Обмежене партнерство

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Обмежене партнерство (LP) — це форма партнерства (товариства), подібна до повного товариства, за винятком того, що, у той час як у повного товариства повинно бути щонайменше два генеральних (повних) партнери, в обмеженого товариства повинен бути щонайменше один генеральний (повний) партнер та один обмежений партнер.[1]

Генеральні партнери в усіх основних аспектах перебувають у тій же юридичній позиції, що і партнери у звичайній фірмі: вони мають управлінський контроль, ділять право користування майном партнерства, діляться прибутками фірми у визначених пропорціях та несуть солідарну відповідальність за борги товариства.

Неможливо бути водночас генеральним і обмеженим партнером.

Обмежені партнери[2]:

  • Вносять кошти або майно у бізнес при його створенні
  • Несуть відповідальність тільки за борги в межах суми, яку вони внесли. Генеральні партнери ж, у свою чергу, несуть відповідальність за будь-які борги, які бізнес не може оплатити.
  • Не можуть управляти бізнесом, на відміну від генеральних партнерів, які контролюють і управляють бізнесом, а також приймають остаточні рішення щодо бізнесу.
  • Не можуть видалити свій початковий внесок
  • Повинні зареєструватися в HMRC для оплати податків.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. O'Sullivan, Arthur; Sheffrin, Steven M. (2003). Economics: Principles in Action. Upper Saddle River, New Jersey 07458: Pearson Prentice Hall. с. 190. ISBN 0-13-063085-3.
  2. Обмежене Партнерство (Велика Британія). Юридическая компания Finance Business Service: регистрация оффшоров, налоговое планирование, юридические услуги (uk-UA) . Архів оригіналу за 31 січня 2020. Процитовано 31 січня 2020.