Обговорення користувача:Ivasykus/Архів 3

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Зоряні Війни.

Скажіть, будь ласка, навіщо ви перейменували назви фільмів? В Українській Вікіпедії назви рівно такі ж, як і в англійській. Саме тому Зоряні Війни. Епізод І. Прихована Загроза, АЛЕ Зоряні Війни: Пробудження Сили. Українська вікіпедія у цьому плані орієнтується на англовікі. Саме тому ми єдина вікіпедія, яка досі не перейменувала Пробудження Сили. Перейменуємо, коли в англовікі перейменують.--NOSFERATU (обговорення) 20:28, 12 лютого 2017 (UTC)

Ну ми все-таки укрвікі, а не англвікі. Там, наприклад, досі Kiev, - це ж не означає, що нам треба перейменувати статтю на Кієв. Та й навіть якщо відштовхуватися від англвікі, то назви все одно не збігаються (пор. Зоряні війни. Епізод І. Прихована загроза та Star Wars: Episode I – The Phantom Menace або Зоряні війни. Епізод III: Помста ситхів та Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith, або Зоряні війни. Епізод IV. Нова надія та Star Wars (film)): то крапка, то двокрапка; то як в англвікі, то не як в англвікі, то додаємо номер епізоду, то не додаємо номер епізоду. Переконаний, що має бути система. Найпростіший і найзручніший варіант, як на мене, саме цей: Зоряні війни: Назва епізоду. З повагою, --ivasykus (обговорення) 21:03, 12 лютого 2017 (UTC)

Скажіть, будь ласка, з якого дива Ви перейменували статтю з Міжнародного бюро мір і ваг на Міжнародне бюро мір і ваги? Можливо, досить знущань з цієї нещасної, завдяки подібним до Вас, організації? І з чого стільки честі для однієї з фізичних величин (вага), що нею затикають всі можливі і неможливі діри? Цікаво, зрештою, якщо подивитися на оригінальну назву (оригінальна - французька), то де Ви там ту вагу бачите? --Коцюба Анатолій Миколайович (обговорення) 16:56, 17 лютого 2017 (UTC)

Це диво називається «Астрономічний енциклопедичний словник», і про нього подібні до мене уже писали. А якщо подивитись на оригінальну назву «Bureau international des poids et mesures», то дуже важко не помітити там слова poids. --ivasykus (обговорення) 17:03, 17 лютого 2017 (UTC)

Зробив перейменування. Будь-ласка, дайте чіткі примітки на початку кожної статті (перед преамбулою, як в enwiki, замінивши мої шаблони «не плутати», або на самому початку преамбули), щоб була зрозуміла різниця між Стефан II та Стефан II (обраний папа). --ReAlв.о. 20:52, 19 лютого 2017 (UTC)

Дякую, зараз зроблю. --ivasykus (обговорення) 20:55, 19 лютого 2017 (UTC)

Політична криза в Україні 2013-2015

Ви думаєте, що ця криза у 2017 р. не продовжується, а закінчилася 2015 року? Я тире нормальне поставлю. Chuuuvak (обговорення) 19:13, 24 лютого 2017 (UTC)

У шаблоні посилання на статті, які описують період 2013-2015 років. Якщо брати війну, то є оцей детальний шаблон, тобто немає жодного сенсу описувати нашу поточну кризу цим шаблоном. Мені здається, він існує для того, щоб ув'язати Євромайдан і гарячу фазу війни. Хоча, можливо, він взагалі уже не потрібен. --ivasykus (обговорення) 19:45, 24 лютого 2017 (UTC)

Перейменування

Список закритих Вікіпедій. Можете пояснити перейменування? -- Green Zero обг 19:41, 6 березня 2017 (UTC)

Я можу пояснити. Зачиненими можуть бути двері, вікна. А в цьому випадку Вікіпедії саме закриті. Так що, все за правописом. --Микола Василечко (обговорення) 19:45, 6 березня 2017 (UTC)
Двері і вікна теж можуть бути закритими за певних обставин ). Це простіше на прикладі пояснити. Скажімо, ви хочете створити кав'ярню. Спочатку ви її відкриваєте для клієнтів, потім ви її щодня відчиняєте-зачиняєте, а потім колись остаточно закриваєте. От і ці проекти закрили. Як, наприклад, закрили Літню Олімпіаду 2016. --ivasykus (обговорення) 20:11, 6 березня 2017 (UTC)
Дякую, зрозуміло. А де можна про зачинене\закрите почитати? Дуже цікава тема. -- Green Zero обг 20:51, 6 березня 2017 (UTC)
Ну от у Авраменка є урок на дотичну тему. По-моєму, цей приклад також розбирали у посібнику «Як правильно говорити українською» --ivasykus (обговорення) 20:56, 6 березня 2017 (UTC)

Зображення Чорне дзеркало

Вітаю! Титри серіалу не можуть бути поміщені на Головну сторінку через те, що вони невільні, бо перебувають під добропорядним використанням, тобто можуть використовуватися тільки для ілюстрації статті про серіал. На щастя, я знайшов вільну заміну: Файл:Logo Black Mirror Netflix.png. З повагою, --Krupolsky (обговорення) 23:00, 10 березня 2017 (UTC)

Дякую! І за те, що почистили за мною статтю та номінацію, - теж. --ivasykus (обговорення) 23:04, 10 березня 2017 (UTC)

Вітаю @Ivasykus:, запрошую вас до участі у вересні (за 3 тижні) у Вікіпедія:Проект:Тематичний тиждень/Місяць фантастичних творів та пропоную зареєструватися.--Yasnodark (обговорення) 14:39, 15 серпня 2016 (UTC)

Вітаю @Ivasykus:, дякую за ваші статті з серіальної та кінофантастики можливо вас зацікавлять необхідні статті, представлені Вікіпедія:Проект:Фантастика/Телесеріали чи Вікіпедія:Проект:Фантастика/Фільми.З повагою, координатор проекту Фантастика--Yasnodark (обговорення) 14:06, 21 лютого 2016 (UTC)

Можливо, пізніше за щось візьмусь. Мені б для початку з Чорним дзеркалом розібратись. А з Доктором Хто взагалі роботи непочатий край. Але дякую за запрошення! --ivasykus (обговорення) 14:05, 21 лютого 2017 (UTC)
Дякую за відповідь, пропоную вам також, як фактичному учаснику проектів Фантастика й дочірніх Наукова фантастика та Фентезі, зареєструватися де-юре на сторінках цих проектів.--Yasnodark (обговорення) 14:45, 21 лютого 2016 (UTC)
@Ivasykus: вітаю, можливо вас зацікавить переклад одного з цих списків:
  1. Список гостросюжетних науково-фантастичних фільмів
  2. Список фентезійних фільмів меча та чар.
  3. Список антиутопічних фільмів
  4. Список фентезійних фільмів, знятих до 1930 року
  5. Список науково-фантастичних фільмів, знятих до 1920 року
  6. Список науково-фантастичних конвенцій
  7. Список творів у жанрі кіберпанк
  8. Список антиутопічних творів
  9. Список науково-фантастичних телевізійних програм--Yasnodark (обговорення) 14:07, 11 березня 2017 (UTC)

Допомога новачкам

Доброї ночі. допоможіть будь ласка додати в uk.wikipedia.org/wiki/Vegano_Hooligano це фото як логотип інфобоксу: (дякую.) https://www.facebook.com/veganohooligano.com.ua/photos/a.541142385904201.123330.541141942570912/1192319574119809/?type=3&theater
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 19:13, 20 березня 2017 (UTC)

Путівник Галактикою

Вітаю! Не бачу підстав замінювати питомо український вислів «путівник Галактикою» на ненормативний вислів «путівник по Галактиці». Наприклад: «Літературна норма рекомендує уникати конструкцій з прийменником типу по шляху технічного прогресу. Краще сказати й написати: шляхом технічного прогресу». Сподіваюся на розуміння. --Розум (обговорення) 11:39, 21 квітня 2017 (UTC)

Я знаю, що назва суперечить правопису, але коли є українське видання, то ми маємо виходити з того, як твір назвали в українському виданні. Коли буде перевидання з нормальною назвою, тоді перейменуємо (як уже було із Ловцем у житі). З повагою. --ivasykus (обговорення) 12:18, 21 квітня 2017 (UTC)

Перші визвольні змагання

Будь-ласка вкажіть посилання на термін Перші визвольні змагання вжитий вами у преамбулі статті Українська революція --Андрій Гриценко (обговорення) 08:17, 23 квітня 2017 (UTC)

Вказав. --ivasykus (обговорення) 11:29, 23 квітня 2017 (UTC)
Джерело сумнівне. Потрібно посилання на наукову статтю. Так сміливо в преамбулу вносити сумнівні терміни. В тексті статті, будь-ласка. --Андрій Гриценко (обговорення) 12:10, 23 квітня 2017 (UTC)
Термін - публіцистичний, так само як і Революція гідності. Про визвольні змагання можна, наприклад, почитати тут чи тут, чи тут. Існує цілий сайт, присвячений Першим визвольним змаганням, їм присвячують цілі панелі на форумах книговидавців. Про них знімають документальні фільми (1, 2). Авторитетні історики у статтях вживають цей термін. Ну і так далі. Термін усталений і вживаний.
З терміном я згоден. Важливо створити в статті до нього посилання на авторитетні наукові джерела. Тим більше ви представили посилання на деякі з них. --Андрій Гриценко (обговорення) 13:21, 23 квітня 2017 (UTC)

Згущівка

Згущівка
Привіт, дякую що переівряешь сторінку Список найкасовіших фільмів

я перший хто почав її оновлювати після довгої паузи - це моя перша відредагована строніка. Прошу тебе також перевірити цю строніку як буде час - Кінематографічний всесвіт Marvel - я дуже полюбляю фільми Марвел тому незміг втриматись і створив сторінку котрої не було, намагаюсь хоч раз на тиждень заходити та оновлювати та додавати інформацію. Заздалегідь дякую! Patriot99 (обговорення) 22:55, 27 квітня 2017 (UTC)

Невільний файл, який не використовується Image:Hollow crown logo.jpg

Дякуємо, що Ви завантажили Image:Hollow crown logo.jpg. Сторінка опису файлу визначає його як невільний і такий, що може бути використаний у Вікіпедії лише за умови fair use (добропорядного користування). Проте файл на даний момент не використовується у жодній статті Вікіпедії. Якщо файл раніше був у статті, будь ласка, перевірте цю статтю і з'ясуйте, чому його було вилучене. Ви можете повернути його, якщо вважаєте, що це буде корисно.

Якщо Ви завантажили інші медіа-файли, будь ласка, перевірте факт їх використання у статтях Вікіпедії. Ви можете переглянути список сторінок 'зображень', які Ви редагували, на службовій сторінці «мій внесок» (посилання на неї розташовується у верхній частині будь-якої сторінки Вікіпедії, за умови Вашого входу до системи), де «Зображення» вибираються зі спадаючого меню. Майте на увазі, що будь-які невільні файли, які не використовуються у статтях будуть видалені через сім днів, згідно з крітеріями швидкого вилучення. Дякуємо. Andrei Kurbiko (обговорення) 19:53, 8 травня 2017 (UTC)

Дуже важливо: ви вже проголосували на виборах Ради повірених Фонду Вікімедіа?

До 23:59 14 травня 2017 (UTC) відбуваються вибори трьох представників спільноти до Ради повірених Фонду Вікімедіа. Усього є 9 кандидатів.

Чому ці вибори важливі? Тому що вони стосуються й нас. Саме через ці вибори спільнота може впливати на прийняття рішень Фондом Вікімедіа. Вони дозволяють нам вплинути на те, в якому напрямку розвиватиметься спільнота й Фонд, якою буде стратегія всього руху Вікімедіа. На минулих виборах вперше від спільноти до Ради були обрані не тільки представники Західної Європи та США — це допомогло Фонду мати краще представництво спільноти.

Нижче — коротка таблиця витягів із програм кандидатів, знанням мов, активністю у вікіпроектах та у русі Вікімедіа. Ви можете також прочитати повні біографії та програми кандидатів (українською!) тут: m:Wikimedia Foundation elections/2017/Board of Trustees/Candidates/uk.

Натисніть тут, щоб проголосувати.

Коротка таблиця витягів із програм кандидатів, знанням мов, активністю у вікіпроектах та у русі Вікімедіа
Фото Псевдонім Ім'я Країна Рідна мова Вік К-сть редагувань У вікі Поза вікі Програма
The Land Кріс Кітинг (Chris Keating) Велика Британія англійська 36 9.594, найактивніша — англ. ВП (7.524) колишній голова правління «Вікімедіа Велика Британія»; організатор тренінгів для правлінь відділень Фонду; адміністратор і автор вибраних статей англ. Вікіпедії організатор кампаній пожертв для громадських організацій зосередження Фонду Вікімедіа на місії та спільнотах, відкритість, прислухання до думки спільноти й ефективність Ради повірених
Millosh Милош Ранчич (Milos Rancic) Сербія сербська 43 12.860, найактивніша — Мета-вікі (5.044) співзасновник і колишній член правління «Вікімедіа Сербія»; ініціатор AfroCROWD; член Мовного комітету; колишній стюард, колишній бюрократ і чек'юзер серб. ВП власник малого підприємства, яке зокрема надає сервери та обслуговує веб-сайти Вікімедіа Сербія та AfroCROWD демократизація, інтеграція редакторів, які не належать до організованих груп, та солідарність у межах руху
Pundit Даріуш Ємельняк (Dariusz Jemielniak) Польща польська 42 14.662, найактивніша — пол. ВП (10.306) чинний член Ради; чек'юзер, адміністратор і бюрократ пол. ВП; колишній стюард;
був членом Комісії Омбудсменів і головою Комітету з розподілу коштів (FDC); автор книги про етнографію Вікіпедії.
професор теорії управління, автор досліджень про рухи вільного й відкритого ПЗ й альтернативної науки, колишній член правління Наукового центру Коперніка продовження досягнень першого терміну: спілкування зі спільнотою, конструктивний член Ради, який може висловити свою думку, має досвід, шукає консенсус
Doc James Джеймс Гейлман (James Heilman) Канада англійська 37 221.479, найактивніша — англ. ВП (209.219) член Ради у 2015; адмін в англійській Вікіпедії;
активний дописувач вікіпроєкту Медицина та керівник WikiProject Med Foundation, співзасновник і член правління «Вікімедіа Канада», працює над медичними перекладами
лікар швидкої допомоги, викладач факультету медицини розуміння наших спільнот; працювати разом як рівним, визначати наші цілі разом і підтримувати нашу незалежність
عباد ديرانية Аббад Діранейя (Abbad Diraneyya) Йорданія арабська 20 29.996, найактивніша — араб. ВП (25.148) автор вибраних статей у арабській Вікіпедії; автор історії арабської ВП;
член-засновник групи «Вікімедіа Левант»; віце-директор ВікіАрабії-2016
студент має багато ідей на майбутнє і хоче про це заявити; трохи нових точок зору із відносно погано представленої частини світу
Raystorm Марія Сефідарі (María Sefidari) Іспанія іспанська 34 26.043, найактивніша — іспан. ВП (20.956) чинний член Ради; бюрократ і адмін іспан. ВП;
засновник вікіпроєкту ЛГБТ; організатор конкурсів статей; член-засновник «Вікімедіа Іспанія»; колишній член Комітету приєднання та Комітету індивідуальних грантів.
викладач магістерської програми з цифрових комунікацій, культури і громадянства повернути Фонд Вікімедіа назад до підсилення нашої спільноти; продовжити застосовувати свій досвід, натхнення та вміння для цілей Руху
Pgallert Петер Галлерт (Peter Gallert) Намібія німецька 46 17.205, найактивніша — англ. ВП (15.949) відкочувач, патрульний в англ. ВП
автор експерименту з усними джерелами; автор доповідей і публікацій про Вікіпедію і Вікімедіа.
викладач в Намібійському науково-технологічному університеті зробити Раду повірених прозорою, чесною і відкритою, щоб отримати довіру від найвищої цінності компанії — її редакторів
Yurik Юрій Астрахан (Yuri Astrakhan) США російська 40 31.977, найактивніші — пол. ВП (3.053), рос. ВП (3.033) розробник, входить до п'ятірки головних авторів коду MediaWiki, розробник графів для Вікіпедії; колишній працівник Фонду;
виступав з доповідями про Вікіпедію у Вірменії, Україні, Росії та США
працює в Elastic, розробнику технології з відкритим кодом, на основі якої працює пошук Вікімедіа кращі шляхи для спілкування, управління та створення для успішності спільноти; більш інтерактивний контент; технічний досвід зробить Раду ефективною / сфокусованою
BamLifa Абель Ліфаелі Мбула (Abel Lifaefi Mbula) Демократична Республіка Конго лінгала 25 1.081, найактивніша — франц. ВП (749) виправляє, патрулює й перекладає статті у французькій Вікіпедії вчитель, викладає учням основи Вікіпедії враховувати певні аспекти спільнот (чорних) африканських та інших південних країн, які зараз ігноруються

На попередніх виборах українська Вікіпедія показала найвищу явку серед великих вікі (25%). Впевнений, що цього року ми можемо показати не гірший результат, щоб нашу думку знову почули.

Детальніше у Вікіпедія:Кнайпа (різне)#Дуже важливо: вибори Ради повірених Фонду Вікімедіа. (Якщо ви вже проголосували, дякую за вашу активність та перепрошую за зайве нагадування)NickK (обг.) 12:40, 12 травня 2017 (UTC)

Всеукраїнський референдум 2000

Чому відкинуто мої правки до статті про Реферндум 200 року? Я вніс правки на підставі існуючих юридичних загальнодоступних документів! --Ipadm (обговорення) 12:35, 8 червня 2017 (UTC)

Значна частина інформації, внесеної вами, дублювала інформацію, яка вже була у статті. Інформацію щодо двох питань, які були визнані неконституційними, я переніс на початок розділу питання --ivasykus (обговорення) 13:11, 8 червня 2017 (UTC)

Чемпіонат Європи зі стрибків у воду

Було б непогано ще картку і шаблон. Картка це така штука праворуч, як отут, правда не знаю яку запропонувати, можливо можна адаптувати картку з Олімпійських ігор. А шаблон теж треба. І категоризувати обов'язково. --Jphwra (обговорення) 19:29, 22 червня 2017 (UTC)

Можна цю адаптувати {{Велосипедне змагання}}, з Tata lv його узгоджували, вона з декількох варіантів постійна версія № 14315449 вибрала і тепер посилання (Шаблон:Велосипедне змагання) --ReAlв.о. 19:43, 22 червня 2017 (UTC)
Тут, мабуть, потрібен оцей шаблон, але він якось недолуго перекладений українською. Я поганенько шарю в документації шаблонів, якщо виправите, буду вдячний. Ну або якщо велосипедний хтось адаптує. А чим іще цю статтю категоризувати, окрім того, що там є, я навіть і не знаю. --ivasykus (обговорення) 19:46, 22 червня 2017 (UTC)
Ні-ні-ні Ваш третій варіант не підходить зовсім. Я про загальну картку вів мову, як наприклад тут, праворуч зверху. Я про таку вів мову. --Jphwra (обговорення) 20:00, 22 червня 2017 (UTC)
Навіть якщо припустити, що картка спортивної організації підходить спортивним змаганням (хоча її краще б взяти для статті Європейська ліга плавання), я все одно його не можу нормально використати, бо в нього нема документації. Не видно ж, які параметри треба задавти --ivasykus (обговорення) 20:06, 22 червня 2017 (UTC)
От знайшов універсальний. Він підходить під всі види спорту. --Jphwra (обговорення) 10:10, 23 червня 2017 (UTC)

уточнення

Вітаю! Може хоча би обговорили зі мною перед перейменуванням чи хоча би поцікавилися у мене на якій підставі я так написав?--Flavius (обговорення) 21:15, 5 липня 2017 (UTC)

Доброї ночі! Використання термінів «проросійський» та «проукраїнський» — це так само занесення мислевірусів, як і вживання трибуквенних сполук «лнр» та «днр». Немає ніяких «проросійських» терористів — є російські терористи/окупанти та місцеві колаборанти. Переконаний, що слід називати речі своїми іменами. З повагою, --ivasykus (обговорення) 21:19, 5 липня 2017 (UTC)
Я трохи інакше дивлюся на назву статті, а саме з огляду на джерела. В цьому випадку є авторитетне джерело - постанова ВР. --Flavius (обговорення) 21:21, 5 липня 2017 (UTC)
Бачу, згоден, АД є АД. Будемо працювати над тим, щоб наступного разу в Раді правильно формулювали. --ivasykus (обговорення) 21:24, 5 липня 2017 (UTC)
Хоча в такому випадку варто було би створити окремі статті для Слов'янська і Краматорська, бо такого свята як «День звільнення Слов'янська та Краматорська від проросійських терористів» в АД немає. --ivasykus (обговорення) 21:27, 5 липня 2017 (UTC)
Доповню, що мені, наприклад, незрозуміло чому вони саме так визначили. Але це АД і воно не може поступитися інтернет-джерелам, які згадують стосовно цієї дати ще День звільнення від ...російських окупантів, День звільнення від сепаратистів. Тобто варіантів купа, але краще назвати так, як офіційно назвали. P.S. З приводу окремості згоден. Вже завтра "розіб'ю"--Flavius (обговорення) 21:30, 5 липня 2017 (UTC)

Оклагома-Сіті

а джерела на це є? Хоча б одне. --Jphwra (обговорення) 10:24, 23 липня 2017 (UTC)

Ну от хоча б одне. А загалом - §87 Правопису. З повагою, --ivasykus (обговорення) 10:28, 23 липня 2017 (UTC)

Зоряні війни

Чому ви поперейменовули назви епізодів? Це новий канон чи виключно ваше бажання?--NOSFERATU (обговорення) 23:29, 31 липня 2017 (UTC)

Ми ж уже із Вами це обговорювали. Перейменував, щоб уніфікувати назви, бо до цього не було єдиної системи найменування епізодів: на 7 епізодів було 4 різних принципи їх іменування. --ivasykus (обговорення) 23:34, 31 липня 2017 (UTC)

Стосовно редагування «USS Hornet (CV-8)»

Доброго дня.

Ви відредагували статтю USS Hornet (CV-8), замінившии «Хорнет» на «Горнет». Тим часом, як я вказав в описі скасування Вашого редагування, ця тема вже обговорювалась. Тому не хотілось би розпочинати війну редагувань на порожньому місці.

З повагою,--V Ryabish (обговорення) 09:18, 12 жовтня 2017 (UTC)

ВітаюIvasykus , триває місячник фантастики, що офіційно завершується 10 листопада, для участі в тематичнику запрошую зареєструватися на його сторінці.

Знаючи, що вас перш за все цікавить кінофантастика, відзначу, що дуже потрібні ваші зусилля для перекладу наступних потрібних статей: Загублені (фільм, 1969), Безсмертний (телесеріал)[en], Генезис II (фільм)[en], Токарний верстат небес (фільм)[en], Екскалібур (фільм)[en], Зовнішньозем'я, Часові бандити[en], Саме так зло й приходить[en], Мозковий штурм (фільм, 1983)[en], Лабіринт (фільм, 1986), Ракетник (фільм)[en], Віллоу (фільм), Сплячий (фільм, 1973), Шість мільйонів доларів[en], Я гадаю, ми всі — бозони на цьому автобусі[en], Світ заходу, Роллербол (фільм), Нотатки шукача, Світ майбутнього[en], Вторгнення викрадачів тіл (фільм)[en]. Проте будь-який інший внесок на фантастичну тематику також буде сприйнятий позитивно, сподіваюсь, що вас зацікавить пропозиція. Під час можливої відповіді прошу пінгувати.--Yasnodark (обговорення) 14:45, 12 жовтня 2017 (UTC)

Попередження

Вас заблоковано за війну редагувань чи то пак перейменувань у статті «Гепі-енд/Хепі-енд». Прошу свою правоту доводити на відповідній сторінці обговорення, в разі несприйняття опонентом ваших доводів — запросіть до врегулювання конфлікту спільноту. --Nina Shenturk (обговорення) 21:39, 21 грудня 2017 (UTC)

Київський патріархат

Доброї ночі!!! То з яких таких причин мої зміни скасовані, про Константинопольську митрополію, та Ферраро-Флорентійску унію?

Доброї ночі. Інформація була подана у неенциклопедичному стилі та частково являла собою оригінальне дослідження. Приведіть текст у відповідність до цих вимог, і він матиме право на існування. З повагою, --ivasykus (обговорення) 22:35, 28 грудня 2017 (UTC)

Доброї Вам ночі, добродію! Дискусії у мене з Вами не буде. Вибачте мене Пане за нахабство, Ви до неї не готові. Але (якщо Ви уповноважені наглядати за сторінкою Київського патріархату) зауважу Вам про таке. Ті зміни, що я намагався додати, ще не дочекалися свого часу. Їхня актульність ще далеко по переду. Християнство має 2 тисячи років своєї історії. Мої зміни базуться на Лицевому літописному зводі, Постановах Вселенських соборів. До речі на сторінці користувач Wladoff політичний коментар додав до історичної довідки. Тому я буду дуже пильно стежити, яка ж доля чекатиме на цей останній додаток. Не відповідайте мені, на це обговорення. Диспуту не буде - зайве.

ТЕЛЕсеріал

Хіба на вікі прийнято саме з теле-?--ЮеАртеміс (обговорення) 21:18, 6 січня 2018 (UTC)

Ага. Не знаю, чому так. Імовірно, через те, що може бути іще й «кіносеріал». Мені теж це виправляли свого часу, я вже змирився. --ivasykus (обговорення) 21:29, 6 січня 2018 (UTC)

Денді (значення)

Вітаю! Ви прив'язали сторінку "Денді (значення)" до аналогічної англійської сторінки Dendy (disambiguation), проте наша сторінка більше преретинається з англійською Dandy (disambiguation). Пропоную змінити прив'язку. Що взагалі робити, коли слова вимовляються по-різному в одній мові і у той же час однаково в іншій? --Harlequin Mantis (обговорення) 19:47, 31 січня 2018 (UTC)

Гм, цікава ситуація. Як очевидне рішення, я би запропонував наш «Денді» (Dandy) перейменувати на «Данді», але тоді ми перегукуємося із Dundy та Dundee (теж, до речі, два варіанти). Зараз отак з ходу і не вигадаю нічого. Хай буде поки що, як є, але тут справді треба розібратися. --ivasykus (обговорення) 19:53, 31 січня 2018 (UTC)
Я не знаю як таке вирішується, і хто може про це знати теж, на жаль, не знаю. На мою думку, не треба перейменовувати "Денді" на "Данді". Форма "Денді" досить усталена в українській мові, та скрізь по Вікіпедії вже використовується саме ця форма, просто до сьогодні слово було відмічено червоним. Англійська сторінка Dandy (disambiguation) містить багато посилать у тому числі й на Dendy (disambiguation), а Dendy (disambiguation) коротша. Пропоную все-таки прив'язатися до Dandy (disambiguation). --Harlequin Mantis (обговорення) 22:09, 31 січня 2018 (UTC)

Чемпіонат України з футболу 2016—2017: Прем'єр-ліга

Доброго дня! Ваші дії на сторінці Чемпіонат України з футболу 2016—2017: Прем'єр-ліга є війною редагувань (правка, відміна, знову та ж правка). Нагадую Вам про існування правила ВП:КОНС та пропоную пошук консенсусу - тут або на СО статті. Звертаю Вашу увагу на примітку таблиці, яку Ви редагували: "Прапори вказують на приналежність до національної асоціації згідно з правилами ФІФА. Особа може мати більше одного громадянства." Подібна фраза з посиланням на правила ФІФА у англомовній Вікі є на сторінці кожного футбольного клубу, напр. Т. зв. футбольне громадянство Монарьова - саме українське, тому що він виступав тільки за молодіжну збірну України. - Savramat (обговорення) 10:45, 16 лютого 2018 (UTC)

У нього не може бути українського «футбольного» громадянства, бо у нього немає українського громадянства взагалі. Перекладаючи примітку із англвікі забули про найважливіше уточнення: «Players may hold more than one non-FIFA nationality». Тобто особа може мати декілька паспортів, але для ФІФА чинний тільки один із них. А у Монарьова українського паспорту немає взагалі, бо він від нього відмовився, отримуючи російський. Тому ФІФА може вибирати тільки із наявних паспортів Монарьова, який у нього один — російський. --ivasykus (обговорення) 10:24, 16 лютого 2018 (UTC)
Чи є АД з інформацією про відмову Монарьова від громадянства України, чи це тільки Ваше припущення?
Бо з наявних джерел випливає, що у Монарьова 2 паспорти, а футбольне громадянство одне - українське.
Отримання іншого громадянства не означає автоматичної втрати українського, бо позбавлення громадянства України - це специфічна юридична процедура. Це питання багато разів обговорювалось, читайте відповідний закон та коментарі юристів. А у РФ подвійне громадянство, тому для отримання рос.паспорта не вимагається відмови від першого громадянства. - Savramat (обговорення) 10:45, 16 лютого 2018 (UTC)
Цікаво, єдине, що знайшов з теми, - це оцей текст, де пишуть, що у нього два паспорти. Якщо так, то нехай буде український прапорець. Хоча, чи є у нього український паспорт, питання досі лишається відкритим. --ivasykus (обговорення) 10:53, 16 лютого 2018 (UTC)

Про Зеленського

Не ОД. Хіба ви не чули того скандалу? А про українофобію написано у статті.--NOSFERATU (обговорення) 13:00, 16 лютого 2018 (UTC)

Щодо гомофобії, то творчість не дорівнює автору. Тобто, наприклад, у Стрикало є пісня про «я ґєй», але ж це не означає, що він гей. Тут те саме. Є якісь недолугі жартики в рамках творчості, але жодних заяв про те, що «я ненавиджу геїв», не було. Щодо українофобії, то, окрім того самого «творчість не дорівнює автору», є іще й цілком конкретні вчинки — допомога армії та виступи для бійців ЗСУ. Чи можна таку людину називати українофобом? Не знаю, сумніваюсь. Він — породження совка і телевізора, але називати його гомофобом і українофобом — то вже трохи перебір. --ivasykus (обговорення) 13:08, 16 лютого 2018 (UTC)

Видалення мого редагування

Навіщо ви видалили моє редагування? Ви перейменували сторінку створену мною, в момент коли я редагував її більше 2 годин. Я зберіг свою копію, а потім перейменував на так як було у вашій копії, навіщо видаляти редагування? — Patriot of Ukraine (обговорення)

Я не видаляв ваші редагування. Імовірно, стався конфлікт редагувань, чого, звісно, я не міг передбачити. В кеші браузера має зберегтися та версія сторінки, у якій ви вносили зміни. Спробуйте пошукати її та скопіювати ці зміни. Перепрошую за незручності, не мав такого наміру. --ivasykus (обговорення) 19:51, 17 лютого 2018 (UTC)
@Patriot of Ukraine:, дивіться, тепер у нас є дві ідентичні статті — «Кінематографічний всесвіт Marvel» та «Кіновсесвіт Marvel». Вся історія редагувань зберігається на другій сторінці, оскільки вона є результатом перейменування. Прошу перейти до редагування цієї статті, а зі статті Кінематографічний всесвіт Marvel вставимо перенаправлення. --ivasykus (обговорення) 19:59, 17 лютого 2018 (UTC)
Також на майбутнє, щоб не траплялося подібних оказій, рекомендую використовувати шаблон Редагую, коли здійснюєте якісь великі редагування. Бо звідки ж мені було знати, що ви вже дві години редагуєте цю статтю? --ivasykus (обговорення) 20:04, 17 лютого 2018 (UTC)
Добре дякую за пораду з шаблоном буду тепер користуватися. Просто не думав що моє редагування може просто так зникнути, думав зберегти своє, а так як ви тільки назву поміняли потім хотів змінити назву сторінки. Добре що все повернулося, думав доведеться знову все набирати і копіювати з чернеткиPatriot of Ukraine (обговорення)

Навіщо Ви перейменували «Франк-Вальтер Штайнма[й]єр»?

Перепрощую, навіщо Ви зробили цю зміну? Sasha1024 (обговорення) 23:48, 2 березня 2018 (UTC)

  • Тому що раніше прізвище було написане помилково (1, 2, 3 тощо). --ivasykus (обговорення) 00:21, 3 березня 2018 (UTC)
    • Чому Ви впевнені, що в цих джерелах воно написане не помилково? За «Правописом», здається, мало б бути «Штайнмайєр», плюс у «Правописі» є аналогічні приклади з «йє», «йя». В будь-якому разі, навіть якщо Ви праві, варто зазначати аргументи в обговоренні (і бажано, як ref'и, на самій сторінці), а не ігнорувати наявні обговорення. Дякую. Sasha1024 (обговорення) 00:58, 3 березня 2018 (UTC)
    • [1], [2], [3], [4], [5], [6]. Sasha1024 (обговорення) 01:21, 3 березня 2018 (UTC)
    • Доброго дня, вибачте. Але раніше це коли (джерела вище іншого користувача)? Використання в ЗМІ однакове [7] [8]. Потрібні більш кращі джерела.--Чорний Кіт Обг. 01:24, 3 березня 2018 (UTC)
      • Правопис, на жаль, не дає чіткої відповіді на питання, що робити із дифтонгами «ei» та «eu» у середині слова, якщо за ними йде йот. Але, враховуючи, що є §91, де сказано, що «Коли іншомовне e (іноді дифтонг ai) на початку слова вимовляється в українській мові як звукосполучення й + е, воно передається літерою є», а також той факт, що українська мова взагалі тяжіє до спрощення, то логічно припустити, що правильно писати саме «Штайнмаєр». До того ж, у контексті німецьких прізвищ, думаю, Deutsche Welle має трошки більшу авторитетність, ніж інші україномовні медіа. --ivasykus (обговорення) 16:34, 3 березня 2018 (UTC)
        • «Але, враховуючи, що є §91, де сказано, що „Коли іншомовне e (іноді дифтонг ai) на початку слова вимовляється в українській мові як звукосполучення й + е, воно передається літерою є“…» — Ви помиляєтеся, цей пункт зовсім про інше. По-перше, мова про йотизацію звука [е], яка з точки зору мови-оригінала не зовсім обґрунтована, але з'явилася в українській вимові (Εὐρώπη → Європа (хоч могло б бути й Европа; але правопис наголошує, що принаймні точно не Йєвропа), Αἴγυπτος (англ. /ˈiːdʒɪpt/, нім. [ɛˈɡʏptn̩], фр. /e.ʒipt/) → Єгипет (хоч могло б бути й Айгипет, Аїгипет чи Египет, але правопис наголошує, що точно не Йєгипет), Εὐφράτης → Євфрат, Genetta → єнот, αἵρεσις → єресь і т.ін.). По-друге, на початку слова.
        • «Українська мова взагалі тяжіє до спрощення» — ось цим згоден. Мені ось це «йє», чесно, ну дуже не подобається. Але однак ми маємо слідувати чинним нормам (принаймні допоки їх не змінять).
        • «Deutsche Welle має трошки більшу авторитетність, ніж інші україномовні медіа» — чому це? Тому що вони німці чи знають німецьку? Це не аргумент (адже ми шукаємо не найточнішу звукопередачу, а приблизну, що найбільше відповідає українським традиціям; знання німецької тут не допомагає). (Крім того, я ж наводив посилання, де Deutsche Welle пише «Штайнмайєр» — Deutsche Welle пише по-різному, хоч частіше і «Штайнмаєр».)
        • В будь-якому разі, основна претензія до Вас не через те, що Ви неправі (можливо, Ви праві), а через те, що Ви зробили це, проігнорувавши минулі обговорення. Sasha1024 (обговорення) 17:35, 3 березня 2018 (UTC)

Трішки офтопік, але ще цікаво, як Ви вмотивуєте оці два відкати: ред.№ 20666950, ред.№ 20754756. Sasha1024 (обговорення) 01:35, 3 березня 2018 (UTC)

  • Перший відкат пояснити дуже просто: назва категорії ввела мене в оману («голови» сприйняв як «керівники», тобто генеральні секретарі; оскільки Штайнмаєр не був генсеком ОБСЄ, то я і відкотив ту категоризацію). Варто перейменувати категорію на «Виконавчі голови ОБСЄ», щоб уникнути таких казусів. Щодо другого відкату, то відповісти важче, він точно був помилковим (власне, затвердивши наступну версію того анонімного користувача, я цю помилку і виправив). --ivasykus (обговорення) 16:34, 3 березня 2018 (UTC)