Пам'ятники Козельця

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Список пам'ятників в містечку Козелець на Чернігівщині:

Назва Рік встановлення Розташування Фото Короткі відомості
Пам'ятник Тарасові Шевченку 1961 В міському парку по вулиці Піонерській Пам'ятник являє собою погруддя на п'єдесталі. Споруджений в 1961 році на відзначення 100-ліття з дня смерті поета.
Пам'ятний хрест жертвам Голодомору 1932—1933 років Поблизу Собору Різдва Богородиці
Пам'ятник воїнам-афганцям На пам'ятнику викарбувані імена всіх загиблих з Козелецького району під час війни в Афганістані.
Пам'ятний знак Тарасу Шевченку Спомник встановлений в пам'ять про прощання козельчан з тілом Т. Г. Шевченка під час його перепоховання в травні 1861 року.
Меморіальний комплекс загиблим у Другій Світовій Війні 1972 Домінантною скульптурою меморіалу є пам'ятник загиблим на фронтах Другої Світової Війни.
Пам'ятний знак генерал-майору Мікушеву Георгію Миколайовичу Мікушев Г. М. загинув на цьому місці 9 вересня 1941 року, коли 41-а стрілецька дивізія під його командуванням обороняла Козелець від німецької окупації.
Пам'ятник-танк Пам'ятник частинам Радянської Армії, які звільнили Козелець від німецьких військ.
Пам’ятник захисникам України 14 жовтня 2016 Поблизу Вознесенської церкви Пам’ятник воїнам-землякам, які загинули  на Донбасі у 2014 – 2015 роках, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.[1]
Пам'ятник козлу 20 вересня 2018 поблизу входу в міський парк Встановлено на честь козла, ця тварина вважається символом селища і присутня на геральдиці з початку 17 століття. На зиму переноситься в приміщення.[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. У Козельці відкрито пам’ятник захисникам України - Created by admin - In category: Новини - Tagged with: - Офіційний сайт Козелецької районної ради - На нашому сайті можна отримати інформацію про діяльність Козелецької районної ради. Офіційний сайт Козелецької районної ради (ru-RU) . Архів оригіналу за 16 січня 2020. Процитовано 16 січня 2020.
  2. НА ЧЕРНІГІВЩИНІ ГРОМАДА ПЕРЕСВАРИЛАСЯ ЧЕРЕЗ ПАМ'ЯТНИК КОЗЛУ У ЦЕНТРІ СЕЛИЩА. Архів оригіналу за 16 жовтня 2019.

Джерела[ред. | ред. код]