Офіцери (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Офіцери
рос. Офицеры
Жанр драматичний фільм, мелодрама[d] і воєнний фільм
Режисер Володимир Роговий
Сценарист Борис Васильєв і Кирило Рапопорт
У головних
ролях
Аліна Покровська, Георгій Юматов, Василь Лановий, Олександр Воєводін і Наталія Ричагова
Оператор Михайло Кирилов
Композитор Рафаїл Хозакd
Кінокомпанія Кіностудія імені Горького
Тривалість 97 хв.
Мова російська
Країна СРСР
Рік 1971
IMDb ID 0067517

«Офіцери» (рос. «Офицеры») — російський радянський чорно-білий художній фільм, поставлений на Центральної кіностудії дитячих і юнацьких фільмів імені М. Горького в 1971 році режисером Володимиром Роговим[1] за однойменною повістю Бориса Васильєва. Прем'єра кінокартини в СРСР відбулася 26 липня 1971. У прокаті фільм зібрав близько 53,4 млн глядачів[2].

Сюжет[ред. | ред. код]

Події, показані у фільмі, відбуваються приблизно з початку 1920-х і до кінця 1960-х років. Громадянська війна в Росії, після закінчення військового училища Олексій Трофімов направлений для проходження служби в далекий середньоазіатський гарнізон. Туди він прибуває зі своєю молодою дружиною Любою. Трофімов знайомиться з таким же молодим командиром — Іваном Вараввою. Разом вони беруть участь в розгромі банди басмачів курбаші Могаби-хана.

В дорозі до нового місця служби у Олексія народжується син, названий на честь загиблого командира Єгором. Далі шляхи друзів розходяться. Варавва відправляється вчитися у військову академію, пізніше потрапляє у Китай, де під виглядом китайського офіцера зустрічається з Олексієм, який прибув до Китаю як військовий радник

У ролях[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Ofitsery (1971) // IMDb
  2. Наші партнери, офіційний сайт кіновідеооб'єднання «Крупний план»