Кухар на колесах

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кухар на колесах
Chef
Жанр комедія
драма
сімейний
Режисер Джон Фавро
Продюсер Моллі Аллен
Джон Бартнікі
Марина Беспалов
Сценарист Джон Фавро
У головних
ролях
Джон Фавро
ЕмДжей Ентоні
Софія Вергара
Джон Легуізамо
Скарлетт Йоханссон
Олівер Платт
Боббі Каннавале
Дастін Хоффман
Роберт Дауні (молодший)
Емі Седаріс
Оператор Крамер Моргенто
Дистриб'ютор Global Road Entertainmentd, Big Bang Mediad[1][2] і Netflix
Тривалість 114 хвилин
Мова англійська
Країна США США
Рік 2014
Касові збори 45 967 935 $
IMDb ID 2883512
chefthefilm.com
CMNS: Кухар на колесах у Вікісховищі

«Кухар на колесах» (також «Шеф-кухар», англ. Chef) — комедія 2014 року режисера та сценариста Джона Фавро. Головні ролі окрім нього самого зіграли Софія Вергара, Джон Легуізамо, Скарлетт Йоганссон, Дастін Гоффман, Олівер Плетт, а також Роберт Дауні-молодший. Прем'єра фільму в США відбулась 9 травня 2014 року, в Україні — 12 червня 2014. Також український переклад зробила студія Цікава ідея на замовлення Гуртом.[3].

Зміст[ред. | ред. код]

Карл Каспер — добрий кухар, він шеф одного з ресторанів в Лос-Анджелесі. Хоча він горить на роботі, справи йдуть не дуже добре. Карл не знаходить взаєморозуміння з господарем ресторану Ріва, який не схвалює кулінарних експериментів свого шефа та вимагає дотримуватися класичних рецептів. Заклад відвідує авторитетний ресторанний критик Рамзі Мітчел. Карл отримує розгромну рецензію. Шеф вплутується в перепалку в інтернеті, нападає на критика та обсипає його добірною лайкою. Відео з інцидентом потрапляє в соціальні мережі та набирає масу переглядів на Youtube, але кухаря виганяють з роботи. На сімейному фронті у Карла теж проблеми — сім'я давно розпалася.

Проте колишня дружина Інес запрошує Карла поїхати з нею в Маямі і заодно спробувати відновити стосунки з 10-річним сином Персі. У Маямі Карл, завдяки люб'язності іншого колишнього чоловіка Інес Марвіна, стає власником старого фургона та вирішує відкрити кафе на колесах і наново відкрити в собі кулінарний талант. За допомогою сина та друга Мартіна Карл відновлює іржаву машину й перетворює у закусочну на колесах. Він вирішує зробити ставку на кубинську кухню, бо надихається нею на сімейній зустрічі з батьком колишньої дружини, кубинцем за походження. Карл вчить свого сина мистецтву готування, підприємство набирає обертів і трійця подорожує по штатам, з успіхом продаючи кубинські сандвічі. Карл відчуває, що до нього повернулося натхнення, адже в закусочній на колесах він сам собі господар і сам визначає, що і як йому готувати. Серед клієнтів Карл несподівано бачить Рамзі Мітчела. Критик дає найвищу оцінку його страв і пропонує стати бізнес партнером. Через півроку у власному ресторані в Лос-Анджелесі Карл і Інес знову одружуються.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]