Обговорення користувача:Magnus-Dux

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо!

   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, Magnus-Dux!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проєктом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікірозмітки.

Якщо виникли запитання щодо проєкту або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповіді на Ваше питання там немає, поставте його у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів. Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, можете звернутися за порадою до будь-якого користувача з цієї категорії.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your language skills, you are welcome to create your own user page, add interwiki links, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask for our help on the Community Portal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і настанови
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

-- Automatic welcomer (обговорення) 17:08, 24 лютого 2021 (UTC)[відповісти]

Государ, Цар і Великий князь всієї Русі[ред. код]

З вікіпедії про Симеона: «Був визнаний іншими монархами Царем Московії і великим князем всієї Русі в 1575—1576.» З Соловйова: В то же время производил царь Иван Васильевич и посадил царем на Москве Симеона Бекбулатовича (крещеного татарина, касимовского хана) и царским венцом его венчал, а сам назвался Иваном Московским и вышел из города, жил на Петровке; весь свой чин царский отдал Симеону, а сам ездил просто, как боярин, в оглоблях, и как приедет к царю Симеону, ссаживается от царева места далеко, вместе с боярами". Действительно, до нас дошли грамоты, в которых от имени великого князя Симеона всея Руси делаются разного рода земские распоряжения как от имени царя, царь же Иоанн называется государем князем московским. У чому проблема визнання царя Симеона? Царський титул визнавався за Чінгізідами.

--Zheliba (обговорення) 16:12, 28 березня 2021 (UTC)[відповісти]

Симеон Бекбулатович використовував титул "Великий князь Московський" в той час як Іван IV Грозний використовував титул "Государь, Царь и Великий Князь всея Руси",до того ж Букелатович став Великим князем лише номінально, на нетривалий час, Іван Васильович продовжував зберігати владу. Існують різні версії для чого знадобилися такі маніпуляції, наприклад сучасник тих подій англійський полос Джайлс Флетчер стверджував що таким чином Іван Васильович зумів конфіскувати церковне майно від імені нового правителя, сам як би з цим не погоджуючись. В будь-якому випадку Симеон Букелатович насправді не правив, він був лише номінальним правителем,якого Іван IV Грозний привів до влади тимчасово.

Користувач:Magnus-Dux (обговорення) 21:27, 28 березня 2021 (UTC)[відповісти]

Байдуже, хто був головнішим, головне, що Симеона визнавали інші правителі. Тоді може Мєдвєдєва викреслимо з президентів РФ, оскільки він правив номінально, а насправді був головнішим Путін? --Zheliba (обговорення) 04:00, 29 березня 2021 (UTC)[відповісти]

Іван Мазепа[ред. код]

Ваші останні редагування нагадують війну редагувань відповідно до вашого недавнього відкоту у статті Іван Мазепа. Замість повторного скасування редагувань іншого редактора через суперечності, всі редактори української Вікіпедії мають співпрацювати одне з одним, задля пошуку консенсусу та уникнення деструктивного редагування.

Будь ласка, приділіть особливу увагу офіційним правилам Вікіпедії щодо війни редагувань:

  1. Війна редагувань є деструктивною, незалежно від кількості відкотів, які ви зробили.
  2. Не вступайте у війну редагувань навіть якщо ви вважаєте, що маєте рацію.

Якщо ви опинилися у ситуації, коли у вас є суперечність щодо конкретного редагування, використовуйте сторінку обговорення статті, аби обговорити контроверсійні зміни; працюйте разом, аби отримати версію, що відповідає консенсусу серед редакторів. Ви можете залишити повідомлення на відповідній дошці оголошень для адміністраторів для пошуку шляхів вирішення конфлікту. У деяких випадках можливим рішенням може бути заявка на тимчасовий захист сторінки. Якщо ви задіяні у війні редагувань, вас можуть заблокувати від редагувань.
Примітка: не рекомендується вилучати попередження, які ще не втратили актуальність, тому що у деяких випадках це може розцінюватися як порушення правил Вікіпедії. --Словолюб (обговорення) 17:28, 31 березня 2021 (UTC)[відповісти]

Стаття Істрорія Західної цивілізаціїї до 500 року н. е., значний внесок до написання якої зробили Ви, номіновано на вилучення. Якщо Ви зацікавлені в обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 7 лютого 2023. Що ще можна зробити? --Zvr (обговорення) 18:57, 7 лютого 2023 (UTC)[відповісти]

Стаття ще знаходиться на стадії написання, не потрібно її видаляти. --Magnus-Dux (обговорення) 20:19, 7 лютого 2023 (UTC)[відповісти]
Якщо стаття буде далі розвинута, номінація буде скасована. І ще, будь ласка, ставте шаблон пишу--Zvr (обговорення) 05:17, 8 лютого 2023 (UTC)[відповісти]
Добре, стаття обов'язково буде мною доповнена. І ще раз вибачте, просто це моя перша стаття. --Magnus-Dux (обговорення) 15:54, 8 лютого 2023 (UTC)[відповісти]