Паспорт громадянина Фінляндії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Паспорт громадянина Фінляндії
Обкладинка паспорта громадянина Фінляндії
Тип документу паспорт
Країна видання Фінляндія Фінляндія
Введений 21 серпня 2006 (біометричний паспорт) 1 грудня 2017 (нинішня версія)
Призначення ідентифікації особистості
Вимоги до власника громадянство Фінляндії

Паспорт громадянина Фінляндії  — документ, що видається громадянам Фінляндії для здійснення поїздок за кордон. Фінські паспорти мають стандартний макет і бордово-червоне покриття, так само, як і в інших країнах ЄС. Паспорти видаються місцевою поліцією чи уповноваженою дипломатичною місією Фінляндії за кордоном.

Кожен громадянин Фінляндії також є громадянином Європейського Союзу. Паспорт разом із національним посвідченням особи дає змогу вільно володіти правами на пересування та проживання в будь-якій з держав Європейського Союзу та Європейського економічного простору.

Зовнішній вигляд[ред. | ред. код]

Біометричні паспорти, вперше видані 21 серпня 2006 року, мали стандартний біометричний символ у верхній частині. У 2012 році герб було збільшено, а заголовок Європейського Союзу змістився під ним. Назви країни написані великими буквами. Біометричний символ був перенесений донизу. Внутрішні сторінки містять малюнки лося. Якщо сторінки перегортаються, то показується лось у русі.

Візові вимоги для громадян Фінляндії[ред. | ред. код]

У 2017 році громадяни Фінляндії мали безвізовий режим або візу після прибуття до 156 країн і території, згідно з Індексом обмежень щодо візового режиму, паспорт Фінляндії на 3-му місці у світі.[1]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Compare Passports Power | Passport Index 2017. Passport Index - All the world's passports in one place. (амер.). Процитовано 22 вересня 2017.