Повернення (фільм, 2006)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повернення
Volver
Жанр комедія
Режисер Педро Альмодо́вар
Продюсер Естер Гарсія
Агустин Альмодо́вар
Сценарист Педро Альмодо́вар
У головних
ролях
Пенелопа Крус
Кармен Маура
Лола Дуеньяс
Бланка Портильйо
Йоланда Рамос
Оператор Хосе Луїс Алькан
Композитор Альберто Іглесіас
Кінокомпанія El Deseo S.A.
Дистриб'ютор Sony Pictures Classicsd і Warner Brothers
Тривалість 121 хв.
Мова іспанська
Країна Іспанія Іспанія
Рік 2006
Кошторис 9,4 млн. $
Касові збори 32,1 млн. $
IMDb ID 0441909
imdb.com/title/tt0441909/

«Повернення» (ісп. Volver) — фільм Педро Альмодо́вара, що брав участь в конкурсній програмі кінофестивалю в Каннах в 2006 році, а також номінувався на Оскар від Іспанії. Альмодовар стверджує, що його картина руйнує стереотип «чорної Іспанії» і відкриває справжнє обличчя цієї країни. Пенелопа Крус вважає, що зіграла у «Поверненні» свою найкращу роль.[1]

Сюжет[ред. | ред. код]

Доброта і несамовите бажання вижити — єдина зброя трьох поколінь в їх відважній боротьбі проти шаленого східного вітру, вогню, безумства, марновірств і навіть смерті. Раймунда (Пенелопа Крус) одружена з хронічно безробітним Пако, у них підростає донька (Йоана Кобо). Сестра Раймунди Соледад (Лола Дуеньяс) працює перукаркою. Батьки Раймунди загинули під час пожежі. Матір (Кармен Маура) приходить в образі примари, спочатку до своєї сестри (Чус Лампреаве), а потім до Сол. За життя у матері були складні взаємини з Раймундою та сільською сусідкою Агустіною (Бланка Портільйо).

«Повернення» — не сюрреалістична комедія, як це може здатися. У фільмі без проблем переплелися життя і смерть. Тут провокаційні веселощі ґрунтуються на глибоких і щирих почуттях. Це кіно про культуру смерті в Ла Манчі (Іспанія). Сила і людяність їх обрядів дають можливість мертвому взагалі не вмирати. «Повернення» руйнує стереотип «чорної Іспанії» і відкриває справжнє обличчя цієї країни. Світла Іспанія — спонтанна, весела, безстрашна, чиста і вірна.

Нагороди[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Анонс фльму на КіноБлог