Одіссея 5

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Одіссея 5
Odyssey 5
Тип Телесеріал
Телеканал(и) Space
Showtime
Дистриб'ютор(и) Sony Pictures Television
Жанр Наукова фантастика
трилер
Тривалість серії 44 хв.
92 хв. (пілотна серія)
Тривалість 42 хв.
Компанія Manny Coto Productions
Columbia TriStar Television
Керівник проєкту Manny Cotod
Ідея Менні Кото
У головних ролях Пітер Веллер
Крістофер Горхем
Себастьян Роше
Леслі Сільва
Тамара Крейг Томас
Композитор Laura Karpmand
Країна-виробник Канада
Мова оригіналу англійська
Перша поява 21 червня 2002
Перший показ 21 червня 2002 —
Кількість сезонів 1
Кількість серій 19
Посилання

«Одіссея 5» (англ. Odyssey 5) — канадський науково-фантастичний телесеріал 2002-2004 років, який вперше демонструвався у телемережі Showtime (США) і на телеканалі Space (Канада).

Телесеріал транслювався по Cadena 3 ((Мексика), Sci Fi Channel (США) в США, extreme tv в Португалії, Mega Channe (Греція), ТВ 3 в Естонії і AXN Sci Fi в Румунії, Польщі та Болгарії.

Одіссея 5 є дітищем Менні Кото, який був сценаристом та виконавчим продюсером. Через свій вебсайт та у інтерв'ю Кото висловив зацікавленість у поверненні серіалу, проте остаточно цього не сталося.

Теглайн серіалу: «Земля може бути темніше, ніж простір».[1]

Сюжет[ред. | ред. код]

Команда астронавтів на космічному шатлі стає свідками загибелі Землі. Врятовані таємничим кіберрозумом, вони дізнаються, що всі галактичні цивілізації спіткала та ж доля. Але у астронавтів є шанс врятувати світ. Для цього вони повинні відправитися в минуле і з'ясувати, що послужило причиною вибуху.

У пошуках відгадки на це питання керівнику експедиції Чаку Таггарту та іншим учасникам команди «Одіссея 5» доведеться зіткнутися з дивною штучною істотою, яка має розумові здібності - Левіафаном і його численними втіленнями. Спроби друзів змінити майбутнє не завжди закінчуються успішно — іноді буває досить одного невірного кроку, щоб зробити велику помилку. Тоді замість того, щоб врятувати світ, вони ризикують потрапити в пастку невразливих синтетичних людей чи опинитися в полоні власної пам'яті.

Ролі[ред. | ред. код]

  • Пітер ВеллерЧак Таггерт, командувач місією «Одіссея» та лідер групи, коли вони потрапляють назад у минуле.
  • Себастьян РошеКурт Мендель, лауреат Нобелівської премії з генетики, чий атеїстичний світогляд та гедоністичні тенденції часто приносять комедійний присмак історії.
  • Крістофер ГорхемНіл Таггерт, син Чака. Наймолодший космонавт NASA, у віці 22 років він досяг успіху, де його старший брат Марк зазнав невдачі. Він постійно має справу з наслідками свого свідомого дорослішання.
  • Тамара Мері ВотсонАнґела Перрі, астронавт, яка знепритомніла, коли Земля була знищена. Пробудившись після подорожі в часі, внаслідок дезорієнтації вона мало не спалилася в атмосфері. Після повернення події минулого сильно змінять її майбутнє.
  • Леслі СільваСара Форбс, репортер, яка познайомилася з командою Одіссеї в 2007 році та повернулася у часі разом із нею. Намагається врятувати свого померлого сина від раку.
  • Джина КлейтонПейдж Таггерт, мати, яка намагається повірити, що її чоловік і син є мандрівниками в часі.

Виробництво[ред. | ред. код]

Серіал був знятий у Торонто, Онтаріо, Канада.

Чак Таггерт розшифровує ключове слово в першій серії: LEVIATHAN. Пітер Веллер (грає Чака Таггерта) знімався в трилері на морську тематику під назвою Левіафан.[2]

Алюзії[ред. | ред. код]

У 2 серії програміст згадує комп'ютер з фільму Космічна одіссея 2001 року (1968).[3]

Сприйняття[ред. | ред. код]

Оцінка на сайті IMDb — 7,6/10.[1]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]