Обговорення користувача:Lars vontrier

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії![ред. код]

Якщо Ви початківець, то пропонуємо переглянути деякі корисні поради:

Сподіваємося, що Ви візьмете участь у подальшій роботі нашого спільного відкритого проекту не тільки як читач, але і як дописувач.

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох знаків (~~~~).

Якщо виникли запитання про проект, пошукайте відповідь на сторінці Вікіпедія:Довідка. Якщо відповідь на Ваше питання там відсутня, задайте запитання у Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів. Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці Вікіпедія:Інтереси учасників.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення! Якщо Вам необхідна допомога для перших кроків зверніться до користувачів, що є в Категорія:Користувачі,_що_допоможуть_новачкам або ж можете замістити оголошення на порталі спільноти (Кнайпа). Якщо у Вас є якісь цікаві вісті, пов'язані з Вікіпедією, Ви можете подати їх у Шаблон:Новини спільноти

P. S. Irrespective of your languages skills, you are welcomed to create your own User Page, introduce interwiki, load images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавілон or create your own ones.
You can ask help of Community on CommunityPortal (help): Додати нове обговорення (Add new discussion/problem) --Yakudza -พูดคุย 23:28, 3 грудня 2006 (UTC)[відповісти]

Статус зображення Зображення:Whitepower.jpg[ред. код]

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії зображення Зображення:Whitepower.jpg. Однак на сторінці опису зображення немає супровідної інформації відносно джерела, авторства та ліцензії, або ця інформація неповна. Якщо ви не є автором даного зображення, ви повинні якось обґрунтувати свої права завантажувати його у Вікіпедію. Також у цьому випадку необхідно вказати джерело зображення, тобто дати посилання на сайт (або інше джерело), з якого ви взяли дане зображення, а також умови використання зображень із даного сайту.

На сторінці опису зображення завжди вказуйте шаблон з ліцензією, під якою випущене дане зображення. Якщо ви є його автором, ви можете використати шаблон {{GFDL-self}} для того, щоб ліцензувати зображення під GFDL або {{PD-self}}. Якщо ви вважаєте, що дане зображення можна використати на правах fair use, укажіть шаблон {{fairuse}}. Щоб довідатись про те, які ще існують шаблони з ліцензіями, дивіться статтю Вікіпедія:Шаблони:Авторські права або Короткий довідник.

Якщо ви завантажили й інші зображення, будь ласка, перевірте, чи зазначено на їх сторінках опису джерело, а також шаблон з ліцензією. Якщо статус завантажених вами картинок не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені видалити завантажене вами зображення із сервера.

Дякуємо за розуміння--Yakudza -พูดคุย 09:04, 7 грудня 2006 (UTC)[відповісти]

тахобокси чи пак картки біологічні[ред. код]

По-перше, вітаю Вас на сторінках укр. Вікіпедії. Бажаю здобути і поділитись цікавим. По-друге, бачу, ви цікавитесь біологією, судячи з Спеціальні:Contributions/Lars_vontrier. Будь-ласка, при вставці тахобоксу вик. форму ,яку подано у статті Гриф чорний, для прикладу. Або сконтактуйтесь з нашими біологами, вони вам підкажуть. Користувач:Oleksii0, User:Shao, User: Bryndza. Більше тут: Вікіпедія:Зацікавлення користувачів#Біологія. Успіху.--A l b e d o ® 21:33, 15 січня 2007 (UTC)[відповісти]

Статус зображення Зображення:Cyp1.jpg[ред. код]

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії зображення Зображення:Cyp1.jpg. Однак на сторінці опису зображення немає супровідної інформації відносно джерела, авторства та ліцензії, або ця інформація неповна. Якщо ви не є автором даного зображення, ви повинні якось обґрунтувати свої права завантажувати його у Вікіпедію. Також у цьому випадку необхідно вказати джерело зображення, тобто дати посилання на сайт (або інше джерело), з якого ви взяли дане зображення, а також умови використання зображень із даного сайту.

На сторінці опису зображення завжди вказуйте шаблон з ліцензією, під якою випущене дане зображення. Якщо ви є його автором, ви можете використати шаблон {{GFDL-self}} для того, щоб ліцензувати зображення під GFDL або {{PD-self}}. Якщо ви вважаєте, що дане зображення можна використати на правах fair use, укажіть шаблон {{fairuse}}. Щоб довідатись про те, які ще існують шаблони з ліцензіями, дивіться статтю Вікіпедія:Шаблони:Авторські права або Короткий довідник.

Якщо ви завантажили й інші зображення, будь ласка, перевірте, чи зазначено на їх сторінках опису джерело, а також шаблон з ліцензією. Якщо статус завантажених вами картинок не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені видалити завантажене вами зображення із сервера.

Дякуємо за розуміння--Yakudza -พูดคุย 21:52, 23 січня 2007 (UTC)[відповісти]

Зображення[ред. код]

Дякуємо за завантаження нових зображень! На жаль, при автоматичній перевірці їх описів виявились деякі проблеми. Зверніть увагу, що опис кожного зображення обов'язково повинен містити вказівку на його автора і шаблон ліцензії. Докладніше про правильний опис зображень ви можете прочитати на сторінках ВП:ЛЗ, ВП:ЛЗ-КД, ВП:ШАП, ВП:ДК. Зображення, що не мають необхідних даних в описах, підлягають безумовному вилученню через 7 днів після виявлення. Будь ласка, виправте описи наступних зображень (зробити це можна, натиснувши посилання «редагувати» вгорі сторінки зображення):

--BotCat 18:04, 4 січня 2008 (UTC)[відповісти]

Вікіфікація[ред. код]

Слід вікіфікувати поняття лише перший раз коли воно зустрічається, щоб людина могла сходити посиланням й глянути, що воно таке. Робити посиланнями усі випадки використання не треба - це переобтяжує текст. --Raider 14:28, 25 листопада 2008 (UTC)[відповісти]

Статті без джерел[ред. код]

Вітаю! Ваш внесок у Вікіпедію дуже цінний, проте у деяких зі статей, створених вами, не вказано жодних джерел. Пам'ятайте, що матеріал без посилань на авторитетні джерела і який неможливо верифікувати, може бути підданний сумніву та вилучений:

  1. Хохокам
  2. Джеймс Віллард Шульц

Зауважте, що, можливо, деякі статті вже мають джерела, проте шаблон {{без джерел}} був залишений випадково у статті. У такому випадку достатньо просто вилучити вказаний шаблон зі статті. --DixonDBot (обговорення) 15:18, 15 грудня 2012 (UTC)[відповісти]

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Crow-War-Bonnet.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити. --Ваѕеобг.вн. 20:17, 25 березня 2013 (UTC)[відповісти]

Статус файлу Файл:Diskmag.png[ред. код]

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Diskmag.png. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити. --Ваѕеобг.вн. 20:21, 25 березня 2013 (UTC)[відповісти]

Статус файлу Файл:Diskmag2.png[ред. код]

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Diskmag2.png. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити. --Ваѕеобг.вн. 20:24, 25 березня 2013 (UTC)[відповісти]

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Brennon headhunters.jpg. Однак на сторінці опису файлу немає супровідної інформації щодо джерела, авторства та ліцензії або ця інформація неповна чи недостовірна. Якщо ви не є автором даного файлу, ви повинні якимось чином обґрунтувати свої права завантажувати його у Вікіпедію. Також у цьому випадку необхідно вказати джерело файлу, тобто дати посилання на сайт (або інше джерело), з якого ви взяли цей файл, а також умови використання файлів із вказаного сайту.

На сторінці опису файлу завжди вказуйте шаблон з ліцензією, під якою опубліковано цю роботу. Якщо ви є його автором, ви можете використати шаблон {{GFDL-self}} для того, щоб ліцензувати файл під GFDL або {{PD-self}}. Щоб довідатись про те, які ще існують шаблони з ліцензіями, дивіться статтю Вікіпедія:Шаблони:Авторські права або Короткий довідник.

Якщо ви завантажили й інші файли, будь ласка, перевірте, скориставшись цим сервісом, чи зазначено на їхніх сторінках опису джерело, а також шаблон з ліцензією. Якщо статус завантажених вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені вилучити завантажений вами файл із сервера.

Дякуємо за розуміння. RLuts (talk) 14:43, 4 червня 2013 (UTC)[відповісти]

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Bastards.jpg. Однак, схоже, що цей файл завантажено Вами без дозволу правовласника, тобто з порушенням правил Вікіпедії. Якщо Ви є власником сайту чи маєте доступ до сторінки на сайті, де розміщене це фото, то змініть умови розповсюдження зображень, розмістивши на сайті формулювання, що дозволить використовувати їх у Вікіпедії. Приклади формулювань можна подивитися тут.

Якщо ж Ви не є власником сайту і не маєте доступу до сторінки де розміщене це фото, то треба діяти відповідно до інструкції отут: Вікіпедія:Дозволи. Якщо статус завантажених Вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії, на жаль, будуть змушені вилучити завантажений Вами файл із сервера. Дякуємо за розуміння. Ваѕеобг.вн. 14:21, 6 грудня 2013 (UTC)[відповісти]

Статус файлу Файл:Romper.jpg[ред. код]

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Romper.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото).

--FileReviewerBot (обговорення) 15:33, 16 грудня 2013 (UTC)[відповісти]

Запрошення на Вікіфлешмоб[ред. код]

Шановний(а) дописувачу української Вікіпедії Lars vontrier!

В минулому ви створили 21 стаття Вікіпедії та додали 198 кб вікітексту — це значний внесок, який ми цінуємо! Однак за перші три місяці 2014 року ви здійснили не більше 10 редагувань статей та не започаткували нових.

Тож запрошуємо долучитися до першого Вікіфлешмобу в українській Вікіпедії, який відбудеться у неділю 27 квітня 2014 — це гарна нагода створити нову статтю разом із сотнями інших користувачів та допомогти українській Вікіпедії сягнути півмільйона статей. Охочі учасники акції зможуть отримати невеличкі сувеніри (особисто на вікізустрічі чи поштою).

Акція присвячена пам'яті вікіпедиста Ig2000, який планував організувати цей захід, але дочасно загинув на Майдані 20 лютого…

Долучайтеся! --Amakuha (обговорення) 01:32, 24 квітня 2014 (UTC)[відповісти]

Порушення авторських прав у статті Порівняння (метод наукового дослідження)[ред. код]

Дякуємо, що ви зробили свій внесок у статтю Порівняння (метод наукового дослідження), але, на жаль, ми не можемо його прийняти, оскільки цей текст захищений авторськими правами і скопійований без змін із сайту http://pidruchniki.com/1977072461411/pedagogika/metodi_pedagogichnogo_doslidzhennya. Як явне порушення авторських прав ми змушені вилучити Ваш внесок у статтю Порівняння (метод наукового дослідження). Надалі пропонується:

  • якщо Ви маєте дозвіл від власника авторських прав на те, щоб вільно поширювати матеріал статті на умовах ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike, Ви повинні оформити дозвіл системи OTRS.
  • якщо Ви автор даної статті, але розмістили її на власному веб-сайті раніше, то просто розмістіть на сайті наприкінці сторінки зі статтею повідомлення «Матеріали статті дозволяється використати відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike», після чого можете сміливо подавати заявку на відновлення статті, і вона буде відновлена.

Запрошення на Вікіфлешмоб 2016[ред. код]

Шановний(а) дописувачу(ка) української Вікіпедії Lars vontrier!

В минулому ви створили 21 стаття Вікіпедії та додали 198 кб вікітексту — це значний внесок, який ми цінуємо! Однак за грудень та січень ви не здійснили жодних редагувань статей та не започаткували нових.

Тож запрошуємо долучитися до традиційного щорічного Вікіфлешмобу в українській Вікіпедії, який відбуватиметься протягом 29–31 січня 2016 — це гарна нагода створити нову статтю разом із сотнями інших користувачів. Охочі учасники акції зможуть отримати невеличкі сувеніри (особисто на вікізустрічі у вашому місті чи поштою). Долучайтеся!

P.S. Ідея проведення Вікіфлешмобів належить Ігорю Костенку, дописувачу Вікіпедії з Небесної сотні.

--Amakuha (обговорення) 21:00, 28 січня 2016 (UTC)[відповісти]

Долучайтеся до Вікімарафону-2017![ред. код]

Шановний дописувачу української Вікіпедії Lars vontrier!

Запрошуємо долучитися вас до Вікімарафону-2017, присвяченого 13-річчю української Вікіпедії!

Протягом трьох днів (28—30 січня 2017) сотні дописувачів створюватимуть нові статті у Вікіпедії, адже саме поповнення Вікіпедії новими статтями — найкращий спосіб привітати Вікіпедію з днем народження! Усі охочі учасники Вікімарафону, які напишуть у ці дні хоча б одну статтю, отримають пам'ятні сувеніри.

Ви зробили значний і дуже цінний внесок до Вікіпедії, уже написавши до Вікіпедії багато нових статей, однак протягом останнього місяця ви мало редагували Вікіпедію. Можливо, ви напишете свою наступну статтю саме до дня народження Вікіпедії, долучившись до Вікімарафону? Тоді і ви привітаєте Вікіпедію новою статею чи новими статтями, і Вікіпедія віддячить вам пам'ятним сувеніром )

Ви можете також долучитися до однієї з вікізустрічей по всій Україні: звісно ж, у нас будуть традиційні зустрічі в Києві, Харкові чи Львові, але вікіпедисти зустрінуться також у десятках інших міст і містечок по всій країні. У гарній компанії приємніше писати статті, тож будемо раді бачити вас на зустрічі у вашому місті!

Сподіваємося на вашу участь у Вікімарафоні! — NickK (обг.) 14:25, 28 січня 2017 (UTC)[відповісти]

Долучайтеся до Вікімарафону-2018: напишіть статтю до дня народження Вікіпедії![ред. код]

Афіша Вікімарафону
Афіша Вікімарафону

Шановний дописувачу української Вікіпедії Lars vontrier!

Запрошуємо долучитися вас до Вікімарафону-2018, присвяченого 14-річчю української Вікіпедії!

Протягом чотирьох днів (27—30 січня 2018) сотні дописувачів створюватимуть нові статті у Вікіпедії, адже саме поповнення Вікіпедії новими статтями — найкращий спосіб привітати Вікіпедію з днем народження! Усі охочі учасники Вікімарафону, які напишуть у ці дні хоча б одну статтю, отримають пам'ятні сувеніри.

Ви зробили значний і дуже цінний внесок до Вікіпедії, уже написавши до Вікіпедії багато нових статей, однак протягом останнього місяця ви мало редагували Вікіпедію. Можливо, ви напишете свою наступну статтю саме до дня народження Вікіпедії, долучившись до Вікімарафону? Тоді і ви привітаєте Вікіпедію новою статею чи новими статтями, і Вікіпедія віддячить вам пам'ятним сувеніром )

Ви можете також долучитися до однієї з вікізустрічей по всій Україні. Їх понад 50, тож, можливо, якась із цих зустрічей саме у вашому місті чи селищі? У гарній компанії приємніше писати статті, тож будемо раді бачити вас на зустрічі!

Сподіваємося на вашу участь у Вікімарафоні! — NickK (обг.) 08:38, 26 січня 2018 (UTC)[відповісти]

Вікімарафон-2019: напишіть статтю до 15-річчя Вікіпедії й отримайте пам'ятний сувенір![ред. код]

Святковий логотип Вікіпедії
Святковий логотип Вікіпедії
Афіша Вікімарафону
Афіша Вікімарафону

Шановний дописувачу української Вікіпедії Lars vontrier!

Запрошуємо долучитися вас до Вікімарафону-2019, присвяченого 15-річчю української Вікіпедії!

Протягом п'яти днів (26—30 січня 2019) сотні дописувачів створюватимуть нові статті у Вікіпедії, адже саме поповнення Вікіпедії новими статтями — найкращий спосіб привітати Вікіпедію з днем народження! Усі охочі учасники Вікімарафону, які напишуть у ці дні хоча б одну статтю, отримають пам'ятні сувеніри.

Ви зробили значний і дуже цінний внесок до Вікіпедії, уже написавши до Вікіпедії десятки або навіть сотні нових статей, однак протягом останнього місяця, на жаль, ви зовсім не редагували Вікіпедію. Можливо, ви напишете свою наступну статтю саме до дня народження Вікіпедії, долучившись до Вікімарафону? Тоді і ви привітаєте Вікіпедію новою статтею чи новими статтями, і Вікіпедія віддячить вам пам'ятним сувеніром )

Ви можете також долучитися до однієї з вікізустрічей. Вони проводяться по всій Україні від Ужгорода до Старобільська, тож, можливо, якась із цих зустрічей саме у вашому місті чи селищі? У гарній компанії приємніше писати статті, тож будемо раді бачити вас на зустрічі!

Сподіваємося на вашу участь у Вікімарафоні! — NickK (обг.) 15:11, 26 січня 2019 (UTC)[відповісти]

Інтервікі[ред. код]

додавайте до своїх нових статей іншомовні статті через інтервікі це ліворуч іншомовні посилання. там треба натиснути і додати зазвичай англійську мову на енвікі здебільшого всі статті є в наявності. Якщо немає то немає (воно видасть помилку). Спробуйте будь ласка. Я додавав до ваших статей але набридло, розвивайтесь додавайте самі, навчайтесь як це робити, це неважко. Дякую. --Jphwra (обговорення) 11:08, 7 травня 2019 (UTC)[відповісти]

@Jphwra: Дякую за пораду. А хіба немає бота, який поєднує ці сторінки? --Lars vontrier (обговорення) 11:13, 7 травня 2019 (UTC)[відповісти]
Нажаль ні, треба вручну, тож прошу додавати там де вони є. --Jphwra (обговорення) 11:14, 7 травня 2019 (UTC)[відповісти]
@Jphwra: Дуже шкода. У мене велика база родів грибів, яку я збираюся заливати потрохи у Вікіпедію. Якщо ще поєднувати кожну сторінку - це трохи уповільнить процес. :((( А, що якщо сторінка не поєднана з іншими Вікі - це суперечить правилам?--Lars vontrier (обговорення) 11:17, 7 травня 2019 (UTC)[відповісти]
Ні просто інший користувач може створити аналог вашої статті включивши її до інтревікі. Таке буває. а додавання це не складно, займає зазвичай секунд 5 не більше спробуйте наступного разу. Я додав вашу статтю Lophiostoma. просто копіюєте назву, вона в енвікі і в будь-якій іншій вікі така сама і додаєте, там вибиває шаблон інтервік де додаєте en а потім активується назва статті куди вставляєте, наприклад Lophiostoma і все далі треба просто підтвердити пару раз назавши на активне вікно. --Jphwra (обговорення) 11:21, 7 травня 2019 (UTC)[відповісти]
@Jphwra: Я спробую. Якщо не дуже уповільнить процес - то буду так робити.--Lars vontrier (обговорення) 11:26, 7 травня 2019 (UTC)[відповісти]
спробуте. --Jphwra (обговорення) 11:30, 7 травня 2019 (UTC)[відповісти]

Ще деякі зауваження[ред. код]

Привіт! Дякуємо Вам за Ваш внесок. Надіюсь цього разу Ви затримаєтесь на довше. Біологічні статті Вікіпедії мають деякі правила з оформлення. Тому наведу деякі зауваження до Ваших статей:

  • Таксони родового та видового рівня латинкою пишуться курсивом. Щоб заголовок статті позначався курсивом, на початку статі поставте шаблон {{заголовок курсивом}}
  • Не потрібно дублювати назву роду у картці (наприклад Doliomyces (Doliomyces), потрібно лише Doliomyces)
  • Крім категорії «Роди грибів», додавайте також таксономічні категорії, до якої належить рід, наприклад Сордаріоміцети, Агарикоміцети тощо.
  • Для монотипових родів, бажано називати стаття на єдиним видом, тому будьте готові, що ці статті будуть перейменовані. Наприклад Echinodia варто перейменувати у Echinodia theobromae
  • І все ж про інтервікі не забувайте. Їх недовго і неважко додати.

Успіхів Вам.--Стефанко1982 (обговорення) 14:39, 14 травня 2019 (UTC)[відповісти]

@Стефанко1982: Дякую за поради. Спробую виправити.--Lars vontrier (обговорення) 08:27, 15 травня 2019 (UTC)[відповісти]
Я трохи пройшовся по Вашому внеску. А зауваження на майбутнє.--Стефанко1982 (обговорення) 09:18, 15 травня 2019 (UTC)[відповісти]
@Стефанко1982: Дуже дякую. --Lars vontrier (обговорення) 09:29, 15 травня 2019 (UTC)[відповісти]

Вітаю. Оскільки останнім часом ви створили значну кількість статей з мікології, вам запрошення до участі в проекті біологія. Власне це означає що можна додати сторінку до списку спостереження, брати участь у обговоренні питань, і можна додати себе до списку учасників проекту. В проекті іноді цікаві питання обговорюються, і декілька разів проходив тиждень біології по всій Вікіпедії. Тому приєднуйтеся, якщо вам цікаво --Helixitta (t.) 12:00, 15 травня 2019 (UTC)[відповісти]

@Helixitta: Дякую! Як туди вступити?
Ніякої особливої церемонії ініціації немає. Ви вже додали себе до списку учасників, можна додати до своєї сторінки користувача Шаблон:Учасник проекту: Біологія, деякі це роблять. Головне не оминайте обговорення тем, якщо вам цікаво, і не соромтеся задавати питання якщо такі є в обговоренні проекту. А так все =) --Helixitta (t.) 10:57, 17 травня 2019 (UTC)[відповісти]
P.S. в обговоренні створених статей можна додавати Шаблон:Стаття проекту Біологія. Про це можна почитати тут Вікіпедія:Проект:Біологія#Створення, редагування і оцінка статей. Шаблони проекту --Helixitta (t.) 11:02, 17 травня 2019 (UTC)[відповісти]

Бази даних таксонів[ред. код]

може її додавайте до своїх статей про гриби? --Jphwra (обговорення) 18:46, 30 травня 2019 (UTC)[відповісти]

@Jphwra: Що ви маєте на увазі?--Lars vontrier (обговорення) 18:49, 30 травня 2019 (UTC)[відповісти]
я додав в одну з ваших останніх статей (Ameromassaria), переглянте. --Jphwra (обговорення) 19:00, 30 травня 2019 (UTC)[відповісти]
@Jphwra: Дякую. Технічно мені це вже важко зробити, бо данні переформатовані у готові до заливки тисячі статей Вікіпедії. Щоб змінити там хоч один елемент - треба запускати парсер знову. Тим паче, Вікіпедія автоматично додає данні саме з тієї бази, з якої ми брали інформацію - під таксбоксом:

EOL: 6488213 MB: 178 IF: 178

@Brunei: У мене наразі близько 11 тис заготовок для статей про роди грибів. Швидкість заливання статей я підрахував - близько 80 одиниць за годину. Додавання шаблону трохи уповільнює процес заливки цих статей. Можете будь-ласка пояснити, що дає Шаблон:Стаття проекту Біологія? Так само про окремий підпроект? Чи можуть вони допомогти мені швидше заливати статті? Був би дуже вдячний, якби мені хтось з цим допоміг. Дякую. --Lars vontrier (обговорення) 09:49, 2 червня 2019 (UTC)[відповісти]
Заливці це не допоможе, але суттєво спростить роботу з цими статтями після заливки, щоб вони не лежали мертвим вантажем, як наприклад тисячі статей про астероїди. Можливо, хтось міг би допомогти зробити це за допомогою бота. Sergento, ти міг би пройтися по всіх створених СО й поставити потрібний шаблон? --Brunei (обговорення) 09:58, 2 червня 2019 (UTC)[відповісти]
Так, я можу пройтися по СО статей і пододавати шаблони. Як мені отримати список статей, для яких це потрібно зробити? (автор/категорії/шаблони) --Sergento 12:04, 7 червня 2019 (UTC)[відповісти]
@Sergento: Дякую. База ще в процесі заливки вручну. Як завершимо - я вам передам список статей. Підкажіть, чи не можна так само автоматично поєднати статті з їх відповідниками в англійській вікіпедії, бо це займає багато часу?--Lars vontrier (обговорення) 11:13, 9 червня 2019 (UTC)[відповісти]
Щоби поєднати статті з відповідниками, мені потрібні назви статей і відповідні їм сторінки Вікіданих, куди треба додати зв'язку. Самі правки Вікданих я можу зробити скриптом. --Sergento 09:13, 10 червня 2019 (UTC)[відповісти]
@Sergento: Зазвичай у шведській вікіпедії стаття відповідає назві роду. Лінкуючися з нею - можна отримати потрібний зв'язок у Вікіданних. Я можу залити для вас 100 статей на українську і передати вам список залитих, щоб ви спробували їх об'єднати у якості тесту?--Lars vontrier (обговорення) 09:39, 10 червня 2019 (UTC)[відповісти]
Почнімо з меншої кількості — з 10, наприклад. Мені треба буде розібратися тоді з цими назвами, шведською вікі (щоби це все автоматично працювало) і це може зайняти якийсь час. Не хотілося б, щоби неприв'язані статті висіли. --Sergento 09:58, 10 червня 2019 (UTC)[відповісти]
@Sergento: Добре. Можете будь ласка дати ваш контакт email чи телеграм - щоб я міг там скинути список?--Lars vontrier (обговорення) 10:42, 10 червня 2019 (UTC)[відповісти]
Волів би уникати цього і не бачу потреби в цьому наразі. Можете навести список прямо тут. Потім, коли буде більше статей, можемо виділити під це окрему сторінку десь тут у Вікі. Дякую за розуміння. --Sergento 10:55, 10 червня 2019 (UTC)[відповісти]
@Sergento: Ок. Зрозуміло. Підготую і скину вам.--Lars vontrier (обговорення) 10:58, 10 червня 2019 (UTC)[відповісти]
В мене одне мовне зауваження: "До роду Asterotexis відносять 3 вида:". Множина від вид буде види. Якщо не можете зараз змінити текст, постукайте після заливки, підправимо текст " відносять N вида/ів:". Ще питання, якщо текст готовий, то чому тільки 80 на годину? "Руками" заливаєте? Якщо Ви знаєте слово парсер ), то й простого бота зробити не повинно бути проблем. Якийсь час на інсталювання піде, але потім окупиться. Успіхів!--Rar (обговорення) 15:09, 2 червня 2019 (UTC)[відповісти]
@Rar: Дякую за поради. Так, заливаю вручну по кількох причинах - по-перше, мені відомо, що загалом спільнота скептично ставиться до «ботопедій» (якщо ні - поправте). По-друге, мені не вистачає досвіду, щоб створити такого бота. Якщо ви умієте - давайте обговоримо.--Lars vontrier (обговорення) 15:35, 2 червня 2019 (UTC)[відповісти]
Основні питання до заливок це 1)чи ці статті потрібні?, 2)якщо так, то чи залито якісно - без системних помилок, з шаблонами, категоріями і т.д.? Якщо знову так (я повний нуль в біології, тут я не суддя), то "руками чи ботом?" це тільки питання ефективності використання часу автора. Не знаю Вашого рівня володіння програмуванням, але можете попробувати pywikibot з інсталюванням на комп'ютері чи на PAWS (я там не пробував). Про інсталювання Python можна щось вигуглити, нп. на Windows. Якщо текст статей є у великому файлі, можна скористатися з готового скрипту "pagefromfile". Або писати власний код - почніть з спроби створення чи редагування сторінок у власному просторі. --Rar (обговорення) 07:02, 3 червня 2019 (UTC)[відповісти]
@Rar: Дякую за пораду. Нажаль я в програмуванні дуже мало розбираюся, тому написати свого бота - не зможу. Щодо ваших запитань. 1)чи ці статті потрібні? - Це питання, на яке немає однозначної відповіді. Якщо заливати усі види грибів - мабуть не потрібно, то роди грибів (це їхній вищий таксон) я вважаю потрібно. Вони підпадають під критерій статей з біології з низькою важливістю. 2) чи залито якісно - без системних помилок, з шаблонами, категоріями і т.д.? - Статті згенеровані якісно. Я провів кілька ітерацій правок, щоб вони відповідали вимогам статей про роди.--Lars vontrier (обговорення) 11:35, 9 червня 2019 (UTC)[відповісти]
Вітаю, я не ставив під сумнів якість статей, хотів тільки підкреслити, що перехід на ботозаливку цю якість не погіршує, а роботу пришвидшує. Я свою першу (понад 10 років тому) також робив руками, але це було всього 100 міст Польщі, потім почав розбиратися (Пайтона не знав, хоч, загалом, вмів програмувати). --Rar (обговорення) 07:31, 10 червня 2019 (UTC)[відповісти]
  • В принципі, заливка малоцікавих тем вітається навіть такими противниками заливок як я ). Ми у 2017 році залили 18 тисяч статей про білки. Але важливо, щоб ці статті не були закинуті та забуті. Для білків ми все активно обговорили (ось архів) й створили проект Вікіпедія:Проект:Молекулярна біологія, де потроху вирішуємо проблеми з категоризацією, статтями-сиротами та узагальнюючими статтями. Тут вже є кілька мікологів чи любителів грибної тематики, яким, думаю, було б цікаво співпрацювати та розмахнутися. @Sakateka, ЄвгенКані та Mikoryza: --Brunei (обговорення) 17:02, 2 червня 2019 (UTC)[відповісти]
@Brunei: Давно вже думав, що усі вищі таксони мають бути залиті ботами.--Sakateka (обговорення) 21:41, 2 червня 2019 (UTC)[відповісти]

Автоматизація лінкування статей[ред. код]

@Sergento: Залив для вас 11 статей:

  1. Broomella
  2. Brunneiapiospora
  3. Brunneocorticium
  4. Brunneosporella
  5. Brunnipila
  6. Bryocaulon
  7. Bryocentria
  8. Bryodina
  9. Bryodiscus
  10. Bryoglossum
  11. Bryogomphus

--Lars vontrier (обговорення) 17:40, 10 червня 2019 (UTC)[відповісти]

@Lars vontrier: Звісно, не можу не подякувати за цю «грибну заливку», але дуже прошу Вас не забувати прив'язувати створювані статті до інтервікі на Вікіданих. Сподіваюся на розуміння, Рассилон 08:12, 11 червня 2019 (UTC)[відповісти]
@Рассилон: Це була тестова заливка для користувача Sergento, який мав на цих 11 статтях спробувати бот, що буде прив'язувати створювані статті до інтервікі на Вікіданих.--Lars vontrier (обговорення) 08:19, 11 червня 2019 (UTC)[відповісти]
Так, зараз спробую зробити скрипт для цього. --Sergento 08:45, 11 червня 2019 (UTC)[відповісти]

Оскільки більшість статей уже поприв'язували, зміг потестити не всіх наведених, але тим не менш, у першому наближенні ніби працює.

@Sergento: Дякую. Це дуже добре. Скажіть чи зможу я запускати цей бот після того як заливатиму чергову порцію статей, чи кожного разу потрібно буде просити вас?--Lars vontrier (обговорення) 10:59, 11 червня 2019 (UTC)[відповісти]
Початково я думав інакше, але теоретично, можете справді спробувати запускати, коли вам зручно. Я виклав архів з утилітою осюди https://tools.wmflabs.org/artuploader/MushroomLinker.zip (це на ресурсі Фонду). При першому запуску вона спитає ваші логін/пароль, під ними робитиме правки на Вікіданих. Список статей, які вона має прив'язати, поміщаєте у відповідний файл перед запуском (назву його вона вам напише, якщо що. тоді треба буде просто перезапустити). Прості випадки, на яких я перевіряв учора, мають піти. Якщо все спрацює, буде чудово :) --Sergento 09:54, 12 червня 2019 (UTC)[відповісти]
І, до речі, https://tools.wmflabs.org/artuploader — утиліта, яку я колись робив для автоматизації заливок. Там є інструкція, може знадобиться вам для прискорення роботи. --Sergento 09:54, 12 червня 2019 (UTC)[відповісти]
@Sergento: Дуже дякую. Сьогодні спробую.--Lars vontrier (обговорення) 10:26, 12 червня 2019 (UTC)[відповісти]
@Sergento: Не виходить лінкувати масово. Програма завершує роботу після того як намагається злінкувати першу у списку статей. --Lars vontrier (обговорення) 21:48, 12 червня 2019 (UTC)[відповісти]
А не каже в чому причина? Я намагався додати пояснень, якщо щось іде не так. Якщо ні, то доведеться мені запускати. --Sergento 08:14, 13 червня 2019 (UTC)[відповісти]
Я зробив так, що при першій проблемі вона зупиняється. Якщо з першою статею проблема, спробуйте прибрати її зі списку і спробувати з іншими. Тоді перші мабуть доведеться вручну прив'язати, але інші можуть піти. --Sergento 08:18, 13 червня 2019 (UTC)[відповісти]
@Sergento: Пише переважно таке:
Опрацювання Caleutypa
       Знайдено елемент Вікіданих Q5019554
       редагування Вікіданих
               інтервік...
Ссылка на объект не указывает на экземпляр объекта.
кінець роботи--Lars vontrier (обговорення) 20:47, 13 червня 2019 (UTC)[відповісти]
Дивно, на таке не наштовхувався у себе. Якщо так, то тоді я можу прив'язувати. Я тепер взяв статті з категорії «Роди грибів», які не мали прив'язки до Вікіданих і спробував їх поприв'язувати. Із 113, які були у списку, більшість прив'язалася автоматом, деякі знайшов вручну на вікіданих (напр, у шведів була назва з уточненням, або не було взагалі, але була в інших розділах), а деякі треба щоби ви подивилися (список нижче). Можемо так далі і робити — заливайте, а я потім за таким принципом їх прив'язуватиму. --Sergento 12:24, 14 червня 2019 (UTC)[відповісти]

Те, що потребує вашої уваги:

  • Ameson
  • Amphitrite
  • Antella (Q27949282 тут натомість прив'язна Anella)
  • Anupama
  • Arthrodia
  • Austeria
  • Bambusicola
  • Caldesia
  • Calonema
  • Cameronia
  • Capitularia
  • Carbonicola
@Sergento: Дуже дякую. Буду писати вам щоразу, коли буде назбируватися велика група не прив'язаних статей.--Lars vontrier (обговорення) 13:43, 14 червня 2019 (UTC)[відповісти]
@Sergento: +200 статей. З того списку, що ви надали вище - злінкував лише дві. Інших не існує у інших вікіпедіях, проте це валідні роди грибів згідно з базою mycobank.--Lars vontrier (обговорення) 09:47, 15 червня 2019 (UTC)[відповісти]

Вітаю. Там устигли переді мною поприв'язувати більшість, але ті, що залишалися я прив'язав, а для котрих не було елементів Вікіданих — створив їх. Коли продовжите заливати, буду прив'язувати їх далі — у мене є напоготові запит, який покаже, чи є якісь неприв'язані роди грибів. --Sergento 11:17, 21 червня 2019 (UTC)[відповісти]

Проблеми з заливкою[ред. код]

Вітаю. Звернув увагу на прикладі статті Wehmeyera на деякі проблеми.

  • Так, наукова назва родів пишеться курсивом, навіть якщо додатково виділяється жирним.
  • Потрібно вказувати не тільки автора, але й рік опису.
  • Статті не містять категоризації - таким чином Ви створюєте сотні некатегоризованих статей, які до того ж сироти.
  • Крім того, монотипові роди треба якось помічати, бо всі статті мають бути названі відповідно до назви єдиного виду в роді.

Давайте разом поміркуємо, як це виправити.--Brunei (обговорення) 10:43, 23 червня 2019 (UTC)[відповісти]

Також створив {{Стаття проекту Гриби}} для СО статей. Sergento, зможеш поставити? Також пропоную подальшу дискусію перенести до СО Вікіпедія:Проект:Гриби‎.--Brunei (обговорення) 11:34, 23 червня 2019 (UTC)[відповісти]

Так, можу. Візьму за приклад цю сторінку — Обговорення:Uluguria ? --Sergento 08:38, 24 червня 2019 (UTC)[відповісти]
@Brunei: Дякую. Переніс в обговорення порталу.--Lars vontrier (обговорення) 08:19, 30 червня 2019 (UTC)[відповісти]

Подяка[ред. код]

Дякую за ваш внесок по грибам. 👍--Goo3 (обговорення) 12:14, 13 липня 2019 (UTC)[відповісти]

Додавай посилання на інші мовні вікі на вікіданих[ред. код]

Вітаю. До всіх своїх нових статей додавайте посилання на інші мовні вікі на вікіданих. Наприкад Crustomyces має статтю в англвікі https://en.wikipedia.org/wiki/Crustomyces --piznajko (обговорення) 21:57, 13 липня 2019 (UTC)[відповісти]

@Piznajko: Дякую за пораду. Якщо переглянете кілька тем вище на цій сторінці, там є Автоматизація лінкування статей, у якій ми домовилися про лінкування ботом.--Lars vontrier (обговорення) 22:00, 13 липня 2019 (UTC)[відповісти]
Аа. ясно - вибачайте тоді, не знав про то. Дякс за відповідь!--piznajko (обговорення) 22:02, 13 липня 2019 (UTC)[відповісти]

Оформлення[ред. код]

Добридень! Дякую за написання статей про гриби. Зверніть увагу на оформлення - назви видів та родів виділяють курсивом. У випадку з монотиповим родом (наприклад, Cryptoniesslia), статтю необхідно називати за найнижчим таксоном, тобто видом (у Вашому випадку я перейменував на Cryptoniesslia setulosa). Див.: настанови. Успіхів! --Maxim Gavrilyuk (обговорення) 07:44, 14 липня 2019 (UTC)[відповісти]

Внесіть правки у свою заготовку, зробіть назви родів курсивом! Використовуйте також кнопку вікіфікатора.--Maxim Gavrilyuk (обговорення) 14:29, 22 липня 2019 (UTC)[відповісти]
@Maxim Gavrilyuk: Вибачте, що із запізненням відповідаю. Ми зараз у процесі виправлення шаблону роду, щоб там був курсив. Щодо вікіфікації - ви що маєте на увазі? Напишіть, що саме треба вікіфікувати, бо код статей генеруємо парсером з бази данних www.mycobank.org. Ваші поради допоможуть нам правильніше зробити код. Детальніше про цю заливку тут Обговорення Вікіпедії:Проєкт:Гриби.--Lars vontrier (обговорення) 07:34, 23 липня 2019 (UTC)[відповісти]
На верхній панелі у режимі редагування є кнопка вікіфікатора. Вона прибирає зайві пробіли, або додає потрібні, в т.ч. нерозривні. У ваших статтях це стосується оформлення джерел. Див. будь-яку статтю, яку я патрулював.--Maxim Gavrilyuk (обговорення) 08:17, 23 липня 2019 (UTC)[відповісти]

Статтю Шаблон:Поліпшити необхідно поліпшити[ред. код]

Статтю Шаблон:Поліпшити, значний внесок до написання якої зробили Ви, необхідно поліпшити, аби привести її у відповідність вимогам Вікіпедії. Конкретні зауваження Ви можете прочитати на підсторінці поліпшення за 23 вересня 2019. Раджу Вам скористатись правилами та порадами. З повагою, Олег (обговорення) 15:33, 23 вересня 2019 (UTC)[відповісти]

Гриби[ред. код]

Вітаю! В синонімах не обов'язково прописувати «зірочки», там баг, тому перша зірочка не перетворюється на пункт, можна як в шаблоні грибів. Або як тут, а баг можна обійти отак --Vova-goc (обговорення) 10:55, 2 жовтня 2019 (UTC)[відповісти]

@Vova-goc: А поредагувати баг ніяк не вийде? Там уже тисячі статей залиті з цими зірочками. :(--Lars vontrier (обговорення) 11:25, 2 жовтня 2019 (UTC)[відповісти]
Тут нічого страшного. Буде поки як є. Думаю, буде швидше зірочки ботом прибрати. Не переймайтесь) . Просто, от хочете — можете без них, якщо в око впадає. --Vova-goc (обговорення) 11:39, 2 жовтня 2019 (UTC)[відповісти]

Пропозиція[ред. код]

Вітаю! Пропоную вам податися на статус патрульного або автопатрульного. У вас чудовий внесок, а переглядаи його займає багато часу, сенсу в чому я не бачу :) --Goo3 (обговорення) 14:03, 7 грудня 2019 (UTC)[відповісти]

@Goo3: Дякую за пропозицію, однак не думаю, що у мене вийде. Багато адміністраторів виступає проти заливки стабів. А у мене їх дуже багато)--Lars vontrier (обговорення) 14:16, 7 грудня 2019 (UTC)[відповісти]
Lars vontrier, а ви спробуйте, щоб дізнатись. Можливо, вже щось змінилось, а ви не знаєте 😉--Goo3 (обговорення) 08:49, 10 грудня 2019 (UTC)[відповісти]

Себуанізація українмомвного розділу[ред. код]

Вітаю. Ви читали про ботопедію? У Вас виходить гірше, ніж у бота, бо ботоводи, принаймні, ретельніше ставляться до джерел. Я Вам писав про про проблеми мікобанка. Ваша Trabutiella у англійців є багатозначністю, жодне значення якої не є прийнятною назвою роду. Індекс Фунгорум теж подає цю назву як синонім. Чого Вам не вистачає, щоб створювати нормальні статті? Ви повиправляли помилки у статтях, які до цього настворювали? Ми провели місячник, я до і після нього 3,5 місяці дописував недостаби і виправляв кричущі помилки, бо мені здалося, що Ви почали покращувати Ваш внесок. Це Ваші помилки і Ви в перщу чергу мали б їх виправляти, якщо у Вас є совість. --Олег (обговорення) 08:06, 9 грудня 2019 (UTC)[відповісти]

@Mr.Rosewater: Доброго дня. Я насправді усвідомив свою помилку, тому зараз при заливці нового роду акуратніше ставлюся і намагаюся розширити статтю інформацією про гриб, яку знаходжу (наприклад Trametes, Trailia, Nephroma та ін). Виправити списки видів немає можливості, не володію достатнім технічним умінням, щоб правильно сформувати списки, тому я їх більше не вставляю у статті. Щодо бази - то Мікобанк така само авторитетна база як і Індекс Фунгорум. Різні групи науковців або визнають рід, або не визнають, тому розходження можливі. Зрештою Вікіпедія - не виразник однієї позиції. Якщо ви хочете дописати, що Індекс Фунгорум визнає його як синонім - то дописуйте будь ласка.--Lars vontrier (обговорення) 09:24, 9 грудня 2019 (UTC)[відповісти]

Вітаю, прошу Вас ще раз — пройдіться статтями, які Ви позаливали і повиправляйте, хоча б відверту маячню, яка кидається в очі. Скільки видів містить цей рід? --Олег (обговорення) 16:04, 25 травня 2020 (UTC)[відповісти]

Те саме — Byssoonygena. Ви бачите, що два види і назви майже співпадають? Такого не буває. У Вашій базі є інформація, яка з назв правильна. --Олег (обговорення) 17:23, 25 травня 2020 (UTC)[відповісти]

І ще, дивіться, Ви створили практично беззмістовну статтю Idiomyces peyritschii. Можна ж хоча б додати мінімальну інформацію про умови і місце зростання виду? Вона доступна на Index Fungorum. Категоризувати нормально? Якщо стаття про вид, чому Ви її категоризуєте до родів грибів? --Олег (обговорення) 16:33, 25 травня 2020 (UTC)[відповісти]

@Mr.Rosewater: Дякую за фідбек. По мірі того як знаходимо інформацію - додаємо. Там спочатку справді не дуже якісні данні заливалися. Треба буде розпланувати час і пройтися по ньому поправить. Перевіряти очима дуже складно буде, думаю простіше видаляти данні, які ймовірно не правильні.--Lars vontrier (обговорення) 14:46, 26 травня 2020 (UTC)[відповісти]

Сторінку Українська Кубань номіновано на вилучення[ред. код]

Стаття Українська Кубань, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 16 серпня 2020. Що ще можна зробити? --Gouseru Обг. 01:36, 16 серпня 2020 (UTC)[відповісти]

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Bklub.jpg. Однак, схоже, що цей файл завантажено Вами без дозволу правовласника, тобто з порушенням правил Вікіпедії. Якщо файл було звантажено із сайту, а Ви є власником сайту чи маєте доступ до сторінки на сайті, де розміщене це фото, то змініть умови розповсюдження зображень, розмістивши на сайті формулювання, що дозволить використовувати їх у Вікіпедії. Приклади формулювань можна подивитися тут.

Якщо ж Ви не є власником сайту і не маєте доступу до сторінки де розміщене це фото, то треба діяти відповідно до інструкції отут: Вікіпедія:Дозволи. Відповідно до цього алгоритму треба діяти і якщо зображення було взято із книги, а Ви є автором чи правовласником. Якщо статус завантажених Вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії, на жаль, будуть змушені вилучити завантажений Вами файл із сервера. Дякуємо за розуміння. Piramidion 13:24, 3 вересня 2020 (UTC)[відповісти]

Сувеніри за участь у Тижні ентомології 2020[ред. код]

Доброго дня! Дякуємо Вам за участь у Тижні ентомології 2020! Вікіпоштою надіслала Вам листа щодо сувенірів; перевірте його, будь ласка. Дякую.--VikaIvankiv (WMUA) (обговорення) 18:20, 3 вересня 2020 (UTC)[відповісти]
Вітання! Наразі не отримали від Вас відповіді. Надіслала повторно повідомлення, перевірте його, будь ласка. Дякую. --VikaIvankiv (WMUA) (обговорення) 18:15, 15 вересня 2020 (UTC)[відповісти]

Назви грибів[ред. код]

Привіт! Назви грибів в дужкаш -- це латинь? Якщо так, то, не зле було б використовувати шаблон {{lang-lat|Lyophyllum|}} ;) --Олександр Кравчук (обговорення) 20:43, 5 грудня 2020 (UTC)[відповісти]

@Олександр Кравчук: Користуюся цими правилами, в яких сказано, що Наукову назву виду та роду біологічною латиною завжди виділяють курсивом. При цьому шаблон латинської мови не ставиться, бо формально це не класична латина, а самостійна наукова мова, яка походить від латини.--Lars vontrier (обговорення) 20:49, 5 грудня 2020 (UTC)[відповісти]
Зрозумів. Абсолютно прийнятне пояснення. Я довіряю тому, що про гриби Ви знаєте значно більше мене. --Олександр Кравчук (обговорення) 20:52, 5 грудня 2020 (UTC)[відповісти]

Принагідно звертаю Вашу, що курсивом виділяються лише наукові назви виду та роду. Тобто, у статті Кречмарія та всіх інших, створенизх Вами, не потрібно виділяти курсивом назви відділу (''Ascomycota'' — Ascomycota) та класу (''Sordariomycetes'' — Sordariomycetes). Вже писали Вам про це. Також, якщо Ви перейменовуваєте ту ж Кречмарію на українську назву — прибирайте шаблон {{заголовок курсивом}}. Він доречний лише для наукових назв статей про роди та види. За правописом українські назви не пишуться всередині речення з великої літери — лише наукові («В Україні зростає кречмарія спалена (Kretzschmaria deusta)», а не «В Україні зростає Кречмарія спалена (Kretzschmaria deusta)»). --Олег (обговорення) 00:55, 6 грудня 2020 (UTC)[відповісти]

Дякую, за зауваження.--Lars vontrier (обговорення) 21:15, 7 грудня 2020 (UTC)[відповісти]
Вітаю. Я вище писав «якщо Ви перейменовуваєте ту ж Кречмарію на українську назву — прибирайте шаблон {{заголовок курсивом}}. Він доречний лише для наукових назв статей про роди та види.» Це стосується на лише кречмарії, а всіх статей про біологічні роди і види. Шаблон {{заголовок курсивом}} у статтях з українськими назвами не потрібен. При перейменуванні на українські назви Ви його продовжуєте лишати. Я думав, Ви зрозуміли. --Олег (обговорення) 05:32, 29 грудня 2020 (UTC)[відповісти]
Перепрошую. Так я зрозумів правило, інколи через неуважність пропускаю.--Lars vontrier (обговорення) 06:29, 29 грудня 2020 (UTC)[відповісти]

Подяка за участь у проекті[ред. код]

Золота зірка Цей користувач — 1-разовий герой проєкту «Чи ви знаєте?» 2020 року

З новорічними і різдвяними святами! --Олег (обговорення) 18:41, 2 січня 2021 (UTC)[відповісти]

Нагадування[ред. код]

Вимушений нагадати, що ВП:САМВИДАВ вважає прийнятними джерелами персональні блоги й веб-сайти, книги, видані за рахунок авторів. Тому Ваші посилання на анонімний блог порушують правила ВП. Пропоную Вам самостійно виправити такі порушення.--Klip game (обговорення) 21:43, 3 січня 2021 (UTC)[відповісти]

Coprinus і Coprinopsis[ред. код]

Вітаю! Дякую за створення Coprinus, але є питання щодо змісту. Список видів повністю повторює список статті про очевидно інший рід Coprinopsis. Просьба розібратися. З повагою --В.Галушко (обговорення) 10:16, 10 січня 2021 (UTC)[відповісти]

@В.Галушко: Дякую, що помітили помилку. При заливці родів грибів, випадково вставили не ту статтю. Наразі виправлено. --Lars vontrier (обговорення) 13:48, 10 січня 2021 (UTC)[відповісти]

Статус файлів[ред. код]

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файли, список яких вказаний нижче. Однак на сторінці опису файлів немає супровідної інформації щодо джерела, авторства та ліцензії або ця інформація неповна чи недостовірна. Якщо ви не є автором даних файлів, ви повинні якимось чином обґрунтувати свої права завантажувати його у Вікіпедію. Також у цьому випадку необхідно вказати джерело файлів, тобто дати посилання на сайти (або інші джерела), з яких ви взяли ці файли, а також умови використання файлів із вказаних сайтів.

На сторінці опису файлів завжди вказуйте шаблон з ліцензією, під якою опубліковані ці праці. Якщо ви є їх автором, ви можете використати шаблон {{Cc-by-sa-3.0}} для того, щоб ліцензувати файли під CC-BY-SA, або {{PD-self}}. Щоб довідатись про те, які ще існують шаблони з ліцензіями, дивіться статтю Вікіпедія:Шаблони:Авторські права або Короткий довідник.

Якщо ви завантажили й інші файли, будь ласка, перевірте, скориставшись цим сервісом, чи зазначено на їхніх сторінках опису джерело, а також шаблон з ліцензією. Якщо статус завантажених вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені вилучити завантажені вами файли із сервера.

Список файлів:

  1. File:Nybattle1968.jpg
  2. File:Rjukandefossen.JPG
  3. File:Логотип_сайту_Українська_Кубань.jpg
  4. File:Скриншот_сайту_Українська_Кубань.jpg

Дякуємо за розуміння. --Andriy.vBot (обговорення) 11:08, 26 лютого 2021 (UTC)[відповісти]

Будь ласка, допоможіть нам оновити файли, опубліковані під ліцензією GFDL[ред. код]

Ліцензія {{GFDL}} початково створювалася для посібників з користування програмним забезпеченням, і вона є не дуже придатною для медіафайлів, оскільки створює труднощі для повторного використання матеріалів. Мотивована прагненням спростити повторне використання файлів у відповідності з нашим баченням майбутнього вікіруху, 2009 року Рада повірених Фонду Вікімедіа вирішила припинити використання GFDL як єдиної ліцензії та використовувати на додачу до неї також ліцензію Creative Commons. Ви можете допомогти здійснити це оновлення шляхом переліцензування ваших власних файлів, перелічених нижче.

Для цього додайте шаблон {{cc-by-sa-4.0}} до сторінки опису файлу та замініть шаблон {{GFDL}} на {{GFDL|migration=redundant}}, або просто замініть {{GFDL}} на {{self|GFDL|Cc-by-sa-4.0}}.

Дізнатися більше можна тут.

Список файлів:

  1. File:Durchschlag1.jpg
  2. File:Woodenapple.jpg

Дякуємо за співпрацю. --Andriy.vBot (обговорення) 23:04, 30 травня 2021 (UTC)[відповісти]

Вікімарафон-2022: напишіть статтю з нагоди 18-річчя Вікіпедії![ред. код]

Шановний дописувачу української Вікіпедії Lars vontrier!

Запрошуємо долучитися вас до Вікімарафону-2022, який присвячений 18-річчю української Вікіпедії! Марафон триває до понеділка 31 січня включно, тож закликаємо усіх охочих привітати Вікіпедію з днем народження, написавши принаймні одну статтю.

Ви зробили значний і дуже цінний внесок до Вікіпедії, уже написавши до Вікіпедії десятки або навіть сотні нових статей, однак протягом останнього місяця, на жаль, ви зовсім не редагували Вікіпедію. Можливо, саме 18-річчя Вікіпедії стане нагодою написати нову статтю? ) Усі учасники та учасниці Вікімарафону, які напишуть хоча б одну статтю, отримають пам'ятні сувеніри.

Окрім створення статей, ви можете також долучитися до вікізустрічей, переважно онлайн, хоча в деяких регіонах карантинні обмеження дозволяють і офлайн. Детальніша інформація доступна тут: Вікіпедія:Вікімарафон 2022/Вікізустрічі.

Сподіваємося на вашу участь у Вікімарафоні! — NickK (обг.) від імені організаційного комітету Вікімарафону-2022 09:44, 29 січня 2022 (UTC)[відповісти]

Сторінку Caldesia номіновано на вилучення[ред. код]

Стаття Caldesia, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 16 жовтня 2022. Що ще можна зробити? --BlackStar1991 I was born that make this world better 08:05, 16 жовтня 2022 (UTC)[відповісти]

Сторінку Caldesia номіновано на вилучення[ред. код]

Стаття Caldesia, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 16 жовтня 2022. Що ще можна зробити? --BlackStar1991 I was born that make this world better 08:06, 16 жовтня 2022 (UTC)[відповісти]

Вікімарафон 2024 — відсвяткуймо 20 років української Вікіпедії разом[ред. код]

Наприкінці січня українська Вікіпедія відзначає своє 20-річчя: два десятиліття спільного росту, наповнення знаннями та розвитком. Ви входите до числа найактивніших авторів української Вікіпедії, створивши понад 100 статей — тож ви також зробили вагомий внесок до цього зростання й розвитку!

Ви можете долучитися до відзначення 20-річчя вікіспільнотою, де можна буде разом обмінятися спогадами й історіями: реєстрація в анкеті

  • Вівторок 30 січня о 18:00, онлайн
  • Субота 3 лютого о 13:00, офлайн у Києві

З 26 січня до 4 лютого також триває Вікімарафон 2024. Запрошуємо долучитися до створення статей у межах цьогорічної кампанії та отримати сувеніри з символікою Вікіпедії від громадської організації «Вікімедіа Україна»! Для цього потрібно створити хоча б одну статтю українською мовою та додати на сторінку обговорення шаблон {{Вікімарафон 2024}}. Для отримання сувенірів поштою слід записатися на сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2024/Учасники та учасниці .

Долучитися можна як онлайн, так і прийшовши на одну із офлайн-зустрічей. Цього року заходи Вікімарафону проходять у багатьох містах України та за кордоном. Повний список зустрічей організатори публікують на сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2024/Вікізустрічі.

Детальну інформацію та умови кампанії ви можете подивитись на її сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2024.

Від імені організаційної команди Вікімарафону — NickK (обг.) 15:24, 27 січня 2024 (UTC)[відповісти]

Сторінку Шаак Ті номіновано на вилучення[ред. код]

Стаття Шаак Ті, значний внесок до написання якої зробили Ви, номіновано на вилучення. Якщо Ви зацікавлені в обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 12 квітня 2024. Що ще можна зробити? --Seva Seva (обговорення) 08:49, 12 квітня 2024 (UTC)[відповісти]