTC)
Це невільний файл і він захищається АП. На Commons є тільки файли які, або не захищаються АП, або на них є дозвіл від автора зображення. Політика Fairuse щодо невільних файлів зазначає що невільні файли можна використовувати у Вікіпедії тільки якщо відповідають критеріям ВП:КДВ. Цей файл порушує пункт 1-й, тому-що людина, яка на фото — жива, а тому можливе вільне відтворення, тобто будь хто може зустрітися з цією особою і сфотографувати. Якщо ви все-таки впевнені що я помиляюсь, то я можу відкрити обговорення на Вікіпедія:Кнайпа (авторське право) та послухати думки інших користувачів. Що кажете?--Andriy.v (обговорення) 19:52, 5 вересня 2016 (UTC)

Щодо перенеправлень

Перенаправлення я вказав спеціально для того, щоб це мало зміст для читача, якщо він зазирне у обговорення. Адже стаття на момент розділення називалась так як я вказав, а після розділення була перейменована. Таким чином видно з якого періоду була вирізана стаття, і не треба вгадувати як з (вересня) міг утворитися (жовтень-грудень). --VoidWanderer (обговорення) 12:10, 6 вересня 2016 (UTC)

Шаблон {{Фрагмент}} використовується для позначення авторського права. Якщо комусь буде цікаво дізнатися хто є (оригінальним) автором цієї статті, то він перейде на сторінку і подивиться в її історію, а там вже буде бачити і як називалася сторінка, і хто є її автором. Тобто я не бачу у чому буде позитив вказувати сторінку перенаправлення, там же вказано що ви є її автором бо ви її перейменовували.--Andriy.v (обговорення) 12:21, 6 вересня 2016 (UTC)

Питання

Що треба робити з Файл:Письменник Ґреґ Іґен.jpg (див. Файл:Greg_Bear.jpg)? Ніколи з таким не стикався... --Fessor (обговорення) 06:57, 16 вересня 2016 (UTC)

Вилучати через шаблон {{Db-rfu}}. І не забудьте виправити включення файлу в статті, тобто замінити його на файл зі Сховища.--Andriy.v (обговорення) 07:33, 16 вересня 2016 (UTC)
Так це ж різні люди! Тільки обидва Греги. --Fessor (обговорення) 08:14, 16 вересня 2016 (UTC)
Так, Ви праві. Не замітив. Добри зробили що не замінили його. Ясно що на фото був Грег Бір, а не Грег Іген.--Andriy.v (обговорення) 08:26, 16 вересня 2016 (UTC)

Бот

Вітаю! Щось бот трохи криво робить заміни категорій. Треба було б «померли в Сорокінському районі», а виходить чогось «померли в Сорокинського району». --Yukh68 (обговорення) 13:27, 5 червня 2016 (UTC)

Дякую що помітили. Зараз все перероблю так як треба.--Andriy.v (обговорення) 14:12, 5 червня 2016 (UTC)

Добрий день!. Ваш бот зробив редагування на сторінці Першотравневе, видаливши категорію. Але чому?--Alex Flax (обговорення) 14:26, 26 вересня 2016 (UTC)

Ця категорія вилучена. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 14:33, 26 вересня 2016 (UTC)

підсторінки документації

Щодо Вікіпедія:Завдання для роботів#підсторінки документації. Вибачте, не маю технічної можливості відповісти там і вести задовгі обговорення. Маємо те що маємо, де-факто. Користувач @PsichoPuzo: постійно робить наступне: переіменовує підсторінки /Документація на /документація і замінює їх вміст на шаблон {{ШВ}} (обг. · викор. · ред.), адміни їх видаляють. Ні в кого у цій ланці не виникає питань чи необхідності обговорювати ці дії. Втім, можливо десь і обсмоктали. Але усі шаблони, що обслуговують підсторінки документації і посилання на простори назв шаблонів і модулів за замовчанням мають на увазі /документація, але не всі розуміють /Документація і не мають технічної можливості визначити чи сторінка, на яку вони посилаються, є перенаправленням.--Avatar6 (обговорення) 05:31, 29 вересня 2016 (UTC)

Шаблон {{документація}} за замовченням усі нові підсторінки задає з малого ригістра (/документація, /пісочниця, /тести). З великого залишились з старіших шаблонів документації. Була війна через них десь у 2007-2009 роках (те що я знайшов). Наразі підтримуються три версії назв підсторінок документації /doc, /Документаці, та /документація. Це ускладнює необхідний код шаблонів та трохи не логічно. Я проводив заміну /doc вручну, коли оновлював та уніфікував шаблон підсторінки (бо їх теж було 3 різного часу застарілості), бо їх було небагато, але їх чомусь, усе одно, продовжують створювати. Правило щодо документації досі не оформлене та не прийняте.--PsichoPuzo (обговорення) 10:05, 29 вересня 2016 (UTC)

привіт! перепрошую, що турбую. може Вас зацікавить це обговорення? --アンタナナ 20:30, 25 жовтня 2016 (UTC)

Шаблон Edited у статті Flo Rida

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що у статті Flo Rida був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 23:16, 9 листопада 2016 (UTC)

Заміна атрибуту портрет на зображення в шаблоні Науковець

Доброго здоров'я, пане Андрію!

Ваш бот замінював атрибут "портрет" на "зображення" в шаблоні Науковець, в результаті чого портрет переставав відображатися: ред.№ 19082099, ред.№ 19082204. Будь ласка, зробіть так, щоби він більше цього не робив, і виправте це всюди, де він встиг це зробити ще.

З повагою, --Olexa Riznyk (обговорення) 20:55, 3 листопада 2016 (UTC)

Переглянув статтю Енріко Бетті. При заміні атрибута необхідно вилучити перед назвою файла Зображення: --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 11:27, 4 листопада 2016 (UTC)
Саме так, але мені це треба було сказати тоді на ВП:ЗДБ, бо зараз зробии це вкрай складніше.--Andriy.v (обговорення) 11:56, 4 листопада 2016 (UTC)

Добридень. Ця проблема досі зберігається, напр. Оскар Морґенштерн, Грабовський Борис Павлович і всі інші статті, де пройшовся Ваш бот. Тому прошу відкоотити його прави, бо вони вандальні --YarikUkraine (обговорення) 00:46, 10 листопада 2016 (UTC)

@Andriy.v, Ходаков Павло Вікторович, Khodakov Pavel, Olexa Riznyk та YarikUkraine: Додайте до попередньої теми бо не можу редагувати великі сторінки (додав --Olexa Riznyk (обговорення) 10:44, 10 листопада 2016 (UTC)).
УСІМ! не треба відкочувати помилкові правки бота! Винні усі хто до цього причетні, і, насамперед, я, як редактор шаблону, але виправити усе до кінцевої мети - позбавлення від інвалідного параметру "портет" не так складно, як здається!
Створив у шаблоні Категорія:Параметр "зображення" має помилковий префікс (0 К, 0 С) - можна обережненько пройтись ботом.--Avatar6 (обговорення) 05:44, 10 листопада 2016 (UTC)
Нічого не чіпаю і не чіпав ) Я взагалі не баив сенсу змінювати статті, які і так працювали. Але ті ж Оскар Морґенштерн чи Грабовський Борис Павлович, про які я говорив вище, у цю категорію не увійшли. Підозрюю, що не лише вони не попали в категорію. --YarikUkraine (обговорення) 13:41, 10 листопада 2016 (UTC)

Ґ-диверсія

Доброго дня, вікікориснику Andriy.v/Архів/2016!

Вибачаюсь за те, що відриваю від ваших справ. Прошу звернути вашу увагу на діяльність цього користувача. Може Ви стикались з нею й раніше, можливо навіть спотикались об таке. Я не прибічник тотальної бездумної заміни г на ґ, особливо в усталених термінах і назвах, але таку підривну діяльність, що не додає статтям жодної нової корисної інформації, яка тільки шкодить розвиткові проекту, не можна попускати. Така конфліктна й беззмістовна діяльність не повинна залишатись непоміченою. Залишите свій голос, можливо репліку — він не залишиться непоміченим. Наперед дякую!

З повагою до вашого внеску.--Dim Grits 12:17, 23 листопада 2016 (UTC)

привіт, перепрошую, що турбую. побачила, що Ви серед користувачів, що пам'ятають про Голодомор. запрошую долучитися й написати чи поліпшити статті на цю тематику --アンタナナ 17:03, 25 листопада 2016 (UTC)

Шаблон Edited у статті Керол-Сіті

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що у статті Керол-Сіті був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 06:01, 30 грудня 2016 (UTC)