Олег і Айна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Олег і Айна
Жанр мелодрама
Режисер Олександр Лейманіс
Сценарист Олександр Корін
Микола Розанцев
У головних
ролях
Анатолій Грачов
Ліліта Озоліня
Улдіс Думпіс
Роландс Загорскіс
Оператор Маріс Рудзитіс
Композитор Іварс Вігнерс
Художник Віктор Шільдкнехт
Кінокомпанія Ризька кіностудія
Тривалість 76 хв
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1973
IMDb ID 2395361

«Олег і Айна» (латис. «Oļegs un Aina») — радянський художній телефільм режисера Олександра Лейманіса, знятий на Ризькій кіностудії у 1973 році. Прем'єра фільму на Центральному телебаченні відбулася у 1974 році.

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія фільму проходить на одному з великих ризьких підприємств. Фрезерувальник Олег Щербаков, після захисту диплома технічного ВНЗ, переходить на інженерну посаду в конструкторське бюро. Там він знайомиться зі своєю колегою Айною Озолінею, автором проекту реорганізації виробництва.

Молоді люди відчувають почуття взаємної симпатії, допомагають один одному і зустрічаються вільними вечорами. Будучи хорошим практиком, Олег робить ряд вдалих пропозицій, але з часом починає сумніватися в правильності обраного шляху.

Незабаром приходить звістка про переоснащення і реконструкцію заводу, яке повинно пройти без скорочення виробництва. Підприємство в умовах, що склалися має буде працювати не знижуючи виробничого навантаження, для чого заплановано організувати інженерні групи в кожному цеху.

Головна відповідальність лягає на знову організовану експериментальну дільницю, створену по відкладеному проекту Айни Озоліні. Олег, який зібрався подати заяву про звільнення, залишається і включається в роботу над здійсненням поставленого завдання.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]