Орден «За заслуги» Баварської корони

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Орден «За заслуги» Баварської корони M:

Країна  Королівство Баварія
CMNS: Орден «За заслуги» Баварської корони у Вікісховищі

Орден «За заслуги» Баварської корони (нім. Verdienstorden der Bayerischen Krone) — орден за заслуги Королівства Баварія, заснований королем Максиміліаном Йосифом I 19 березня 1808 року. Девізом ордену є Virtus et Honos («Мужність і честь»). Орден нагороджували у кількох класах: Великий полководець, Великий хрест, Командор, Лицар та медалі в золоті та сріблі.

Історія[ред. | ред. код]

Король Максиміліан I Йосип заснував орден нагородження державних службовців держави всіх станів та інших іноземців, які заслуговували визнання Королівства Баварія. Він був створений як цивільний аналог Військовому ордену Макса Йозефа. Обидва ордени привели неблагородних реципієнтів до колекції особистої знаті з титулом «Ріттер фон».

Орден «За заслуги» баварської корони спочатку був заснований трьома класами Великого Хреста, Командора та Лицаря. Король Максиміліан II в 1855 році додав ступінь великого полководця. Для кожного класу була встановлена кількість учасників. Спочатку членство в ордені було обмежене 12 Великими хрестами, 24 полководцями та 100 лицарями. Статути наказу від жовтня 1817 р. перелічують обмеження в 24, 40 та 160. Зміни до статутів також були внесені 16 лютого 1824 року, 12 жовтня 1834 року та 12 січня 1835 року жовтня 1838 року. Положення були додатково змінені в 1855 р. для додавання класу Великого полководця.

Одержувачі[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]