Останній наказ (роман)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Останній наказ»
Автор Тімоті Зан
Назва мовою оригіналу The Last Command
Дизайн обкладинки Том Джунг
Країна США США
Мова англійська
Серія Трилогія Трауна
Жанр наукова фантастика
Видавництво Bantam Spectra
Видано 1993 рік
Сторінок 467
ISBN 0-553-09186-7
Попередній твір Відродження темряви
Наступний твір X-wing: Помста Айсард

Останній наказ (англ. The Last Command) — третя і завершальна книга фантастичної Трилогії Трауна, написаної Тімоті Заном. Вийшла у видавництві Bantam Spectra в травні 1993 року. Дія відбувається у фантастичному всесвіті саги Зоряні війни в 9 році ПБЯ.

Сюжет[ред. | ред. код]

Гранд-адмірал Траун починає свій наступ проти Нової Республіки з великим успіхом. Його надприродного уміння передбачати стратегію противників було недостатньо, але сили Трауна були досить підкріплені дредноутами з флоту Катани та екіпажем клонованих воїнів. Нова Республіка бореться відважно, але якщо виробництво клонів не буде зупинене, то незабаром вони можуть виявитися в меншості перед переважаючими силами Трауна.

Хан Соло, Чубакка і Телон Каррде починають роботу з формування Альянсу Контрабандистів для надання допомоги обороні Нової Республіки. Але єдиною реальною надією Республіки є відправка невеликої групи диверсантів для впровадження в Центр клонування Імператора і знищити його раз і назавжди. Мара Джейд можливо знає місце розташування цього Центру. Але чи зможе вона кинути виклик останній команді вмираючого Імператора і протистояти своїм бажанням убити Люка Скайуокера?

Тим часом божевільний майстер-джедай (який насправді є клоном) Йоррус К'Баот набирає сили для збільшення клонування. Він продовжує змову з метою захоплення для подальшого звернення на темну сторону Люка, Леї і її новонароджених двійнят. Його мета полягає в тому, щоб захопити контроль над Імперією і контролювати Галактику з легіоном темних джедаїв.

Зрештою, Люк Скайвокер, Мара Джейд домагаються поразки К'Баота на планеті Вейланд. Вбивство Трауна веде до того, що імперські сили зазнають поразки біля Білбрінгі.