Палац культури та дружби

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Палац культури та дружби
Палац культури та дружби, Робоча площа, Ханой

Палац культури та дружби — найбільший культурний центр Ханоя, столиці В'єтнаму. Знаходиться на Робочої площі. Зведений як подарунок торговій раді В'єтнаму від торгової ради СРСР.

Історія[ред. | ред. код]

Будівництво розпочато 5 листопада 1978, а завершено 1 вересня 1985. У будівництві палацу брав участь радянський архітектор Гарольд Ісакович [1], який раніше брав участь в будівництві Мавзолею Хо Ші Міна.

Комплекс палацу складається з трьох основних будівель, що мають 120 залів. Територіально палац займає 3,2 Га [2]. Першою будівлею є театральний павільйон, обладнаний двома залами та сценою, що крутиться. Один із залів розрахований на 1 256 осіб, другий - на 375 осіб. За театральним павільйоном знаходиться навчальний павільйон. Тут розміщується бібліотека та приміщення для проведення конференцій та майстер-класів, а також для діяльності клубів. Обидва павільйони з'єднує науково-технічний павільйон.

Постійно в Палаці Дружби проходять різноманітні заходи, такі, як показ мод, театральні постановки, конкурси краси та багато іншого [3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Музей Хо Ші Міна в Ханої - фото, екскурсії, відгуки туристів. Архів оригіналу за 9 січня 2014. Процитовано 1 березня 2018. 
  2. Палац Дружби (Friendship Cultural Palace) / Ханой, В'єтнам. Архів оригіналу за 9 січня 2014. Процитовано 1 березня 2018. 
  3. Палац Дружби: пам'ятки В'єтнаму