Мкртчян Олег Артушевич

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Олег Мкртчан)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мкртчян Олег Артушевич
Народився 7 березня 1966(1966-03-07) (58 років)
Армавір, Краснодарський край, РРФСР, СРСР
Діяльність підприємець

Оле́г Арту́шевич Мкртчян (нар. 7 вересня 1966(19660907), місто Армавір, Краснодарський край, Росія) — український підприємець, мільярдер, генеральний директор «Індустріальний союз Донбасу», однієї з найбільших металургійних компаній України.

Освіта[ред. | ред. код]

Закінчив у 1988 році Ставропольський політехнічний інститут, здобув диплом за спеціальністю інженер-технолог.

Трудова діяльність[ред. | ред. код]

З 1997 року О. А. Мкртчян працює в Корпорації «Індустріальний союз Донбасу». Спочатку обіймав посаду начальника управління металургії, згодом — пост першого заступника виконавчого директора. З 2002 року і по теперішній час обіймає посаду генерального директора «ІСД», здійснюючи оперативне управління компанією, а також координуючи структуру корпоративного управління підприємствами, що входять до групи «ІСД».

Окрім того, О. А. Мкртчян особисто займається соціальними та благодійними програмами корпорації, спрямованими на підтримку олімпійського спорту в Україні, розвиток національної культури та мистецтва.

Входить до числа засновників донецького футбольного клубу «Металург» (президент клубу — С.Тарута). Власник контрольного пакета акцій краснодарського ФК «Кубань».

Займає 14 місце в рейтингу 200 найбагатших людей України 2012 за рейтингом «Фокуса». Статок оцінений в 1,25 мільярда доларів США.

Нагороди[ред. | ред. код]

У 1999 році був нагороджений медаллю «Захисник Батьківщини». У 20012002 роках за внесок у розвиток вугільної промисловості Донбасу О. А. Мкртчян був нагороджений відзнаками «Шахтарська слава» 2-го та 3-го ступенів.

Посилання[ред. | ред. код]