Павленко Іван Анатолійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Іван Павленко
Павленко Іван Анатолійови
 Полковник
Загальна інформація
Народження 1975(1975)
м. Глухів, Сумська область, Українська РСР, СРСР
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Війни / битви Російсько-українська війна
Командування
начальник Головного управління РЕБ та кібербезпеки Генштабу ЗСУ
Нагороди та відзнаки
Орден Богдана Хмельницького III ступеня (Україна) — 2022

Іван Анатолійович Павленко  — полковник Збройних сил України, учасник російсько-української війни, що відзначився під час російського вторгнення в Україну в 2022 році.

Життєпис[ред. | ред. код]

Іван Павленко народився в місті Глухів на півночі Сумщини. Після закінчення загальноосвітньої школи вступив до військового училища, потім - академія ППО в Харкові та служба у військовій частині електронної боротьби. В 2014–2015 роках він багато часу провів у зоні АТО на сході України. Згодом навчався в Сполучених Штатах Америки, де отримав диплом освітнього ступеня магістра. Наразі очолює Головне управління РЕБ та кібербезпеки Генштабу ЗСУ[1][2].

Нагороди[ред. | ред. код]

  • орден «Богдана Хмельницького» III ступеня (2022) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі[2][3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. У Командуванні Сил підтримки ЗСУ розповіли про особливості роботи сучасних українських військ РЕБ. ФОТО. https://sprotyv.info (укр.). 9 листопада 2021. Процитовано 17 січня 2023.
  2. а б Полковник Іван Павленко: Війна закінчиться, ми переможемо. Але війна в кіберпросторі не закінчиться ніколи. Українська правда (укр.). Процитовано 7 жовтня 2023.
  3. Президент відзначив військовослужбовців державними нагородами. https://armyinform.com.ua (укр.). 8 квітня 2022. Процитовано 24 січня 2023.

Джерела[ред. | ред. код]