Полкон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Polcon 2015 на кампусі Познанського технічного університету
Polcon 2011 в Познані

«Полкон» (пол. Polcon)  — найдавніший і найбільший польський конвент фентезі та наукової фантастики фантастики протягом багатьох років.

«Полкон» — це мандрівна подія, щороку вона відбувається в іншому місці, організованому місцевим фентезійним клубом, як Eurocon або Worldcon. Місце обирається за два роки на Fandom Forum на Polcon з числа клубів, які хочуть взяти на себе організацію. Будь-який учасник Polcon, який з'явиться на FF, може голосувати.

Під час «Полкону», лауреати літературної премії Януша Зайделя — у двох категоріях (роман і оповідання), учасники конвенції та люди, які платили за так звану акредитацію, що дає право голосу поштою чи анкетою конвенту[1].

Традиція «Полкону» — почесні гості — завжди в категоріях творця, видавця, шанувальника, а іноді промоутера. Зазвичай на Polcon з'являються іноземні гості.

Попередні «Полкони»[2][ред. | ред. код]

Мабутні «Полкони»[ред. | ред. код]

  • 2018 — Торунь (обраний на Polconi в Вроцлаві)
  • 2019 — Білосток (обраний на Polconi в Любліні)

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Nagroda Fandomu Polskiego im. Janusza A. Zajdla - jak nominować i głosować?. zajdel.art.pl. Процитовано 26 листопада 2017.
  2. Historia Polconów. Архів оригіналу за 23 вересня 2018. Процитовано 22 вересня 2018.
  3. Organizowany przez kluby zrzeszone w związku «Federacja Stowarzyszeń Polcon 2015», źródło: Organizatorzy na stronie Polconu 2015 [Архівовано 2 квітня 2016 у Wayback Machine.]
  4. Архівована копія. Архів оригіналу за 7 червня 2015. Процитовано 22 вересня 2018.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]