Обговорення користувача:YarikUkraine/Архів 16

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ерколе Карціно

Звідки інформація про те, що він був на Олімпіаді 1924? Ні тут, тут його в заявці нема--Unikalinho (обговорення) 06:58, 11 грудня 2016 (UTC)

Інформація з італійської вікі, з якої я і перекладав. --YarikUkraine (обговорення) 10:50, 11 грудня 2016 (UTC)
В такому разі потрібно на СО статті поставити шаблон {{Перекладена стаття}}. Це як мінімум. Хоча навіть у такому випадку бажано все ж перевіряти по джерелах ту інформацію, що є в оригінальній вікі. Ну але то вже таке... Проте шаблон необхідний, щоб було видно, що автор лише перекладав з ітвікі і брав інформацію з неї. Думаю, краще, якщо цей шаблон поставите саме Ви, як автор перекладеної статті.--Unikalinho (обговорення) 05:49, 12 грудня 2016 (UTC)
Щодо самого факту його присутності в заявці, то на ітвікі була маленька дискусія між двома к-чами. Я можу дати посилання на неї, і можна буде з її урахуванням визначити, як бути з цим у нашому розділі. Але спочатку потрібно засвідчити, що стаття написана шляхом перекладу з ітвікі, а не власної роботи з джерелами. Тоді можна буде обговорити головне питання--Unikalinho (обговорення) 05:57, 12 грудня 2016 (UTC)
Ну це не переклад в прямому сенсі цього слова. Взята лише деяка інформація, зокрема про участь у турнірі. Навіть по об'єму тексту видно, що це не повноцінний переклад ). Тому якщо Вам так сильно муляє його відношення до Олімпіади, то можете вилучати, я проти не буду. --YarikUkraine (обговорення) 14:34, 12 грудня 2016 (UTC)
Для початку: навіть якщо лише одне речення взяте з іншомовної вікі як джерела, то шаблон {{Перекладена стаття}} треба ставити. Це питання і ВП:АП, і ВП:ОД... а в шаблоні написано "містить текст, перекладений з...". Тепер по темі.
Дивіться. Італійці знайшли одне джерело, яке подає його в заявці на ОІ-1924. Це стаття з іспанської газети, яка пише про склад збірної Італії, яка «готується до матчу з Іспанією 25 травня» (йдеться про матч першого раунду тої Олімпіади). Але особисто я не схильний так уже й довіряти цьому, бо, по-перше, там багато помилок у написанні прізвищ, а по-друге, той список на відсотків 30 не збігається з тими, що я подав на початку нашої дискусії (далі я, для простоти, буду називати ті два джерела "сайтами"). Тобто там є ще кілька "зайвих" гравців, а от деяких інших там "не вистачає". Втім, італійці вирішили довіритися цій газеті. В той же час і тих, що є на сайтах, але нема в газеті, вони у своїй вікі не забрали. Тобто вінегрет у них вийшов, і всього ітвікі подає 24 гравці (при тому, що і в газеті, і на сайтах по 22). Але я особисто вважаю, що треба подати згідно з сайтами і не "вестися" на ту газету. Зрештою, вона вийшла 21 числа, а італійська федерація могла за ті 3 дні заявку змінити. Хоча, з другого боку, той, хто додавав його в список і подавав ту газету як підтвердження, назвав себе родичем Карціно...
Я міг би й сам додати додати туди ту газету як примітку і нібито вирішити проблему -- але мені рука не піднімається ним піти, бо я сам не вірю цій газеті. Але в ітвікі я вирішив не піднімати цієї дискусії: там є свої нюанси, яких немає тут
Тому залишається два варіанти: або видаляти, або ставити шаблон {{Перекладена стаття}} і залишати (хоча, мабуть, треба буде туди поставити {{fact2}}). Навігаційний шаблон, мабуть, треба буде видалити.
Важливим тут є також ще один момент: чи та інформація -- це єдине, що Ви брали з ітвікі як джерела, чи є ще щось таке? Тобто чи вилучення інформації про ОІ 1924 позбавить нас необхідності ставити {{Перекладена стаття}}?--Unikalinho (обговорення) 16:24, 12 грудня 2016 (UTC)
Згоден з Вами - краще не вигадувати велосипед і вилучити інформацію про ОІ, бо ніяких авторитетних підтверджень цьому нема. Дякую, що помітили недолік, який я автоматично переніс з ітвікі. --YarikUkraine (обговорення) 20:26, 12 грудня 2016 (UTC)

Футболісти

При заповненні категорій прохання не стативи у категорії

я змінив шаблон:футболіст, аби вони підтянгувалися автоматично. З повагою, --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 10:20, 16 грудня 2016 (UTC)

Ясно, дякую --YarikUkraine (обговорення) 15:16, 16 грудня 2016 (UTC)
А Roman333 відкинув ці зміни. Так що нічого не ясно насправді--Unikalinho (обговорення) 21:48, 21 грудня 2016 (UTC)

Польська вікі

Вітаю. Тут є таке діло. Стосується польської Вікіпедії. Ось приклад неправильно названої категорії. І так є на кожну олімпіаду. Правильною назвою буде "Навігаційні шаблони -- футбольні збірні на ОІ таких-то", бо там тільки про футбольні збірні. Натомість назва "Szablony nawigacyjne - Letnie Igrzyska Olimpijskie 1924" має бути віддана під Ігри загалом і об'єднана інтервіками з оцим.

Отже, цю й аналогічні категорії треба перейменувати. А для цього потрібен бот, бо там і самих категорії немало, та ще й включення треба перенести правильно. Щоб запустити бота, треба як мінімум звернутися сюди, як максимум -- обговорити в їхній кнайпі або тут. Я ж не володію польською, тоді як Ви і мовою володієте, і в темі орієнтуєтесь. Тож прошу Вашої допомоги в цьому питанні. Дякую--Unikalinho (обговорення) 21:45, 21 грудня 2016 (UTC)

не тре нічого подібного намагатися пропонувати і намагатися робити: загальний клас (навігаційні шаблони цієї олімпіади), у цьому випадку, містить лише представників власних підкласів (навігаційні шаблони футбольних збірних на цій олімпіаді) - лише через певну популярність футболу. Навіщо якісь підкласи у порожньому надкласі? Не зациклюйтеся на футболі, будь-ласка. --Avatar6 (обговорення) 17:24, 22 грудня 2016 (UTC)
А що, на Олімпіаді ніяких командних ігрових видів спорту більше немає? І як це англійська вікі не додумалася до Вашого умовиводу, а натомість досі має ці «навігаційні шаблони футбольних збірних на цій олімпіаді»--Unikalinho (обговорення) 18:50, 22 грудня 2016 (UTC)
Наскільки я бачу у росіян теж уточнення нема, а у італійців шаблони називаються просто Template:Nazionale francese Olimpiadi 1924. Не думаю, що варто лізти в справи іншої спільноти, хай називають як зручніше їм. Тим більше я не такий серйозний знавець польської, щоб їм пояснювати такі складні штуки. --YarikUkraine (обговорення) 20:49, 22 грудня 2016 (UTC)
Щодо "зручніше", то ті категорії в поляків були створені ще в 2013 році, коли розвиток і наповнення вікіпедії було зовсім не на тому рівні, що зараз. Тепер же епоха вимагає змін. Якщо знайдеться людина, яка зможе нормально викласти проблему, думаю, там спільнота схвалить. От тільки треба таку людину знайти... У росіян я сам з подібним справляюсь, і до Олімпіад згодом доберуся. А от з поляками гірше, бо мовою не володію--Unikalinho (обговорення) 13:43, 23 грудня 2016 (UTC)
Може і схвалить. В будь-якому випадку чого нам переживати за їх вікіпедію, в нас і своїх проблем багато, але вони за нас їх не вирішують). Ну і повторюсь, що моя польська достатньо поверхова, вивчав її, коли проводив роботу з архівними історичними документами, але у високі матерії з шаблонами і категоріями не влізу. --YarikUkraine (обговорення) 14:14, 23 грудня 2016 (UTC)

Вилучення дублікатів

Думаю що замість вилучення краще робити перенаправлення. Це має такі переваги:

  1. Історія редагувань зберігається і видима у внеску користувача
  2. Створення дубліката гарантовано не повториться
  3. Статтю легше знайти в пошуку
  4. Це корисно для SEO
  5. Менша ймовірність червоних посилань при існуючій статті.
  6. Користувачі бачать що вони й самі можуть наводити порядок, не обов'язково обвішувати статтю шаблонами про вилучення чи об'єднання і чекати адміна

Детальніше розписано в Довідка:Перенаправлення. --Буник (обговорення) 00:31, 27 грудня 2016 (UTC)

Не бачу сенсу робити перенаправлення, якщо на ту статтю нічого не посилається. Та й ВП:ІС не радить латинські назви. Але якщо Вам це так важливо, то можете повернути редіректи, я сваритись не буду ). --YarikUkraine (обговорення) 00:38, 27 грудня 2016 (UTC)
1. Перенаправлення - не статті, ВП:ІС за винятком невеликого розділу - не про них. 2. Звідки ви знаєте що не посилається? Ось наприклад публікація 2011 року, яка посилається на перенаправлення на яке всередині вікі майже не посилаються. І вона не одна така. 3. Може не посилаються бо не змогли знайти? ) --Буник (обговорення) 01:04, 27 грудня 2016 (UTC)

Статтю Dreamfoot номіновано на вилучення

Стаття Dreamfoot, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 27 грудня 2016. Що ще можна зробити? --AndriiK (обговорення) 02:14, 27 грудня 2016 (UTC)

Потрібна допомога

Вітаю. Я не знаю як бути при патрулюванні останніх 4-х правлень сторінки Гаррі Трумен. Вставлено 2 шаблони, які практично дублюють ті, що вже були на сторінці - "Президенти США" і "Віце-президенти США". Які викинути, чи залишити так, як склалось? Чи не могли Ви глянути? З повагою, --АВШ (обговорення) 21:03, 27 грудня 2016 (UTC)

Добридень. Звісно це зайві шаблони. Є централізовані, а додали якісь кустарні ручні. Тому прибрав) --YarikUkraine (обговорення) 21:33, 27 грудня 2016 (UTC)
Дякую. --АВШ (обговорення) 21:56, 27 грудня 2016 (UTC)