Оринчин Андрій Романович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Андрій Романович Оринчин
Оринчин Андрій Романович
 Полковник
Загальна інформація
Громадянство Україна Україна
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Рід військ  Десантні війська
Формування
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Орден Богдана Хмельницького I ступеня (Україна) Орден Богдана Хмельницького II ступеня (Україна) Орден Богдана Хмельницького III ступеня (Україна)
Орден Данила Галицького
Орден Данила Галицького

Андрі́й Рома́нович Ори́нчин — полковник Збройних Сил України, учасник російсько-української війни[1].

Життєпис[ред. | ред. код]

Станом на листопад 2017 року — начальник командного пункту - заступник начальника штабу з бойового управління 80 ОДШБр[2][3].

Нагороди[ред. | ред. код]

  • орден Богдана Хмельницького I ступеня (16 жовтня 2023) — особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку[4].
  • орден «Богдана Хмельницького» II ступеня (2022) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.
  • орден «Богдана Хмельницького» III ступеня (2019) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов'язку та з нагоди Дня Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.
  • орден Данила Галицького (2022) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Джерела[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Виконком затвердив виплату одноразової допомоги у розмірі 100 тис. грн. для 159 бійців АТО (списки осіб). 02.03.2018, 10:30
  2. Українські десантники поділилися власним бойовим досвідом з іноземними колегами під час командно-штабного навчання «Кленова арка — 2017»
  3. Декларації. Архів оригіналу за 26 лютого 2020. Процитовано 26 лютого 2020.
  4. Указ Президента України від 16 жовтня 2023 року № 693/2023 «Про відзначення державними нагородами України»