Озеро Лебедин

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Заповідне урочище «Озеро Лебедин» (втрачене) — оголошене рішенням Івано-Франківського Облвиконкому № 610 від 5.12.1978 року на землях Коломийського лісокомбінату (Яблунівське лісництво). Знаходиться в Косівському районі, Івано-Франківської області. Площа – 45 га.

Характеристика[ред. | ред. код]

Об’єкт на момент створення був представлений гірським озером, розташоване серед лісів і луків на висоті 650 м. над рівнем моря, які є водозбором і місце зростання цінних лікарських рослин.

Скасування[ред. | ред. код]

Станом на 1.01.2016 року об'єкт не міститься в офіційних переліках територій та об'єктів природно- заповдіного фонду, оприлюднених на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних http://data.gov.ua/. Проте ні в Міністерстві екології та природних ресурсів України, ні у Департаменті екології та природних ресурсів Івано-Франківської обласної державної адміністрації відсутня інформація про те, коли і яким саме рішенням було скасовано даний об'єкт природно-заповідного фонду. Таким чином, причина та дата скасування на сьогодні не відома.

Урочище входить до складу національного природного парку «Гуцульщина»

Джерела[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Оскирко О. С., Василюк О. В., Марущак О. Ю. ВТРАЧЕНІ ОБ’ЄКТИ ТА ТЕРИТОРІЇ ПРИРОДНО-ЗАПОВІДНОГО ФОНДУ (1964–2016 РОКИ): ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСТЬ // Регіональні аспекти флористичних і фауністичних досліджень: матеріали Третьої міжнар. наук.-практ. конф. (13-14 трав. 2016 р., смт Путила – м. Чернівці, Україна) / наук. ред. І. В. Скільський, А. В. Юзик ; М-во екології та природ. ресурсів України, Нац. природ. парк «Черемоський» та ін. – Чернівці : Друк Арт, 2016. - C.303-306