Останній звіролов

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Останній звіролов
англ. The Last Trapper
Жанр документальний фільм і пригодницький фільм
Режисер Ніколя Ваньє[1][2][…]
Продюсер Claude Bonind[4] і Éric Micheld[4]
Сценарист Ніколя Ваньє[4]
У головних
ролях
Norman Wintherd[5]
Композитор Krishna Levyd
Кінокомпанія Національне кінематографічне управління Канади і Mikadod
Дистриб'ютор Mikado Filmd
Тривалість 97 хв.
Мова англійська
Країна  Франція
 Італія
 Канада[4]
 Німеччина
Рік 2004
IMDb ID 0395514

«Останній звіролов» (фр. Le dernier trappeur) — фільм французького режисера Ніколя Ваньє, знятий 2004 року і заснований на реальних подіях.

У фільмі показано справжню красу незайманої природи та взаємини людини і собак. Головний герой — один з останніх траперів Норман Вінтер — намагається зберігати гармонію з природою, але розуміє проблеми невблаганного настання цивілізації. Зникнення лісів робить його мету практично нездійсненною.

Сюжет[ред. | ред. код]

У серці Скелястих гір канадського Юкону живе Норман Вінтер, 50-річний мисливець-ловець, зі своєю дружиною-індіанкою Небраскою, двома кіньми та сімома собаками-хаскі. Він вирішив спостерігати за природою та регулювати види.

Відірвані від спокус сучасного суспільства, вони харчуються продуктами полювання та рибальства. Норман живе на самозабезпеченні та виготовляє власні хатинки, снігоступи, сани, каное та все, що йому потрібно, з деревини та кори, взятих із лісу, а Небраска дубить шкіру за старовинною технологією.

Раз на рік, навесні, Норман здійснює поїздку до найближчих міст Вайтгорс або Доусон-Сіті, щоб продати близько 150 шкур рисі, бобра, куниці, видри, вовка, лисиці, карибу, лося тощо, і купити, що потрібно: борошно, сірники, свічки, тютюн, батареї для його транзистора, інструменти, ліки, рушницю та набої.

«Останній мисливець» показує складні моменти, які можуть трапитися з такою людиною протягом року, зокрема, катання на санях у холодну зиму за температури майже -55 °C, спуск на каное потоком у каньйоні, напади та зіткнення з ведмедями грізлі й вовками та зустрічі з персонажами з незвичайним способом життя.

У ролях[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]