Покров (роман)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«ПоКров (книга)»
Автор Люко Дашвар
Країна Україна Україна
Мова українська
Видавництво Україна Україна  — Книжковий клуб "Клуб сімейного дозвілля"
Видано 2015

«ПоКров»  — роман української письменниці Люко Дашвар, виданий у 2015 році видавництвом Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля».

Сюжет[ред. | ред. код]

В основі сюжету нового твору Люко Дашвар «ПоКров» — доля семи колін нащадків багатого хорунжого Яреми Дороша, який згрішив, закохавшись у юну Перпетую, і помер, тільки встиг відіслати кохану із синочком до далекого Катеринослава.

Ображена дружина — спадкова шляхтянка — проклинає рід Дорошів, сподіваючись, що щастя та продовження в нащадках матиме лише гілка її сина, законного спадкоємця. Однак, Перпетуя, котру життя закидає з Чернігівщини аж до Канади, вирішує інакше: зібрану ціною тяжких нестатків скриню із золотом вона заповідає нащадкам обох гілок роду Яреми за умови, що обидві гілки не зіллються в одну.

У наш час Мар'яна переживає буремні події в країні і сімейну трагедію. Серед виру пристрастей вона зненацька дізнається, що в банку Канади їй належить величезна сума. Та не це турбує дівчину — ще більше хвилює її зустріч із дивним хлопцем Ярком…[1]

Описуючи події буремного Майдану 2013—2014, авторка окремими мазками якби поспіль нагадує нам про старих знайомих з Биті Є , Гоцика та Макара, проте, тут вони другорядні епізодичні герої. Читач прощається із загиблими на Майдані героями з Биті Є, а головними героями твору все ж є Мар'яна та Ярко — два далеких нащадки різних гілок колись потужної козацької родини Дорошів.

Презентація[ред. | ред. код]

Офіційна презентація книги вперше відбулася 2 лютого 2016 року[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. У «Клубі Сімейного Дозвілля» виходить новий роман Люко Дашвар «ПоКров»!. bookclub.ua/ukr/. 16 жовтня 2015. Архів оригіналу за 3 червня 2018. Процитовано 3 червня 2018.
  2. Люко Дашвар презентувала свій «ПоКров». Культурна аґенція i-Pro. 2 лютого 2016. Архів оригіналу за 3 червня 2018. Процитовано 4 липня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]