Обговорення користувачки:Маруша 2016

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо!

   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, Маруша 2016!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проєктом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікірозмітки.

Якщо виникли запитання щодо проєкту або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповіді на Ваше питання там немає, поставте його у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів. Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, можете звернутися за порадою до будь-якого користувача з цієї категорії.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your language skills, you are welcome to create your own user page, add interwiki links, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask for our help on the Community Portal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і настанови
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

-- Automatic welcomer (обговорення) 14:21, 27 лютого 2017 (UTC)[відповісти]

Рятуймо фото палацу Стецьких[ред. код]

Мої вітання. Хто автор фоток про палац Стецьких ? я можу доповнити описи аби врятувати фото від викидання. Відповідай тут.--Lorry (обговорення) 20:47, 13 березня 2017 (UTC)[відповісти]

Доброго дня. Фото мої, автор Лавренчук Інна Іванівна, яка редагує статтю Маєток Стецьких під псевдонімом Маруша.
Доброго дня та наснаги, Інно Іванівно. Я заповню порожні місця в описах Ваших файлів, а Ви подивіться, як це робиться, щоби Ваші файли не повикидали. Треба укладатися у стандартні вимоги. Не лякайтесь вимоги ліцензування. Я так розумію, що Ви даруєте ці фото українській вікіпедії. В кінці свого повідомлення ставте олівець, він зверху і сам поставить дату і Ваш Підпис--Lorry (обговорення) 15:17, 14 березня 2017 (UTC)[відповісти]
Перенесено з Вікіпедія:Захист сторінок#Маєток Стецьких

Шановний адміністратор! Ваш коментар був для мене не переконливий. Я Лавренчук Інна Іванівна -- професійний науковець, і моя стаття частина наукової роботи і нового соціально - інформаційного проекту (http://socreklama.org/chleny-asotsiatsiyi/) Моя сторінка "Маєток Стецьких" має основну статтю, де подається інформація, що Маєток -- це історичний комплекс, який складається з палацу, флігелів, парку з озером, господарських споруд, економії та костелу в якому були захороненні представники родини. Тому, за правилами (спрощено: стаття про руку не може вміщувати статтю про людину), моя стаття ніяким чином не може бути підпорядкована сторінці "Палац Стецьких". Очевидно, що стаття Маєток Стецьких має бути головною. Хоча я не претендую, мене влаштовує, що буде дві сторінки. Друге, моя стаття має зроблених мною 11 допоміжних статей!!!, які доповнюють інформацією основну статтю. В той час коли стаття "Палац Стецьких", фактично являє собою замітку і немає під собою наукових знань, ґрунтується на інформації з недостовірних джерел – Інтернет, тощо. Третє, моя стаття має герб Стецьких і авторські фото 7 штук, які без мого дозволу наразі Вами використовуються. Четверте, статті були злиті без моєї згоди і це також порушення моїх прав. Стаття яка утворилась при злитті: втратила багато інформації з моєї статті; речення збудовані не грамотно, прибрані ініціали, втратилась структура статті, зникли важливі посилання, мої наукові знання привласнені автором. Виходячи з вище викладеного Вам необхідно повернути обидві статті "Палац Стецьких" і "Маєток Стецьких" в оригінальний стан. Крім того, ми пропонуємо Вам долучитися до нашого проекту, та готові надати Вам безкоштовні консультації з правил інформаційного наповнення статей про Маєтки України.

Додаткові статті що були створені до статті Маєток Стецьких.

  1. Я.Б. Корецький
  2. Франциск Себастьян Любомирський
  3. Ян Казимір Стецький
  4. Франциск Фердинанд Любомирський
  5. Ян Юзеф Стецький
  6. Людвіг Юзефович Стецький
  7. Стецький Генріх Йозеф
  8. Стецький Вітольд
  9. Стецький Павло Гнат Адам
  10. Стецький Юзеф Вітольдович
  11. Шимон Богуміл Цуг

— Це написала, але не підписала користувачка Маруша 2016 (обговореннявнесок) 15:10, 17 березня 2017‎. Переніс зі сторінки запитів на захист і відформатував --ReAlв.о. 10:44, 18 березня 2017 (UTC)[відповісти]

Переніс обговорення з не призначеної для цього сторінки. Все буде добре, просто це не стосується саме захисту сторінок. Зараз маю мало часу, пізніше напишу докладніше. Розберемося, чи має бути дві статті, чи одна «Маєток», у якій лише розділ про палац (якщо на окрему статтю про палац замало інформації). --ReAlв.о. 10:44, 18 березня 2017 (UTC)[відповісти]
Вибачте, що я досі не знайшов часу дещо пояснити, але тиждень видався надто навантаженим. --ReAlв.о. 00:33, 23 березня 2017 (UTC)[відповісти]

Дякую, але я вже дещо зрозуміла сама.--Маруша 2016 (обговорення) 08:43, 23 березня 2017 (UTC)[відповісти]

По перше, я не розумію, чому Ви мені кажете «Вами використовуються», як видно з історій редагувань історія статті «Маєток Стецьких» та історія статті «Палац Стецьких (Великі Межирічі)», я взагалі не торкався тих статей.

По друге, оскільки я не розумію, що саме Ви вже зрозуміли :-) і маю закрити обіцянку, все ж таки «надам безкоштовну консультацію» з Вікіпедії та деякі свої (суб'єктивні) коментарі.

Вікіпедія — проект, своєрідною «консититуцією» якого є фундаментальні принципи, викладені на сторінці Вікіпедія:П'ять основ. Третій розділ каже про те, що матеріали Вікіпедії вільні для будь-якого використання, в тому числі для зміни. Дотримання авторських прав — невід'ємна частина такого вільного використання, адже Вікіпедія не може дозволити будь-кому іншому робити те, що не дозволив автор. Саме тому всі матеріали, які розміщені у Вікіпедії, доступні під вказаними у цьому розділі вільними ліцензіями (однією з них або одночасно під обома).

При будь-якому редагуванні Вікіпедії над кнопкою «зберегти зміни» розміщено текст:

Вікіпедія:

Будь ласка, зверніть увагу, що будь-які додавання й зміни у Вікіпедїї розглядаються як здійснені на умовах GNU Free Documentation License без незмінюваних секцій та Creative Commons Attribution/Share-Alike. Якщо Ви не бажаєте, щоб написане Вами безжалісно редагувалось і розповсюджувалося за бажанням будь-кого, — не пишіть тут.

Ви також гарантуєте, що написане Вами належить Вам чи взято з джерела, яке є суспільною власністю чи подібним вільним джерелом.

НЕ ПУБЛІКУЙТЕ ТУТ БЕЗ ДОЗВОЛУ ТВОРИ, ЩО Є ОБ'ЄКТОМ АВТОРСЬКОГО ПРАВА, Й ЛІЦЕНЗІЯ ЯКИХ НЕ ДОЗВОЛЯЄ ПОДІБНОЇ ПУБЛІКАЦІЇ!

Аналогічна ліцензія вибирається і при завантаженні файлів. Натискаючи кнопку «зберегти зміни» Ви підтверджуєте свою згоду на використання матеріалів на цих умовах.

Тому слова «фото … які без мого дозволу …» і «статті були злиті без моєї згоди і це також порушення моїх прав» не відповідають дійсності — Ви давно надали право на такі дії.

Щодо «стаття про руку не може вміщувати статтю про людину» — я не вважаю цю аналогію вірною у випадку «маєток ↔ палац». Все залежить від значимості, відомості, зрештою, популярності. І якщо особливе значення має весь маєток, то стаття буде про нього з розділами про його складові, зокрема, про палац. Якщо палац — стаття буде про палац із розділом-довідкою про маєток. Якщо ж достатню самостійну значимість мають і маєток як ціле, і палац як такий, то матеріалу буде достатньо і його вистачить на дві статті.

У тому вигляді, у якому статті були на момент об'єднання, частина інформації (перелік власників) стосувалася і маєтку, і палацу, як його складової частини і мала б бути в обох статтях. При цьому розмірі статей тримати дві особливого сенсу не було і дії користувача Goo3 по об'єднанню я вважаю правильними, хоч і, можливо, дещо поспішними, але не з тих міркувань, з яких Ви.

Тепер повернемося до авторських прав. Вказані ліцензії передбачають збереження інформації про авторство. Для файлів вона зберігається на сторінці опису файлу, для тексту — в історії редагувань (для цих статей я тут дав лінки). При об'єднанні текстів статей для збереження авторства бажано об'єднати також історії редагувань, що мав би зробити Goo3 (і це, на мою думку, єдина можлива претензія). У випадку свіжоствореної статті з одним автором, знову ж, на мою думку, простіше не об'єднувати історії редагувань, що вимагає вилучень та відновлень і часто робить об'єднану історію досить дивною, а попросити цього автора самостійно доповнити стару статтю своїм вмістом. Поспішність я вбачаю лише в цьому.

Щодо заміни ініціалів на імена. Навіть не знаю … Ініціали можуть бути необхідністю для паперових енциклопедій, де, з одного боку, жаль місця на повне ім'я, а з іншого — треба зберегти інформативність. У електронній енциклопедії для уточнення завжди можна перейти по лінку на статтю про особу і дізнатися не лише про ініціали. Для незвичного до академічних видань читача ланцюжок ім'я-прізвище, ім'я-прізивще читається легше, ніж довгий ряд ініціалів. Якщо короткого Ян Стецький не вистачає, то Ян Юзеф Стецький і Ян Казимір Стецький мені видається зручнішим для сприйняття, ніж Я. Ю. Стецький і Я. К. Стецький. А для ще кращого сприйняття хронологію чи перелік дітей можна оформити окремими абзацами чи списком, знову ж, це не папір, місця вистачить і треба думати про зручність читача, а не про вагу та вартість друку книжки. І це взагалі питання смаку, а не «правил інформаційного наповнення». До речі, правила у Вікіпедії обговорюються і приймаються спільнотою. --ReAlв.о. 22:41, 25 березня 2017 (UTC)[відповісти]

Добрий день шановний адміністратор! Дякую за те, що виділили стільки часу на консультацію.Втім проблеми немає.Автор статті "Палац Стецьких повертає свою статтю в тому вигляді в якому вона була, а моя залишається в тому вигляді в якому вона була, а головне за нею зберігається назва "Маєток Стецьких". Малюнок Наполеона Орди я можу і сама завантажити в мене є. Але я цього не робила саме з тих міркувань, що буде дві окремих статті, які хоч в якійсь мірі доповнюють. Тепер, що стосується Ваших зауважень. Так, я у Вікіпедії новачок і тому можливо помилилась у тому, що претензії предявляла не до тієї людини. З приводу ваших субєктивних зауважень. Я не погоджуюсь що ініціали не важливі. Як раз я думаю саме про читача в першу чергу. Оскільки навіть глянувши на текст можна зрозуміти, скільки було власників і що вони різняться. а вже потім, наступним кроком є те, що читач захоче відкрити лінк і прочитати про власника детальніше.Я роблю матеріали про маєтки і знаю що іноді можна заплутатись у власниках навіть з ініціалами, бо імена можуть повторюватись. Так в одному з маєтків наприклад було пять поколінь Василь Васильовичів. Тому вважаю, що це якраз недолік статей у Вікіпедії, що автори не пишуть ініціалів, втім якщо це дозволяється нехай буде так. Я буду робити свої роботи з ініціалами. Тепер, про те, що стаття про маєток може підпорядковуватись статті про палац. Це було б вірно, якщо б автор статті про палац написав би що палац є частиною маєтку і зробив ссилку на сторінку "Маєток Стецьких". Я прагну лише одного, щоб українська Вікіпедія стала кращою, професійнішою і благороднішою. Завжди готова до толерантної дискусії. З повагою Інна Лавренчук.--Маруша 2016 (обговорення) 07:18, 26 березня 2017 (UTC)[відповісти]

Дуже важливо: ви вже проголосували на виборах Ради повірених Фонду Вікімедіа?[ред. код]

До 23:59 14 травня 2017 (UTC) відбуваються вибори трьох представників спільноти до Ради повірених Фонду Вікімедіа. Усього є 9 кандидатів.

Чому ці вибори важливі? Тому що вони стосуються й нас. Саме через ці вибори спільнота може впливати на прийняття рішень Фондом Вікімедіа. Вони дозволяють нам вплинути на те, в якому напрямку розвиватиметься спільнота й Фонд, якою буде стратегія всього руху Вікімедіа. На минулих виборах вперше від спільноти до Ради були обрані не тільки представники Західної Європи та США — це допомогло Фонду мати краще представництво спільноти.

Нижче — коротка таблиця витягів із програм кандидатів, знанням мов, активністю у вікіпроектах та у русі Вікімедіа. Ви можете також прочитати повні біографії та програми кандидатів (українською!) тут: m:Wikimedia Foundation elections/2017/Board of Trustees/Candidates/uk.

Натисніть тут, щоб проголосувати.

Коротка таблиця витягів із програм кандидатів, знанням мов, активністю у вікіпроектах та у русі Вікімедіа
Фото Псевдонім Ім'я Країна Рідна мова Вік К-сть редагувань У вікі Поза вікі Програма
The Land Кріс Кітинг (Chris Keating) Велика Британія англійська 36 9.594, найактивніша — англ. ВП (7.524) колишній голова правління «Вікімедіа Велика Британія»; організатор тренінгів для правлінь відділень Фонду; адміністратор і автор вибраних статей англ. Вікіпедії організатор кампаній пожертв для громадських організацій зосередження Фонду Вікімедіа на місії та спільнотах, відкритість, прислухання до думки спільноти й ефективність Ради повірених
Millosh Милош Ранчич (Milos Rancic) Сербія сербська 43 12.860, найактивніша — Мета-вікі (5.044) співзасновник і колишній член правління «Вікімедіа Сербія»; ініціатор AfroCROWD; член Мовного комітету; колишній стюард, колишній бюрократ і чек'юзер серб. ВП власник малого підприємства, яке зокрема надає сервери та обслуговує веб-сайти Вікімедіа Сербія та AfroCROWD демократизація, інтеграція редакторів, які не належать до організованих груп, та солідарність у межах руху
Pundit Даріуш Ємельняк (Dariusz Jemielniak) Польща польська 42 14.662, найактивніша — пол. ВП (10.306) чинний член Ради; чек'юзер, адміністратор і бюрократ пол. ВП; колишній стюард;
був членом Комісії Омбудсменів і головою Комітету з розподілу коштів (FDC); автор книги про етнографію Вікіпедії.
професор теорії управління, автор досліджень про рухи вільного й відкритого ПЗ й альтернативної науки, колишній член правління Наукового центру Коперніка продовження досягнень першого терміну: спілкування зі спільнотою, конструктивний член Ради, який може висловити свою думку, має досвід, шукає консенсус
Doc James Джеймс Гейлман (James Heilman) Канада англійська 37 221.479, найактивніша — англ. ВП (209.219) член Ради у 2015; адмін в англійській Вікіпедії;
активний дописувач вікіпроєкту Медицина та керівник WikiProject Med Foundation, співзасновник і член правління «Вікімедіа Канада», працює над медичними перекладами
лікар швидкої допомоги, викладач факультету медицини розуміння наших спільнот; працювати разом як рівним, визначати наші цілі разом і підтримувати нашу незалежність
عباد ديرانية Аббад Діранейя (Abbad Diraneyya) Йорданія арабська 20 29.996, найактивніша — араб. ВП (25.148) автор вибраних статей у арабській Вікіпедії; автор історії арабської ВП;
член-засновник групи «Вікімедіа Левант»; віце-директор ВікіАрабії-2016
студент має багато ідей на майбутнє і хоче про це заявити; трохи нових точок зору із відносно погано представленої частини світу
Raystorm Марія Сефідарі (María Sefidari) Іспанія іспанська 34 26.043, найактивніша — іспан. ВП (20.956) чинний член Ради; бюрократ і адмін іспан. ВП;
засновник вікіпроєкту ЛГБТ; організатор конкурсів статей; член-засновник «Вікімедіа Іспанія»; колишній член Комітету приєднання та Комітету індивідуальних грантів.
викладач магістерської програми з цифрових комунікацій, культури і громадянства повернути Фонд Вікімедіа назад до підсилення нашої спільноти; продовжити застосовувати свій досвід, натхнення та вміння для цілей Руху
Pgallert Петер Галлерт (Peter Gallert) Намібія німецька 46 17.205, найактивніша — англ. ВП (15.949) відкочувач, патрульний в англ. ВП
автор експерименту з усними джерелами; автор доповідей і публікацій про Вікіпедію і Вікімедіа.
викладач в Намібійському науково-технологічному університеті зробити Раду повірених прозорою, чесною і відкритою, щоб отримати довіру від найвищої цінності компанії — її редакторів
Yurik Юрій Астрахан (Yuri Astrakhan) США російська 40 31.977, найактивніші — пол. ВП (3.053), рос. ВП (3.033) розробник, входить до п'ятірки головних авторів коду MediaWiki, розробник графів для Вікіпедії; колишній працівник Фонду;
виступав з доповідями про Вікіпедію у Вірменії, Україні, Росії та США
працює в Elastic, розробнику технології з відкритим кодом, на основі якої працює пошук Вікімедіа кращі шляхи для спілкування, управління та створення для успішності спільноти; більш інтерактивний контент; технічний досвід зробить Раду ефективною / сфокусованою
BamLifa Абель Ліфаелі Мбула (Abel Lifaefi Mbula) Демократична Республіка Конго лінгала 25 1.081, найактивніша — франц. ВП (749) виправляє, патрулює й перекладає статті у французькій Вікіпедії вчитель, викладає учням основи Вікіпедії враховувати певні аспекти спільнот (чорних) африканських та інших південних країн, які зараз ігноруються

На попередніх виборах українська Вікіпедія показала найвищу явку серед великих вікі (25%). Впевнений, що цього року ми можемо показати не гірший результат, щоб нашу думку знову почули.

Детальніше у Вікіпедія:Кнайпа (різне)#Дуже важливо: вибори Ради повірених Фонду Вікімедіа. (Якщо ви вже проголосували, дякую за вашу активність та перепрошую за зайве нагадування)NickK (обг.) 12:40, 12 травня 2017 (UTC)[відповісти]

Вітаю, п. Інно! Те, що Ви зробили у статті після моїх правок [1], називається дрібний вандалізм. Попрошу надалі більше так не робити. Дякую за розуміння. Бажаю Вам успіхів! --Д-D (обговорення) 06:25, 14 травня 2017 (UTC)[відповісти]

Вітаю п. Д-D! Про який вандалізм Ви говорите? Про свій? Я створила цю статтю, Ви в ній "попрацювали" і ще тепер мене в чомусь звинувачуєте. Якщо Ви вважаєте, що я в цій статті зробила щось невірно, пишіть. А так я просто обурена Вашим коментарем і вашими діями. --Маруша 2016 (обговорення) 08:58, 14 травня 2017 (UTC)[відповісти]
Ясно. Шкода (з часом пройде)... --Д-D (обговорення) 10:28, 14 травня 2017 (UTC)[відповісти]
Добридень, пані Інно! Дозвольте мені пояснити, що ж малося на увазі під «дрібним вандалізмом». По-перше, нащо видаляти шаблон-повідомлення про той чи інший недолік статті, коли це не усуває сам недолік? Чим Вам заважає такий шаблон? По-друге, потреба в нерозривних пробілах   інколи буває сумнівна, та все ж не варто прибирати принаймні ті з них, які додає Вікіфікатор. По-третє, нащо ламати посилання на інші статті Вікіпедії? Після вертикальної риски | всередині квадратних дужок пишіть, грубо кажучи, що забажаєте. Але до неї повинна бути лише точна, до останнього символу, назва наявної в УкрВікі статті, на яку Ви бажаєте послатися (чи принаймні назва статті відповідно до всіх вимог правила ВП:ІС). І по-четверте, вживання скорочень на кшталт «р.» (за винятком хіба що ініціалів, і то не в назвах статей) заборонено в енциклопедичних статтях. Більше правил і настанов Вікіпедії подано у вітальному шаблоні на початку Вашої сторінки обговорення. Також є Поради для новачків. Сподіваюся на розуміння. --Рассилон (обговорення) 12:51, 10 серпня 2017 (UTC)[відповісти]

Так дійсно, багато чого ще невмію, незнаю. Вчусь. Тому швидше це до спільноти моє звернення: сподіваюсь на розуміння.--Маруша 2016 (обговорення) 16:25, 10 серпня 2017 (UTC)[відповісти]

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що у статті Маєток Прянішнікових (Рогізне) був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 05:50, 3 вересня 2017 (UTC)[відповісти]

Доброго дня! Запрошуємо долучитися до місячника статей Української революції та державності, що проходитиме з 14 листопада до 14 грудня. Допоможіть збільшити кількість та покращити якість статей на історичну, культурну, воєнну та інші теми безпосередньо пов'язані з революційною добою та українською державністю. Ми підготували список статей до створення, але можете пропонувати свої. Приєднуйтесь!

--TohaomgBot (обговорення) 20:25, 15 листопада 2018 (UTC)[відповісти]

Статус файлів[ред. код]

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файли, список яких вказаний нижче. Однак на сторінці опису файлів немає супровідної інформації щодо джерела, авторства та ліцензії або ця інформація неповна чи недостовірна. Якщо ви не є автором даних файлів, ви повинні якимось чином обґрунтувати свої права завантажувати його у Вікіпедію. Також у цьому випадку необхідно вказати джерело файлів, тобто дати посилання на сайти (або інші джерела), з яких ви взяли ці файли, а також умови використання файлів із вказаних сайтів.

На сторінці опису файлів завжди вказуйте шаблон з ліцензією, під якою опубліковані ці праці. Якщо ви є їх автором, ви можете використати шаблон {{Cc-by-sa-3.0}} для того, щоб ліцензувати файли під CC-BY-SA, або {{PD-self}}. Щоб довідатись про те, які ще існують шаблони з ліцензіями, дивіться статтю Вікіпедія:Шаблони:Авторські права або Короткий довідник.

Якщо ви завантажили й інші файли, будь ласка, перевірте, скориставшись цим сервісом, чи зазначено на їхніх сторінках опису джерело, а також шаблон з ліцензією. Якщо статус завантажених вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені вилучити завантажені вами файли із сервера.

Список файлів:

  1. File:Маєток_в_Басах_Сумська_обл.jpeg
  2. File:Радван_герб_Стецьких.png

Дякуємо за розуміння. --Andriy.vBot (обговорення) 12:40, 26 лютого 2021 (UTC)[відповісти]

Сторінку Павел Стецький номіновано на вилучення[ред. код]

Стаття Павел Стецький, значний внесок до написання якої зробили Ви, номіновано на вилучення. Якщо Ви зацікавлені в обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 4 квітня 2024. Що ще можна зробити? --Шабля (обговорення) 08:44, 4 квітня 2024 (UTC)[відповісти]