Охорона праці (журнал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Охорона праці
Країна видання Україна Україна
Тематика теоретико-прикладні проблеми охорони праці
Періодичність виходу щомісячно
Мова українська, російська
Адреса редакції 02100, м. Київ, вул. Попудренко, 10/1
Головний редактор Матвійчук Дмитро Лаврентійович
Засновано 1994
Ціна 2388 грн. на рік (2019)
Передплатний індекс 74377 (укр.), 74378 (рос.) ((укр.), 74378 (рос.)&type=main в Укрпошта або (укр.), 74378 (рос.) в ДП «Преса»)

ohoronapraci.kiev.ua

«Охорона праці» — всеукраїнське науково-виробниче видання, засноване в 1994 році за ініціативою Державного комітету України з нагляду за охороною праці. Нині ТОВ «Редакція журналу „Охорона праці“. Перший номер журналу побачив світ 4 липня 1994 року. Виходить щомісяця, українською та російською мовами.

Тематика журналу[ред. | ред. код]

Загальна характеристика видання[ред. | ред. код]

На сьогодні журнал є найстарішим спеціалізованим виданням в галузі безпеки та гігієни праці в Україні. Вважається одним із найавторитетніших у своєму сегменті: залучає в якості авторів досвідчених фахівців з охорони праці вітчизняних та міжнародних підприємств, лікарів-гігієністів, експертів з управління ризиками на виробництві, експертів технічних, науковців, представників органів державної та місцевої влади, профспілкових організацій, Фонду соціального страхування України тощо. Читацька аудиторія — всі, хто так чи інакше пов'язаний з питаннями безпеки на виробництві та соціальним захистом працівників.

У червні 2002 р. Блаженніший Митрополит Київський и всієї України Володимир нагородив журнал орденом Нестора Літописця.

За вагомий внесок у висвітлення питань реалізації державної політики у сфері охорони праці та промислової безпеки, Держгіпрпромнагляд, наказом від 03.06.2011 № 164, нагородив колектив журналу „Охорона праці“ нагрудним знаком „За доблесну службу“ II ступеня».

З 2011 року проводить один з наймасштабніших в Україні конкурсів дитячого малюнка — «Охорона праці очима дітей». У 2018 році в конкурсі взяло участь понад 300 000 дітей.

Організовує щорічну міжнародну конференцію «Охорона праці» та низку галузевих безпекових конференцій, зокрема у будівництві та лісовій галузі. При журналі діє Академія управління ризиками в системах менеджменту, слухачі якої отримують сертифікат внутрішнього аудитора.

З 2009 року журнал очолює Матвійчук Дмитро Лаврентійович.

Адреса: 02100, м. Київ, вул. Попудренко, 10/1

Посилання[ред. | ред. код]