Олена Сереброва

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Альона Сереброва
Громадянство Україна Україна
Національність українка
Діяльність власниця ТМ «SEREBROVA»
Галузь мода
Відома завдяки дизайнер-модельєр
Alma mater Київський технологічний інститут легкої промисловості

Альона Сереброва — українська дизайнерка, неодноразова переможниця міжнародних виставок і фестивалів моди, яка створила власну торгівельну марку жіночого одягу «SEREBROVA».

Початок творчого шляху[ред. | ред. код]

Навчалась у Київському технологічному інституті легкої промисловості на факультеті індустрії моди[1].

1995, 1997 рр. — фіналістка студентського фестивалю моди (Санкт-Петербурґ).

2003 року — відкриття авторської дизайн-студії Олени Серебрової. Створення ТМ «SEREBROVA ».

Вересень, 2004 року — міжнародний фестиваль альтернативних театрів (Каїр, Єгипет). Перемога в номінації «Найкраща сценографія та костюми до спектаклю».

2004-2005 рр. — фестиваль «Таврійські ігри» (Каховка), екстрим-формат «Свято музики, краси та спорту». Альона Сереброва — дизайнер Конкурсу краси.

2005 року — участь у фестивалі моди «Київський подіум».

2006 року вперше представила свою колекцію на Ukrainian Fashion Week.

2006-2009 рр. — постійна учасниця Ukrainian Fashion Week.

2008 року — робота над фільмом «Райські птахи» (режисер Балаян Роман Гургенович).

Сереброва працювала над створенням корпоративного одягу для таких торгівельних марок як Mercedes-Benz, Subaru, Укрсіббанк Україна, співпрацювала з танцювальними та театральними колективами, поєднує модні тенденції з надбаннями видатних митців музики та живопису.

Міжнародна царина моди[ред. | ред. код]

Березень, 2009 року — дебют на «Volvo-Неделя Моды в Москве», колекція «Наруто» сезону осінь-зима 2009—2010. Сукня з цієї колекції була відзначена 8-м місцем у рейтинґу російського журналу «КЛЕО» за підсумками двох Тижнів моди (Russian Fashion Week та Volvo Fashion) як одна з найкращих коктейльних суконь наступного сезону. Сукні з мережива були відзначені в німецькій пресі.

З 2009 року — постійний учасник виставки WHO'S NEXT Prêt-à-Porter Paris.

Вересень 2010 року — презентація колекції в «GALERIES LAFAYETTE» у Берліні.

Жовтень 2011 року — фінальний показ на Fashion Week Serbia.

Наприкінці 2011 року Альона Сереброву запросили на FASHION WEEK SERBIA. Серед учасників Сербського тижня Моди були як місцеві дизайнери, так і зарубіжні: із США, Росії, Італії, Болгарії. Закривала FASHION WEEK SERBIA українська дизайнерка Альона Сереброва.

Листопад, 2012, фестиваль DEllA MODA RUSSA в Мілані — Альона Сереброва с брендом SEREBROVA була нагороджена бронзовою медаллю от Catherine Malandrino (відомий американський дизайнер) за найкращу колекцію, де просліджуються українські коріння дизайнера в ультрасучасній обробці.

Червень, 2014 — була запрошена як учасник першого PLITZ New York Fashion Week CHINA. PLITZ у Китаї під егідой New York Fashion Week об'єднав відомі світові бренди: SEREBROVA (Україна), MARIA ESCOTE (Іспанія), NADIA + ZEHRA (Італія).

2019, червень — учасниця фестивалю «Країна мрій», проект «Етно-fashion».

2019, 24 серпня — показ колекції бренду SEREBROVA Весна/Літо 2019 відбувся посеред центральної частини Києва, просто неба на вулиці Басейній. Головна мета події — поширення інформації про культуру України та формування іміджу країни у світі під брендом Ukraine NOW як сучасної та креативної країни майбутнього. Декоративна ідея колекції — Петриківський розпис2013 року Петриківський розпис включено в репрезентативний список нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО). Дизайнер Альона Сереброва показує, що народне мистецтво може й має бути прогресивним.

Сьогодення бренду[ред. | ред. код]

2020, лютий — показ колекції SEREBROVA FW 20/21 відбувся в бізнес-терміналі Міжнародного аеропорту «Київ» ім. Ігоря Сікорського. Колекція «Секрет генія» була створена у співробітництві з видатним народним художником України, лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка Іваном Марчуком.

Колекції дизайнера вражають принтовими елементами українського традиційного одягу, які присвячені миру, життю й любові. Так, весняно-літня колекція 2015 року під назвою "Молитва в паперових журавликах” отримала найвищу оцінку на Ukrainian Fashion Week і визнана найяскравішою з усіх представлених (в одязі переважали білі, блакитні й м'ятні кольори). Родзинка осінньо-зимової колекції (пальта, костюми, плаття) — геометричний принт і вишивка у вигляді мімози. Кольори — молочні, сірі, сині й коричневі.

Бренд Альони Серебрової поєднує багатство етнічних і національних особливостей світу, спадщину стародавніх культур, безмежні кольорові рішення класичного минулого та авангардного сьогодення.

Колекції бренду SEREBROVA представлені на Ukrainian Fashion Week, фестивалях моди країн Європи, Азії, Об'єднаних Арабських Еміратів.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]