Ключові рішення

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Поворотні моменти
Decision Points
Жанр мемуари
Автор Джордж Вокер Буш
Мова англійська
Написано 20092010
Опубліковано 9 листопада 2010 року
Країна  США
Видавництво Crown Publishing Groupd
Переклад 2012[1]
Попередній твір A Charge to Keepd
Наступний твір 41: A Portrait of My Fatherd
Сайт georgewbushdecisionpoints.com(англ.)

«Поворотні моменти»[2] (англ. Decision Points), також «Ключові рішення»[3], «Точки прийняття рішень»[4] і т. д. — політичні мемуари 43-го президента США Джоджа Вокера Буша, який перебував при владі в 2001-2009 роках.

Офіційний продаж мемуарів стартував 9 листопада 2010 року. Українською мовою книгу переклала Надія Гербіш для видавництва «Брайт Стар Паблішинг».[1]

Зміст[ред. | ред. код]

Мемуари Буша складаються з 481 сторінки і поділені на 14 розділів. Перші два розділи розповідають про його життя до президентства. У першому про події молодості, такі як рішення кинути пити у 1986 році. У другому — його рішення балотуватися на пост губернатора Техасу, а потім президента США. Решта дванадцять розділів про події під час президентства: терористичні напади 11 вересня 2001 року, війни в Іраку і Афганістані, допомога країнам, що розвиваються, внутрішні проблеми, ліквідація наслідків урагану «Катріна», дослідження ембріональних стовбурових клітин, і фінансова криза 2008 року. З написанням книги Бушу допоміг колишній співробітник Білого дому Крістофер Мічел.

Мемуари колишнього президента США Дж. Буша-молодшого — неупереджена, подекуди весела, подекуди трагічна розповідь про історію держави в найбільш вирішальний для неї період за всю історію. Разом із тим ця книга — історія людини, яка, розпочавши свій шлях на запорошених техаських вулицях і пройшовши через труднощі й випробування, насмішки й нерозуміння, змогла перетворитися із нестриманого алкоголіка на сильного президента великої країни. Буш розповідає про свою віру, яка допомогла йому змінитися й стала його найміцнішим внутрішнім стержнем; про кохання, яке знайшов, смажачи шашлики на подвір'ї у друзів, і яке проніс крізь усе життя; про батьків, доньок, найближчих соратників, найзапекліших ворогів; про бейсбол, своїх собак і господарювання на ранчо; про війну з тероризмом і зневірою; про свободу і… Помаранчеву революцію. «Не було ще жодної благородної справи, заради якої не доводилося б приносити щось у жертву», — каже він. І розповідає про свої власні жертви, не боячись виглядати смішним чи залишитися без розуміння.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Ключові рішення [Текст] / Джордж В. Буш; [пер. з англ. Н. Гербіш]. — К. : Брайт Стар Паблішинг, 2012. — 512, [32] с. : фотогр. кольор.
  2. У мемуарах буде представлений чесний і відкритий розбір як недоліків і помилок, так і «історичних досягнень» Буша. Архів оригіналу за 3 жовтня 2013. Процитовано 10 листопада 2010. 
  3. Книга одкровень від Буша. Архів оригіналу за 2 жовтня 2013. Процитовано 10 листопада 2010. 
  4. Джордж Буш написав 30 тис. слів для своєї нової книги

Посилання[ред. | ред. код]