Організація Берегової охорони США

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Організація Берегової охорони США — організаційна структура з переліком органів військового управління, військових формувань, навчальних закладів, установ та організацій, що входять до складу Берегової охорони США.

Поділ Берегової охорони США за округами

Структурний поділ Берегової охорони[ред. | ред. код]

Керівником цього виду Збройних сил США та вищим офіцером є Комендант берегової охорони, який згідно з чинним законодавством має ранг повного адмірала. Комендант призначається на термін чотири роки, який може бути продовжений на наступні чотири роки з рішенням вищого військово-політичного керівництва держави. На даний момент обіймає цю посаду адмірал Лінда Лі Фаган. Віцекомендантом берегової охорони є адмірал Стівен Поулін.

Штаб-квартира Берегової охорони розташована за адресою 2703 Martin Luther King Jr Avenue у Вашингтоні, округ Колумбія. У 2013 році Берегова охорона переїхала на територію колишньої лікарні Св. Єлизавети.

Регіональний розподіл — округи, райони та сектори[ред. | ред. код]

Оскільки більшість операцій Берегової охорони є внутрішніми, вид організований за регіональним принципом. Берегова охорона ділить континентальну частину Сполучених Штатів і її території на два регіональні командування — Берегова охорона Атлантичного району та Берегова охорона Тихоокеанського району — кожним з яких керує віцеадмірал. Територіальні команди поділяються на округи, кожним керує контрадмірал і відповідає за частину національного узбережжя та/або внутрішні водні шляхи. Кожен район далі поділяється на сектори. Сектори є основною організаційною одиницею, які громадськість найбільше ототожнює з Береговою охороною, наприклад, координація пошуково-рятувальних місій і проведення правоохоронних операцій.

На різних рівнях цієї трирівневої організаційної структури існують також окремі оперативні підрозділи. Наприклад, станції малих човнів підпорядковуються командувачам секторів, тоді як авіаційні станції підпорядковуються командирам районів; обома секторами та повітряними станціями зазвичай керує капітан.

Куттери не організовані в постійні флотські структури, як у більшості військово-морських сил. Натомість куттери, як окрема структурна одиниця, підпорядковуються командирам берегових установ різних рівнів. Цей тип морських патрульних кораблів поділяється за водотоннажністю: чим вона більша, тим вищій структурі цей куттер належить. Наприклад, «Вільям Трамп», куттер типу «Сентінель», що базується в Кі-Весті, Флорида, підпорядковується сектору берегової охорони Кі-Вест, тоді як «Тетіс», більший куттер типу «Феймос», який також базується в Кі Весті, підпорядковується командувачу Атлантичного району.

Крім того, за межами Сполучених Штатів розташовані три оперативні командування Берегової охорони:

  • Далекосхідне оперативне командування (FEACT) знаходиться на авіабазі Йокота, Японія. FEACT також керує підрозділами безпеки порту, які розгортаються в Південній Кореї, допомагаючи підтримувати Військово-морські сили США у Кореї. FEACT допомагає перевіряти кораблі США за кордоном та іноземні кораблі, які діють у Тихому океані. FEACT допомагає, забезпечуючи морську безпеку, захист, навчання та підтримку міжнародного судноплавства.
  • Оперативне командування у Південно-Західної Азії (PATFORSWA) базуються в Манамі, Бахрейн. Заснована в 2002 році місія PATFORSWA полягає в навчанні, організації, оснащенні, підтримці та розгортанні боєздатних сил Берегової охорони для підтримки CENTCOM і цілей національної безпеки.
Округи Берегової охорони США
Округ Регіональне командування Штаб округу Зона відповідальності Прим.
1-й округ БО Атлантичне Бостон штати Нової Англії, східний Нью-Йорк та північний Нью-Джерсі 1
5-й округ БО Атлантичне Портсмут Пенсільванія, південний Нью-Джерсі, Делавер, Меріленд, Вірджинія та Північна Кароліна 5
7-й округ БО Атлантичне Маямі Південна Кароліна, Джорджія, східна Флорида, Пуерто-Рико
і Американські Віргінські Острови
7
8-й округ БО Атлантичне Новий Орлеан західні річки басейну Міссісіпі та Мексиканська затока 8
9-й округ БО Атлантичне Клівленд Великі озера 9
11-й округ БО Тихоокеанське Аламіда Каліфорнія, Аризона, Невада та Юта 11
13-й округ БО Тихоокеанське Сіетл Орегон, Вашингтон, Айдахо та Монтана 13
14-й округ БО Тихоокеанське Гонолулу Гаваї та Тихоокеанські території 14
17-й округ БО Тихоокеанське Джуно Аляска 17

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Виноски
Джерела

Посилання[ред. | ред. код]