Оркестра Волі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Оркестра волі
фотографія
Основна інформація
Жанр класична музика, естрадна музика
Роки з 1988 по наші дні
Країна Україна
Місто Тернопіль

Оркестра Волі у Вікісховищі

«Оркестра Волі» — Тернопільський муніципальний (від 1993) духовий оркестр. Звання «народний» (1992). Переможець всеукраїнських (1993, Київ) та міжнародних (1995, Рівне) конкурсів духової музики. Найкращий мистецький колектив Тернопільщини (2001). Член Всесвітньої асоціації діячів естрадної, духової музики і ансамблів.

Історія[ред. | ред. код]

На відкритті Парку Здоров'я (26.08.2015)

Колектив створив 1988 року викладач Тернопільського музичного училища ім. С. Крушельницької Г. Марченко (перший художній керівник і диригент). «Оркестра Волі» — перший виконавець на Тернопільщині (влітку 1989 р.) національного гімну «Ще не вмерла Україна» і духового гімну «Боже великий, єдиний» Миколи Лисенка, творів Михайла Гайворонського, Романа Купчинського, Левка Лепкого, пісень ОУН і УПА.

«Оркестра Волі» — багатолітній учасник мистецьких, громадсько-культурних і політичних заходів на Тернопільщині та за її межами. Багаторазовий учасник звітних концертів творчих і мистецьких колективів Тернопільщини у Києві.

Керівники[ред. | ред. код]

Склад[ред. | ред. код]

Нині в колективі — близько 40 музикантів.

З «Оркестрою Волі» зараз співпрацюють солісти-вокалісти:

Репертуар[ред. | ред. код]

У репертуарі — інструментальні обробки, твори українських і зарубіжних класиків та сучасних композиторів. Оркестрове дефіле.

Джерело[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Зовнішні відеофайли
 Гімн «Оркестри Волі» на YouTube