Полярний рейс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Полярний рейс
рос. Полярный рейс
Жанр комедія
Режисер Сергій Чекалов
Продюсер Ореста Компанець
Денис Тулін
Сценарист Олександр Качан, Тетяна Бессараб, Олександр Квак
У головних
ролях
Єгор Бероєв
Юлія Снігірь
Тетяна Орлова
Дмитро Нагієв
Оператор Алішер Хамідходжаєв
Композитор Сергій Круценко
Кінокомпанія Wise Vision
Дистриб'ютор TOPFilm Distribution (Україна)
Тривалість 90 хвилин
Мова російська
Країна Україна
Рік 2013
Дата виходу 12 грудня 2013 (Україна)
IMDb ID 3338382

«Полярний рейс» — повнометражний художній фільм виробництва кінокомпанії Wise Vision знятий російським режисером Сергієм Чекаловим.

В український прокат фільм вийшов 12 грудня 2013-го року[1].

Інформація[ред. | ред. код]

Сюжет[ред. | ред. код]

Іноді відстань, кар'єра і робота розлучають людей назавжди. А по-справжньому рідних — тільки на мить, скільки б він не тривав. Може статися, що симпатичний пухнастий амулет зведе разом героїв та змусить одних проявити гумор, благородство, відданість і взаємодопомогу, інших — бути просто смішними, дурними і небезпечними… Пройшовши через розлуку, череду перепон, випробувань і спокус, чари любові повинно перемогти!

В основі сюжету фільму - історія кохання двох людей, яка знаходиться в «зоні турбулентності». Чи вдасться головним героям успішно приземлитися в новому році - покаже час.

Синопсис[ред. | ред. код]

Ігор, який працює на Півночі за контрактом, знаходиться далеко від дому довгих три роки. Він сумує за коханою дружиною Людою і дітями, але крайня необхідність заробити гроші не дає можливості повернутися в сім'ю.

Його транспортний літак здійснює рейс в район невеликого північного селища і втрачає управління в небі. Як командир екіпажу, Ігор бере екстрену ситуацію в свої руки і успішно виконує аварійну посадку. Льотчики привозять місцевим жителям новорічні подарунки, продовольство і медикаменти. На знак подяки місцевий шаман Танкул дарує Ігорю чарівний талісман - білого пса, який стає незмінним супутником у всіх пригодах льотчика по дорозі додому.

Тим часом дружина Ігоря, стомлена довгою розлукою, отримує пропозицію зустріти Новий рік з іншим чоловіком. У Ігоря є всього 3 дні, щоб подолати відстань, обставини, повернути прихильність коханої Люди і знову знайти сімейне щастя.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Єгор Бероєв Ігор Поляков, полярний льотчик Ігор Поляков, полярний льотчик
Юлія Снігир Люда Полякова, дружина Ігоря, лікар Люда Полякова, дружина Ігоря, лікар
Тетяна Орлова Лідія Петрівна, мати Люди Лідія Петрівна, мати Люди
Дмитро Нагієв Юрій Миколайович, головлікар Юрій Миколайович, головлікар
Семен Фурман тато Едіка тато Едіка
Анна Семенович ведуча ток-шоу ведуча ток-шоу
Михайло Тарабукін кишеньковий злодій кишеньковий злодій
Михайло Богдасаров Спартак Васильович Комно, провідник Спартак Васильович Комно, провідник
Євген Сморигін очкарик-скрипаль очкарик-скрипаль
Кирило Жандаров Олег, чоловік Каті Олег, чоловік Каті
Поля Полякова Катя, сестра Ігоря Катя, сестра Ігоря
Юлія Галкіна Ліза Ліза
Ліна Будник пацієнтка пацієнтка
Олеся Жураківська Ірина Михайлівна Ірина Михайлівна

Зйомки[ред. | ред. код]

Зйомки проходили в трьох містах України: в Ніжині, Чернігові та Києві[2].

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Одного з головних героїв картини, пса на ім'я Умка, подарованого полярниками як щасливий талісман, виконували відразу кілька чотириногих акторів породи самоїдської лайки так як цуценята дуже швидко росли.
  • Самоїдська лайка вперше зіграла одну з головних ролей в художньому фільмі. За останній час собаки цієї породи завдяки своєму неймовірно красивому вигляду стали учасниками промо-роликів нової колекції 2012/2013 дизайнера Кіри Пластініної. Знаменита «самоїдська» посмішка з піднятими куточками рота, обумовлена специфічним розташуванням очей у цієї породи, що втілює ефект 3D.
  • Виконавицю головної ролі Юлію Снігир після зйомок у «Полярному рейсі» запросили брати участь в американському бойовику «Міцний горішок: Хороший день, щоб померти», де актриса зіграла в тандемі з Брюсом Віллісом. Однак глядачі побачать ці роботи актриси на великих екранах у зворотній послідовності.
  • Головний герой фільму під час зйомок керував військово-транспортним літаком Ан-32. Дана модифікація використовується військовими для аерофотозйомки.
  • Для зйомок інтер'єру чукотського чума була побудована його модель, яка в 10 разів перевищувала розміри звичайного житла жителів Півночі, адже це було необхідно, щоб розмістити освітлювальні прилади і операторський кран.
  • В епізоді телепередачі Анни Семенович автомобіль довелося по-справжньому спалити, так як реквізитори не встигли вчасно доставити на майданчик його бутафорську модель.
  • В один із днів під час нічних зйомок від пориву вітру перекинулася автовишка, на кінці стріли якій знаходився величезний прожектор, що імітує місяць. Незважаючи на те, що на майданчику в цей момент знаходилися понад 60 осіб, ніхто не постраждав.
  • Кілька представників знімальної групи взяли участь у проєкті як актори: локейшн-директор Сергій Бондарчук зіграв злодюжку Інокентія по кличці Перевірений. Робочий майданчика Єгор Чекалов виконав епізодичну роль хлопця з гітарою на Чернігівському вокзалі.
  • Повертаючись до Москви літаком, Єгор Бероєв був змушений затриматися. Вже на борту літака пасажирам оголосили, що рейс скасовується з технічних причин. Серед решти пасажирів також перебував головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко, що став напередодні ініціатором заборони на ввезення в Російську Федерацію сирів українського виробництва.
  • У сцені погоні-розіграшу в ролі лиходія-мотоцикліста знявся священик Віктор Парандюк. Його прихід знаходиться у Вінницькій області (Україна), і на службу він добирається виключно на улюбленому мотоциклі.
  • В епізоді на вокзалі на плакаті «Їх розшукує поліція» були розміщені реальні фотографії членів знімальної групи: режисера-постановника, оператора-постановника, художника-постановника та директора картини.
  • З виконавцями ролі Умки творці фільму не змогли розлучитися навіть після зйомок, тому один щеня переїхав в будинок генерального продюсера, а другий оселився у художника-постановника фільму.
  • Герой Єгора Бероєва льотчик Ігор насправді не міг би працювати льотчиком - у актора є яскраво виражене косоокість і за статтею 51.1. ФАП МО ГА-2002 (Наказ Мінтрансу РФ від 22.04.2002 № 50) він не придатний навіть в бортпровідники.

Саундтрек[ред. | ред. код]

У перший день зими Валерія прилетіла до Києва для зйомок кліпу на нову композицію «Я буду чекати тебе», яка стала саундтреком комедії «Полярний рейс».[3] Автор композиції - автор і виконавець Олена Корнєєва (учасниця російського телепроєкту «Шоу№ 1» Філіпа Кіркорова та українських телешоу «Шанс» та «Народна зірка-2».

Зйомки проходили у величезному кінопавільйоні в центрі Києва і, крім головної героїні кліпу - Валерія, яка перевтілилася в образ феї, в них взяли участь сова і щеня самоедської лайки.

Костюм для Валерії створювала одна з найкращих дизайнерів СНД Анжела Лисиця («Вечори на хуторі біля Диканьки», «Фігаро», «Попелюшка», «Сорочинський ярмарок», музичної комедії «Пригоди Вєрки Сердючки», Ані Лорак, Валерій Леонтьєв і Валерій Меладзе).

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]