Обговорення користувача:Andriy.v/Архів/2018

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Салам! Як в цій статті показати карту?--Zvr (обговорення) 21:22, 17 січня 2018 (UTC)

Вітаю! Наразі показати карту неможливо, бо в самому шаблоні її не вставлено. Я як тільки знайдеться час спробую її туди поставити. Прохання все-таки не ставити шаблон {{Гора}} тільки для того щоб відображати карту розташування. Якщо її немає у головному шаблоні дайте мені про це знати і я її туди поставлю. Дякую.--Andriy.v (обговорення) 22:42, 17 січня 2018 (UTC)

Привіт. Я розумію, що саме ти виправляв у цьому модулі, але чомусь тепер карти розташування з багатьма мітками не працюють, наприклад, у статті Чемпіонат Росії з футболу 2007. Чи можеш ти, будь ласка, подивитися, в чому справа? Дякую — NickK (обг.) 19:24, 29 січня 2018 (UTC)

YesТак Зроблено.--Andriy.v (обговорення) 19:46, 29 січня 2018 (UTC)

Категоризація військових формувань

Будь-ласка, не скасовуйте роботу бота. Військові формування мають бути в іншій категорії. Добре щоб бот її підчистив. --VoidWanderer (обговорення) 13:42, 31 січня 2018 (UTC)

VoidWanderer думаю наразі вартує поскасовувати зміни бота. Це неочікувані зміни які він зробив (боюся що якась несправність у скріпті бота). Я потім почищу ту категорію від усіх статей де присутній шаблон {{Учасники РУВ}} і її можна тоді буде перейменовувати, або видаляти. Був би вдячний якщо б допомогли поскасовувати зміни бота у статтях про військові формування. Що скажете?--Andriy.v (обговорення) 14:05, 31 січня 2018 (UTC)
Всі ті формування варто відмітити як Категорія:Військові формування України у російсько-українській війні (з 2014). До речі, чи не було б вам складно пройтися ботом по старій категорії Категорія:Військові формування України у російсько-українській війні (2014-дотепер) і замінити її на нову назву?
Добре пройдуся, спершу все-таки вирішу пропередню пробрему.--Andriy.v (обговорення) 14:14, 31 січня 2018 (UTC)
Дякую за роботу бота! --VoidWanderer (обговорення) 11:30, 2 лютого 2018 (UTC)
Звертайтеся ще якщо буде потреба.--Andriy.v (обговорення) 19:24, 2 лютого 2018 (UTC)

ВІТАЮ! Можна взнати чому ці файли Файл:5kebu2008w.jpg, Файл:5kebu2008.jpg не вільні? На сайті який видав цю новину, зображення були виставленні для розповсюдження без права модифікувати(Кебу). Це було давно, але це було без порушення прав. З повагою Всевидяче Око (обговорення) 09:42, 2 лютого 2018 (UTC)

Вітаю і Вас! На сайті який ви вказали у файлі написано в розділі Terms: "We grant you a limited, nonexclusive, revocable license to make personal and non-commercial use of the Site, and to make commercial use only in the limited manner permitted through F+W Marketplaces. This license does not include the right to modify, reproduce, copy, or resell any of the content of the Site". Це означає що сайт дає дозвіл на використання матеріалу тільки за умови якщо ці матеріали не будуть змінені і будуть використані тільки у некомерційних цілях. Ці умови не співпадають з вимогами до файлів у Вікіпедії, тому що у Вікіпедії усі вільні файли можуть використовуватися для комерційних цілей і можуть бути змінені. Сподіваюся що пояснив, звертайтеся ще якщо є питання. З повагою.--Andriy.v (обговорення) 10:03, 2 лютого 2018 (UTC)
Так, зрозуміло. А якщо вони нададуть письмову (електронну) згоду саме для цих файлів - це буде зараховано? Всевидяче Око (обговорення)
Звісно. Раджу вам на цю тему прочитати Вікіпедія:Дозволи.--Andriy.v (обговорення) 10:31, 2 лютого 2018 (UTC)
Мені видається, що власне писав до обох джерел, і вони погоджувались на використання - але 10 років, це нереальний варіант знайти листи. Спробую ще раз. Всевидяче Око (обговорення)

Andriy.v, Всевидяче Око, на мій погляд, один з файлів — Файл:5kebu2008w.jpg — цілком може бути використаний у статті, і підпадає під Вікіпедія:Критерії добропорядного використання. Причина? Практично нульова цінність саме для комерційних цілей. Подробиці можна дізнатися у Вікіпедія:Кнайпа (авторське право), там добре було сформульована фраза: «Сканування, фотографування двовимірних об'єктів, створення копій тощо авторського права не створюють, оскільки все це є технічною, а не творчою роботою.» Звісно, формально монета є тривимірною, але у даному випадку вона була просто сфотографована як двовимірний об'єкт, з нульовою артистичною складовою.

Зовсім інша справа Файл:5kebu2008.jpg — тут виконана якісна макрозйомка, з підібраним світлом. Подібне фото може становити комерційну цінність. Крім того, Вікіпедія:Критерії добропорядного використання чітко зазначають — для ілюстрації статті достатньо однієї невільної фотографії.

Підсумовуючи: пропоную користувачу Всевидяче Око оформити добре файл Файл:5kebu2008w.jpg, а другий файл вилучимо. З повагою, --VoidWanderer (обговорення) 19:37, 2 лютого 2018 (UTC)

Вітаю! Уже написав листи до обох першоджерел. Маю сумніви, що відповідь буде швидкою. Відтак, якщо часу не має, звісно, готовий подати один файл на вилучення, інший - "оформити", більш чіткіше скерування можна отримати VoidWanderer чи Andriy.v? З повагою Всевидяче Око (обговорення) 19:50, 2 лютого 2018 (UTC)
Вам лише треба помістити заповнений шаблон на сторінку того файлу у розділ ліцензії. Див розділ Вікіпедія:Критерії_добропорядного_використання#Шаблон. При виникненні запитань звертайтеся. --VoidWanderer (обговорення) 19:54, 2 лютого 2018 (UTC)
Шаблон заповнив і вставив. Як подання робити на видалення( іншого зображення, підкажете? Всевидяче Око (обговорення) 21:13, 2 лютого 2018 (UTC)
Ставте шаблон {{Db-author}}. Раджу спершу той файл десь собі його запам'ятати, щоб у разі якщо вам джерело дасть дозвіл на використання Ви завантажили його знову сюди.--Andriy.v (обговорення) 21:19, 2 лютого 2018 (UTC)
Вдячний за підказки!) Зроблено! З повагою Всевидяче Око (обговорення) 21:26, 2 лютого 2018 (UTC)

Завдання для бота по пораненим

Вітаю!

Хотів попросити написати бота для перекатегоризації цих статей: Категорія:Померли від поранень, яких зазнали під час російсько-української війни 2014—2017. Нині це не категорія, а лише перенаправлення, але ним відмічено ще чимало статей. Згідно Обговорення категорії:Українські воїни, загиблі у російсько-українській війні (з 2014) було вирішено не виділяти в окрему категорію тих, хто загинув від поранень у лікарнях, а об'єднати з загальною категорією загиблих. Тобто задача для бота:

  • пройтися по статтям категорії, прибираючи категорію;
  • замінити або вставити у статті {{Учасники РУВ|загинув=так}} (в залежності від того був там шаблон, чи не було взагалі);

--VoidWanderer (обговорення) 18:12, 13 лютого 2018 (UTC)

YesТак Зроблено.--Andriy.v (обговорення) 21:02, 13 лютого 2018 (UTC)
Thumbs up Дякую! --VoidWanderer (обговорення) 21:14, 13 лютого 2018 (UTC)

Василенко

[1] Хтів би твоєї реакції на цей аргумент--Zvr (обговорення) 13:13, 27 лютого 2018 (UTC)

Перейменування

Не забувайте ставити шаблони на сторінці обговорення та оновлювати преамбули статей.--ЮеАртеміс (обговорення) 10:15, 11 березня 2018 (UTC)

Дякую за нагадування. Майже все не пропускаю цих дій після перейменування, але у Володислав Опольський я цього не зробив бо здійснив перейменування через мобілку, як тільки адмін звільнив місце для перейменування, а потім так і забув зробити все інше.--Andriy.v (обговорення) 10:26, 11 березня 2018 (UTC)

Пропозиція

подати свою кандидатуру на отримання прав адміністратора. --Jphwra (обговорення) 09:19, 9 червня 2018 (UTC)

Вітаю! Дякую за пропозицію. Можна спробувати, я не проти.--Andriy.v (обговорення) 12:13, 9 червня 2018 (UTC)
Заявка вже є, відповідайте на питання і тримайте руку на пульсі. Легкої вам номінації. --Jphwra (обговорення) 12:26, 9 червня 2018 (UTC)
Дякую! Я зараз трішки зайнятий, але постараюсь відповісти як найшвидше.--Andriy.v (обговорення) 12:32, 9 червня 2018 (UTC)

Шаблони

Будь ласка, будьте уважні до шаблонів… Ви поламали Військовик2 через що текст статті відображався у картці. Якщо щось міняєте — перевіряйте, будь ласка, як воно виглядає у реальних статтях, причому в декількох. Заздалегідь дякую! --Glorin (обговорення) 02:39, 16 червня 2018 (UTC)

@Glorin: Вітаю! Дякую що повідомили. Че не могли б Ви вказати в які/яких конкретно статтях відбувалася помилка? Я коли робив ту дії перевірив вибірково деякі статті, і нічого дивного не побачив. Можливо просто це були погано оформлені картки окремих статей. Дякую.--Andriy.v (обговорення) 05:58, 16 червня 2018 (UTC)
Так, я вже сам глянув, бо вчора щось руки не дійшли. Наприклад, тут і ще у низці статей. Потрібно буде написати @Леонід Панасюк:, аби закривав блок з нагородами, бо тут одного тегу не вистачає і через те все ламається. Я розумію, що Вам виловити ці сторінки випадково було доволі важко, але я їх вчора доволі багато побачив, тому на всякий випадок після змін шаблону дивіться декілька різних варіантів. У мене теж такий косяк був нещодавно з іншим шаблоном — у частині статей все норм, а в частині карта поїхала… Дякую! --Glorin (обговорення) 08:42, 16 червня 2018 (UTC)
Зрозумів. Зараз якось спробую настроїти бота щоб позакривав таблиці. Сподіваюся не доведеться робити все вручну.--Andriy.v (обговорення) 11:21, 16 червня 2018 (UTC)
Левківський Віктор Сергійович --Glorin (обговорення) 01:03, 19 червня 2018 (UTC)

Шаблони, артисти

Примогенов Олег Борисович. Після Вашого редагування не згортається і не розкривається перелік фільмів. --Glorin (обговорення) 21:50, 22 червня 2018 (UTC)

Дякую, що повідомили. Вже виправлено другим користувачем.--Andriy.v (обговорення) 10:16, 23 червня 2018 (UTC)

оформлення чи деформлення

Вікірозмітка викреслює / непомічає / зневажає будь-що == Вікірозмітка — розмічає те, що здатна помітити лише за задумом автора, який її розставляє, адже вона сподівається на повне співрозуміння із її "кавалером".--

'незначиме' для теї розмітки відбраження вмісту, відформатованого вже попередньо, саме для відображення, тобто — з неї, чи — від неї, чи — з-під неї..., — вікірушій не відрізняє, але вікірозмітка ніде окрім вікі нічого не робить. Тобто лише якщо явно перекриває, перезавантажує раніше заданІ стилі css, звісно лише під mediawiki-рушієм .

Зрештою, дякую, що висловився без дозволу. там потік...///.--Avatar6 (обговорення) 21:12, 25 червня 2018 (UTC)

Thank you for your help

Banstar of HTML5 repairs
Thank you for your work to update thousands of Wikipedia articles before next week's HTML change. I very much appreciate your work with the templates. Whatamidoing (WMF) (обговорення) 17:06, 26 червня 2018 (UTC)

М

Доброго дня! Не знаете як позбутися Помилка Lua у Модуль:Wikidata у рядку 450: attempt to concatenate a nil value стаття Тицький Богдан Вікторович?--Чорний Кіт Обг. 00:05, 9 липня 2018 (UTC)

Думаю, що там виникає помилка через некоректно вставилину властивість (property) на Вікіданих. Я її забрав з Вікіданих і додав вручну через шаблон.--Andriy.v (обговорення) 07:10, 9 липня 2018 (UTC)

Завантаження

Привіт. Можете переглянути завантаження користувачів Igor3188 та Igorkhait? Мені здається, що там — суцільні копівіо, але я не знаю, що робити в такому випадку (оце трохи почав працювати з файлами, але бракує досвіду). Якщо підтвердиться, встановлю фільтр на завантаження.--Piramidion 09:44, 12 серпня 2018 (UTC)

Також прошу оцінити завантаження Usik64. Користувач стверджує, що його завантаження є його власними перемальовками інших зображень. Але особисто мені здається, що це просто зображення, відредаговані в графічному редакторі з накладенням відповідних фільтрів, що створюють враження, наче це — картини. Я можу помилятися, але в будь-якому разі — хіба перемальовування зображення нівелює авторське право на оригінал? Якщо підтвердите мої підозри, користувач теж отримає персональне обмеження.--Piramidion 15:46, 12 серпня 2018 (UTC)

Вітаю! Щодо Igor3188/Igorkhait (ймовірно одна й та сама особа) там справді є всі ознаки свідомого чи несвідомого плагіату (брак метаданих в більшості файлів, присутність зображень в неті на момент його завантаження, фото дуже різних місцевосцей та часів, та інше). Деякі фото підпадали під ВП:КДВ, і я, оформивши їх, залишив. Фото Файл:Аль Капоне1930.jpg думаю слід залишити, бо це виглядає як обробка через комп'ютерну програму файлу File:Al Capone in 1930.jpg. Файл:Тов «бартнік» логотип.jpeg теж слід залишити, оскільки підпадає під {{PD-UA}}. Решта, на мою думку, слід вилучати. На завантаження користувача Usik64 — ще не дивився.--Andriy.v (обговорення) 20:31, 12 серпня 2018 (UTC)
Дякую, пізніше перегляну, й спробую вирішити, що з тим всім робити. Щодо Usik64 — прошу переглянути, коли будете мати час і можливість. Це нетерміново, бо користувач і так давно завантажує файли. Просто щоб я знав, що маю робити. Шкода, до речі, що Ви ще не отримали права адміністратора — так би Ви самі вирішували, що слід робити в таких випадках, і не треба було б втручання такого "нуба" як я )--Piramidion 20:47, 12 серпня 2018 (UTC)
Щодо Аль Капоне — обробка (кольоризація) фото в цьому випадку не створює нового авторського права? Бо цей файл є на Вікісховищі, але в монохромній версії.--Piramidion 09:57, 13 серпня 2018 (UTC)
Щодо файлів Usik64, то я абсолютно погоджуюсь з Вами, що використання будь якого фільтру на захищене АП зображення — не робить це нове зображення оригінальним твором і відповідно не знімає АП автора первинної роботи. Користувач зробив там справді багато завантажень і справді дуже багато з них були просто відредаговані через фільтр якогось графічного ПЗ (ймовірно Paint), не дивлячись навіть, що в деяких випадках оригінал зображення можна використовувати через ДВ (як Файл:ГрачовВіталАнлрійов Мал02.png). Є, втім, файли які здається не порушують АП (Приклад: Файл:Памятник Братська могила Гатне 412.jpg та Файл:Гатне Церква 2018 535.jpg). Щодо адмінства то Ви праві — мати ці права мені б дещо полегшило здійснення деяких дій, але і без цих прав у цьому проекті є багато роботи, та й деякі користувачі, що проголосували проти, праві — в мене досить малий внесок як дописувач, а це не збільшить до мене довіру спільноти. Щодо "нуба" то я тут з вами не погоджусь — Ви один з найосвіченіших адміністраторів цього проекту і Ваші знання, я думаю, яж ніяк не поступаються моїми, ймовірніше навпаки).--Andriy.v (обговорення) 10:08, 13 серпня 2018 (UTC)
Про Аль Капоне я вже Вам пояснив вище. На мою думку обробка (кольоризація) не створює нового АП, але повністю я не впевнений. Думаю наразі його слід залишити.--Andriy.v (обговорення) 10:14, 13 серпня 2018 (UTC)
Добре, ще раз дякую. Я видам користувачам попередження, і якщо продовжать завантажувати файли з порушенням АП — вже тоді поставлю обмеження.--Piramidion 10:30, 13 серпня 2018 (UTC)

Згущівка

Згущівка
дякую дуже за допомогу! Sonjashnyk (обговорення) 14:03, 14 серпня 2018 (UTC)

Підсумки на добрі статті

Доброго дня. Зі святом Вас! Ви сьогодні підбили підсумок доброї статті, проте хочу звернути Вашу увагу, що є певна процедура підбиття підсумків, що передбачає архівацію номінації, визначення категорії, до якої належить стаття (що зазначається на окремій сторінці), створення позначки щодо автора доброї статті і, зрештою, розміщення доброї статті на головній сторінці Вікіпедії. Прошу Вас наступного разу, якщо захочете підбити підсумок, звернути увагу на ці нюанси (прописані в правилах згори сторінки). З повагою, --SW (обговорення) 16:55, 24 серпня 2018 (UTC)

Дякую. Буду мати на увазі, якщо візьмуся підбивати там підсумки на наступний раз.--Andriy.v (обговорення) 12:01, 25 серпня 2018 (UTC)

Арбітри

Треба ще оповістити кандидатів. --Jphwra (обговорення) 09:05, 1 вересня 2018 (UTC)

Думав, що повідомлення до користувачів автоматично прийде через те, що я згадав їх на сторінці, але оскільки майже ніхто ще не відповів, тому гадаю, що ймовірно воно не спрацювало. Зараз порозсиляю повідомлення. Дякую що повідомили мене ).--Andriy.v (обговорення) 09:57, 1 вересня 2018 (UTC)
Вітаю! Нагадую вам, що вашу кандидатуру висуното на виборах до Арбітражного комітету. Будь ласка, підтвердіть згоду тут, якщо ви бажаєте брати участь у виборах. Встигніть зробити це сьогодні до опівночі! --Lystopad (обговорення) 10:03, 5 вересня 2018 (UTC)

Доброго дня! Запрошуємо долучитися до місячника статей Української революції та державності, що проходитиме з 14 листопада до 14 грудня. Допоможіть збільшити кількість та покращити якість статей на історичну, культурну, воєнну та інші теми безпосередньо пов'язані з революційною добою та українською державністю. Ми підготували список статей до створення, але можете пропонувати свої. Приєднуйтесь!

--TohaomgBot (обговорення) 20:30, 15 листопада 2018 (UTC)

Доброго дня! Я бачив, що Ви редагували цей модуль. Хочу Вас попросити, перекласти його повністю або хочаб для Олімпійських і Паралімпійських ігор. Саме вони мені зараз дуже потрібні. Якщо Ви не маєте змоги цього зробити, то скажіть, хто у цьому також розбирається. Дякую!--DiMon2711 20:20, 9 грудня 2018 (UTC)

Вже не потрібно. Я розібрався з модулем. Дякую!--DiMon2711 20:28, 15 грудня 2018 (UTC)