Національний герой Вірменії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Орден Вітчизни (Вірменія))
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Національний герой Вірменії
Հայաստանի ազգային հերոս
Країна Вірменія Вірменія
Тип почесне звання
Нагородження
Засновано: 1 квітня 1994
Перше: 28 липня 1994
Нагороджені: Q98550181?
Категорія:Національні герої Вірменії (15)
Черговість
Старша нагорода нема
Молодша нагорода Орден Бойового Хреста

CMNS: Національний герой Вірменії у Вікісховищі

Національний герой Вірменії — найвище почесне звання Республіки Вірменії. Затверджене 1 квітня 1994 року згідно з Законом Республіки Вірменії «Про вище звання Республіки Вірменії „Національний Герой Вірменії“»[1].

Звання присвоюється за заслуги перед Республікою Вірменією, які мають загальнонаціональне значення, в справі захисту країни, зміцнення правопорядку і створення значних національних цінностей.

Вище звання Республіки Вірменії Національний герой Вірменії з дати заснування в 1994 році року могло присвоюватися тільки громадянам Республіки Вірменії.[2] 6 листопада 2003 були прийняті зміни до закону, згідно з якими вище звання можуть отримати й іноземні громадяни і особи без громадянства.[3]

Орденами і медалями Республіки Вірменія нагороджуються громадяни Республіки Вірменія, іноземні громадяни та особи без громадянства.

Президент, Віце-президент Вірменії, депутати Верховної Ради та місцевих Рад Республіки Вірменії не можуть нагороджуватися державними нагородами Республіки Вірменії, в тому числі й вищим званням Національний герой Вірменії.

Удостоєним особам вручається Орден Вітчизни, який носиться на лівій стороні грудей.

Пільги[ред. | ред. код]

Згідно з Законом Вірменії «Про соціальне забезпечення військовослужбовців і членів їхніх сімей» від 27.10.1998 р. для Національних Героїв Вірменії передбачена надбавка до пенсії у розмірі базової пенсії.[4]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]